Queen of the South: noutăţi şi informaţii

Premieră: 25.06.2016
Televiziune/Platformă online: USA Network
Comandă: 13 episoade
Distribuţie: Alice Braga, Veronica Falcon, Peter Gadiot, Justina Machado, Joaquim de Almeida, Gerardo Taracena, Hemky Madera
Site oficial: aici

Final sezon: 1×13 ‘Cicatriz’, 15.09.2016
Status S2: reînnoit

Descriere: Dramă axată pe povestea de viaţă a Teresei Mendoza, o femeie care este forţată să fugă din Mexic şi să caute refugiu în America, după ce iubitul ei – traficant de droguri, este ucis. Pentru a putea supravieţui, ea se aliază cu persoane din trecutul său, pentru a putea să-l distrugă pe şeful cartelului de droguri care i-a ucis iubitul şi care o forţează să fie mereu pe fugă.
La baza serialului stă best-selling-ul “La Reina del Sur” semnat de autorul spaniol Arturo Perez Reverte, carte de altfel ecranizată şi de Telemundo în anul 2011, sub forma telenovelei cu acelaşi nume şi având-o în rol principal pe celebra actriţă mexicană, Kate del Castillo.

Personaje:

  • Teresa Mendoza (Alice Braga): fiind doar o femeie săracă născută în Jalisco, un cartier rău famat din Mexic, Teresa a găsit modalitatea de a-şi depăşi condiţia. Mai întâi s-a îndrăgostit de Guero, unul din oamenii de bază ai unui puternic cartel, iar după aceea, prin crearea unui imperiu al drogurilor, ajungând astfel una dintre cele mai bogate femei din lume.
  • “Don” Epifano Vargas (Joaquim de Almeida): este bogat, puternic, carismatic, ambiţios, determinat şi mai presus de toate – este politician. Şi-a câştigat averea făcând trafic de droguri, iar acum că a ieşit din această lume – cel puţin public, nu va lăsa pe nimeni şi nimic să îi distrugă cariera de Guvernator, iar Teresa ştie mult prea multe secrete pentru binele ei.
  • Camila Vargas (Veronica Falcón): este soţia lui Epifano, însă în urma mai multor divergenţe, decide să părăsească Mexicul şi se stabileşte în Dallas (Texas, US) pentru a-şi construi propriul imperiu al drogurilor şi pentru a-i aduce ruina soţului ei, iar pentru asta acceptă chiar să o protejeze pe Teresa de mânia soţului său.
  • James Valdez (Peter Gadiot): loialitatea l-a ajutat să devină unul din oamenii de încredere ai Camilei Vargas şi unul dintre dealerii de top ai cartelului. Are încredere în Teresa şi încearcă să o protejeze – atât cât poate.
  • Cesar “Batman” Guemes (Gerardo Taracena): omul din umbră, omul de încredere al lui Epifano, cel care nu se dă în lături de la nimic ca să-şi mulţumească şeful şi pune binele cartelului mai presus de orice.
  • Justina Machado (Brenda Parra) – inteligentă şi independentă, a devenit rapid cea mai bună prietenă a Teresei.

-alături de Scott Rosenbaum, showrunner-ul serialului, sunt cei trei producători executivi, David T. Friendly, M.A. Fartin şi Joshua John Miller.


 

 


2 thoughts on “Queen of the South: noutăţi şi informaţii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s