CW şi adaptările TV pentru ‘Friday The 13th’, ‘Little Women’ şi ‘The Notebook’

CW_Logo
În urmă cu aproximativ un an, publicam pe un alt blog dedicat serialelor, o ştire care anunţa adaptarea TV de către CW a patru filme cunoscute, fiecare devenit icon pentru genul său. Era vorba Friday The 13thThe Notebook, Little Women şi Frequency, cel din urmă fiind deja ales în luna mai a acestui an pentru o premieră de toamnă, începând cu 5.10.2016. (pentru mai multe informaţii, synopsis şi materiale multimedia Frequency, aici)

Prezent la turul de presă de vară Television Critics Asssociation, unul din subiectele abordate a fost cu privire la cele trei adaptări TV rămase – care e statul lor, vor mai continua, pe când o posibilă premieră etc. Răspunsul lui Mark pedowitx, preşedintele CW a fost unul mai mult sau mai puţin îmbucurător pentru fani, acesta anunţând renunţarea la adaptările TV Friday The 13th şi Little Women, singurul rămas în portofoliul postului fiind The Notebook, pentru care se caută în prezent o noua echipă de scenarişti care să lucreze la episodul pilot alături de autorul Nicholas Sparks. De menţionat că au fost filmate episoade pilot pentru toate cele patru adaptări anunţate anul trecut.

Mai jos, fragmente din ştirea iniţială din 2015 şi din declaraţiile făcute de Mark Pedowitz zilele trecute la TCA Tour:

Friday The 13th -> Crystal Lake Chronicles, titlu în lucru:

  • 2015: cei de la CW doresc în continuare să atragă publicul pasionat de thriller/horror şi au în plan să producă o variantă modernă TV a filmului Friday The 13th, pentru pilot colaborându-se cu cei care au creat serialul de succes ‘The Pretender’. Aducându-şi propria contribuţie la franciza horror, proiectul va încerca să schimbe puţin povestea principală cu care a fost obişnuit publicul, Crystal Lake fiind acum un oraş diferit. Similar Silicon Valley, orăşelul misterios din pădure adăposteşte numeroşi tineri bogaţi fără prea mari aşteptări de la viaţă care preferă să se bucure şi să trăiască clipa, ei coabitând alături de cei născuţi şi crescuţi cu miturile şi poveştile CLake. Din informaţiile oferite presei, noua serie va spune povestea unui detectiv aflat în căutarea fratelui său ce află că şi acesta la rândul său a căutat în trecut informaţii despre crimele petrecute în Crystal Lake, apărând treptat legături ale acestuia cu personajul lui Jason Vorhees, un criminal în serie despre care se credea că este mort. Cu cele ieşite la suprafaţă, rămâne de aflat dacă Vorhees este cu adevărat mort şi cele ce se petrec în prezent sunt opera unui copiator ori, acesta trăieşte şi decide să înceapă o nouă epocă de teroare în micul orăşel din pădure. Pe parcursul episoadelor şi a celor prezentate, fanii vor începe să pună la îndoială faptul că Jason este un criminal în serie, că acesta trăieşte şi în toţi anii aceştia el a fost în Crystal Lake ori dacă există cu adevărat posibilitatea ca toate crimele care încep să apară sunt mâna unui copiator. Franciza Friday The 13th cuprinde 12 filme artistice, un serial TV, benzi desenate şi o colecţie de cărţi publicate.
  • 2016: episodul pilot a fost chiar mai întunecat şi mai misterios decât s-a vrut initial, cu un scenario foarte bine scris dar din păcate nu este o serie care la final de zi să atragă segmentul de public al postului.

Little Women:

  • 2015: Neobservată nu a trecut nici ecranizarea romanului semnat de Louisa May Alcott, ‘Little Women’, film cunoscut publicului din România cu numele “Fiicele doctorului March”. Dramă apărută în 1994 şi având o distribuţie cu nume celebre precum Susan Sarandon, Winona Ryder, Kristen Dunst, Claire Danes, Christian Bale, Gabriel Byrne ş.a., prezintă povestea lui Jo, o tânără scriitoare şi a surorilor sale, cele patru fiind crescute de mamă, tatăl lor luptând în armata Unionistă pe front. Echipa de producţie a noului proiect va fi în colaborare cu studiourile CBS TV, iar alături de scriitoarea Alexis Jolly va sta actorul Michael Weatherly, cunoscut publicului pentrul rolul lui Anthony DiNozzo Jr. din drama procedurală NCIS.
  • 2016: povestea de fundal a fost puternic modificată pentru o adaptare fidelă a realităţii curente, însă din păcate nu a rezultat un produs final bun, care să se muleze pe cerinţele, publicul şi aşteptările celor de la CW.

The Notebook:

  • 2015: La polul opus genului thriller/horror, CW pregăteşte o nouă serie TV şi pentru iubitorii de poveşti romantice, încercând o adaptarea a filmului din 2004 ‘The Notebook’, ecranizarea romanului semnat de Nicholas Sparks. Noul serial va spune povestea de iubire a lui Noah şi Allie din anul 1940, prezentând relaţia lor într-o perioadă afectată de rasism şi de efectele nocive ale războiului , arătându-i în încercarea lor de a-şi întemeia o viaţă împreună departe de realitatea uneori crudă a vremii. Se pare că vor exista modificări aduse poveştii astfel că telespectatorii nu îi vor vedea pe aceştia bătrâni, totul petrecundu-se în ‘prezent’ iar povestea lor de iubire nu va fi narată de către Noah. Pentru producerea noului serial, echipa CW va face echipă cu scriitorul Nicholas Sparks şi agentul său de publicitate, Theresa Park.
  • 2016: singurul proiect căruia i s-a mai acordat o şansă chiar dacă prima versiune nu a fost cea aşteptată. Conform declaraţiei lui Pedowitz, proiectul este unul cu potenţial, motiv pentru care în prezent se caută o nouă echipă de scenarişti care să poată transpune într-un serial TV atmosfera şi sentimentele care au înscris The Notebook în topul celor mai romantic filme şi romane.

Ce părere aveţi? V-aţi fi uitat la o serie TV Friday The 13th ori Little Women?

Sursa

One thought on “CW şi adaptările TV pentru ‘Friday The 13th’, ‘Little Women’ şi ‘The Notebook’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s