THE FALL: noutăţi şi informaţii

The Fall - Poster
Premieră: 12.05.2013 (RTE One) / 13.05.2013 (BBC Two)
Televiziune/Platformă online: BBC Two (UK) / RTE One (Irlanda)
Comandă: S1 – 5 episoade / S2 – 6 episoade
Distribuţie: Gillian Andreson, Jamie Dornan, John Lynch, Bronagh Waugh, Archie Punjabi, Niamh McGrady, Stuard Grham, Colin Morgan
Site oficial: http://www.bbc.co.uk/programmes/p0295tcf

Premieră S3: toamna 2016

Descriere: Stella Gibson, Ofiţer Senior în Poliţia Metropolitană din Londra, însărcinată cu supravegherea cazurilor care rămân active mai mult de 28 de zile, este chemata în Belfast pentru investigarea unei crime. În scurt timp, Stella îşi dă seama că are de-a face cu un criminal în serie, motiv pentru care începe să colaboreaze cu detectivii locali pentru a-l putea prinde pe Paul Spector doar că, pe parursul investigaţiei, apar mai multe probleme – atât în afara cât şi în interiorul Serviciului de Poliţie din Irlanda de Nord (PSNI). Pe de altă parte, Paul are o aventură cu Katie – dădaca copiilor săi, dar nu după mult timp, totul începe să se năruie, el dându-şi seama că deciziile profesionale pe care le-a luat au consecinţe dezastruoase pentru viitorul său.

Personaje:

  • DSI Stella Gibson (Gillian Anderson) – Ofiţer Senior în Poliţia Metropolitană din Londra, este chemată în Belfast pentru investigarea unui caz care nu avea nicio pistă validă. În scurt timp, reuşeşte să găsească conexiuni între crima respectivă şi alte două crime rămase nerezolvate dându-şi astfel seama că are de-a face cu un criminal în serie şi devenind astfel responsabilă cu prinderea ucigaşului din Belfast. Determinată, obsesivă, perfecţionistă, vrea să facă dreptate pentru victime, deşi încă nu are destule probe pentru a-l duce pe criminal în faţa justiţiei.
  • Paul Spector (Jamie Dornan) – ştim de la început că el este criminalul, inteligent şi care se ascunde “la vedere” fiind un personaj aparent model în viaţa obişnuită – tată, soţ şi consilier pentru cei ce au suferit o pierdere. Este competent, persuasiv şi manipulator, iar familia îi oferă o aparenţă normală, asta până când minte în privinţa unei aventuri cu dădaca băiatului său şi totul o ia razna în jurul său. O dată cu lăsarea nopţii, acesta îşi arată adevărata faţă. Este un individ sadic, motivat sexual, care-şi crează propria imagine despre o realitate controlată de el. De către poliţişti, este cunoscut ca “The Music Man”.
  • ACC Jim Burns (John Lynch) – este Chestorul Principal al Poliţiei Nord Irlandeze şi cel care decide să o pună pe Stella în fruntea echipei care se va ocupa de prinderea lui Paul, iar de asta depinde propria sa carieră, deşi are o vechime de peste 30 de ani. Decizia este cu atât mai ciudată, întrucât se pare că, în trecut, el a avut anumite legături cu DSI Gibson.
  • Sally Ann Spector (Bronagh Waugh) – este asistent social şi este o profesionistă în ceea ce face. Ştie că soţul ei este o persoană mai retrasă şi admite că nu ştie multe despre trecutul lui însă, până în momentul în care a admis că a înşelat-o cu dădaca, ea nu a avut niciodată motive să nu creadă în Paul.
  • Dani Ferrington (Niamh McGrady) – nouă în Belfast, ea a fost alesă de Gibson – personal, pentru a o ajuta şi pentru a o susţine, personal şi profesional. Este încăpăţânată şi doreşte să demonstreze ceea ce poate şi pentru a reuşi acest lucru ea munceşte peste limitele.
  • Det. Chief Insp. Matt Eastwood (Stuard Graham) – este un ofiţer de poliţie care nu suportă ierarhia şi faptul că trebuie să răspundă în faţa superiorilor pentru deciziile pe care le ia, iar din această cauză, are multe discuţii şi neînţelegeri cu Burns.
  • Det. Sg. Tom Anderson (Colin Morgan) – este tânăr şi ambiţios, are talent, dar lucrurile nu au cel mai lin făgaş pentru el din momentul în care este cooptat de Gibson în echipa destinată să-l prindă pe “The Music Man”.


-în primul sezon, producătorii executivi au fost Allan Cubitt, Justin Thomson-Glover, Stephen Wright şi Patrik Irwin, producători avându-i pe Gub Neal şi Julian Stevens.
-în cel de-al doilea sezon, Gillian Anderson a trecut la cârmă ca şi producător executiv, regizor fiind Allan Cubitt.
-în privinţa celui de-al treilea sezon, se ştie doar că va avea premiera cândva în toamna lui 2016 şi că producătorul Julian Stevens a fost înlocuit cu Carol Moorhead.

—–

One thought on “THE FALL: noutăţi şi informaţii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s