ABC anulează 3 drame şi 3 comedii

3 la 4… cam aşa se prezintă în acest moment lista de anulări a celor de la ABC – 3 drame şi 4 comedii.

Postul alfabet a anunţat noaptea trecută că a luat o decizie în privinţa mai multor proiecte, o dată cu seria de reînnoiri (aici), venind şi suita de anulări. Pe lista serialelor ce au fost anulate se înscriu dramele American Crimes, Secrets & Lies, The Catch şi comediile Dr. Ken, Imaginary Mary, The Real O’Neals, acestora din urmă adăugându-li-se şi Last Man Standing (aici).

Pentru pasionaţii de reality-show-uri şi emisiune concurs, ABC a reînnoit Shark Tank, Dancing with the Stars şi The Bachelor.


Proiecte bune sau mai puţin bune, dar să o luăm cu începutul.

American Crime a fost una din cele mai bine primite şi premiate drame ale postului, însă chiar şi aşa, cu subiecte controversate la fiecare sezon, ratingurile au fost în continuă scădere, S3 nereuşind să înregistreze nici măcar 1 milion de telespectatori (media sezonului a fost de 0.7).

Abordând teme controversate, echipa din spatele proiectului a declarat în urmă cu câteva luni, că în cazul în care American Crime ar primi un nou sezon, acesta se va axa pe inegalitatea gen la locul de muncă. O descriere detaliată a fiecărui sezon poate fi găsită pe pagina special dedicată serialului – aici.

Secrets & Lies. Cea de-a doua dramă antologică a postului a fost şi ea anulată, decizia venind mai degrabă ca o confirmare şi nicidecum ca o noutate. Remake al serialului omonim de origine australiană, Secrets & Lies este o dramă antologică, în care fiecare sezon urmărește un set diferit de personaje și, implicit o poveste distinctă, singura constantă fiind detectiva Andrea Cornell interpretată de Juliette Lewis. Dacă la American Crime marea parte din distribuţie a rămas aceeaşi, în cazul S&L, actorii au fost schimbaţi în totalitate pentru sezonul secund.

Materiale promoţionale şi o descriere detaliată a fiecărui sezon pot fi găsite pe pagina special dedicată serialului – aici.

Au făcut ce au făcut anul trecut şi au evitat anularea (sau au fost mai degrabă norocoşi cu sarcina lui Kerry Washington), însă anul acesta nu au mai scăpat. Dacă zilele trecute anunţam că Scandal este primul proiect scris de Shonda Rhimes ce ajunge la final (aici), iată că lucrurile s-au schimbat, The Catch luându-i-o înainte. Cu ratinguri slabe şi sub media acceptată de post, proiectul pare a fi găsit recunoaşterea pe plan internaţional, motiv pentru care ar fi existat la un moment dat discuţii privind o nouă reînnoire. Din păcate pentru fani, acestea au fost finalizate cu decizia de a renunţa definitive la proiect.

Sezonul curent s-a finalizat la doar câteva ore după ce a fost anunţată anularea serialului.

Dacă am vorbit de drame, acum să trecem şi la comedii.
Fără lead-in-ul Last Man Standing, Dr. Ken nu a avut nicio şansă la reînnoire. Cu ratinguri mulţumitoare în primul sezon, cifrele par a se fi micşorat vizibil cu S2.

Acelaşi pare să fi fost şi cazul pentru The Real O’Neals, în ciuda comenzii a trei episoade adiţionale pentru S2. Cu ratinguri mici (~3.1 milioane telespectatori) şi un scandal ce a precedat lansarea S2, o astfel de decizia era iminentă. Matt Shively, actorul care l-a interpretat pe Jimmy va putea fi văzut în comedia Spaced Out în cazul în care cei de la NBC o aleg pentru grila proprie.

Când ţi se taie din numărul de episoade chiar înainte de lansare, nu e de bine indifferent ce motiv se invocă. Acesta a fost cazul noii comedii din acest midseason, Imaginary Mary. Iniţial cu o comandă de 13 episoade, aceasta a fost redusă la 9 scenarii. În momentul de faţă, cei de la ABC au difuzat săptămâna aceasta 1×07 ‘The Ex X Factor’.


Descriere Dr.Ken: Comedie semiautobigrafică a lui Ken Jeong, actorul este şi protagonistul acestui nou sitcom în care îl va interpreta pe Ken Park, un doctor egocentrist şi nemanierat care va încerca să îmbine cât poate de bine slujba, pacienţii şi viaţa de familie, însă fără prea mult succes.

Descriere The Real O’Neals: Familia O’Neal esti familia perfectă din toate punctele de vedere însă totul pare a lua sfârşit în momentul în care mezinul mărturiseşte că este gay. Ceea ce iniţial pare o tragedie, se va dovedi în cele din urmă că este începutul unui nou capitol provocator pentru fiecare din familie, sentimentele reprimate fiind înlocuite de adevăruri.

Descriere The Catch: Atunci când apelezei la Anderson & Vaughn ai garanţia celor mai bune servicii private de securitate şi expertiza unor adevăraţi profesionişti care să se ocupe de bunurile tale. În centrul noului proiect semnat Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Scandal, How to Get Away With Murder), o regăsim pe Alice Vaughn, unul din cei mai buni investigatori privaţi din Los Angeles, care se vede pusă într-o situaţie dificilă în momentul în care este victima unei înşelătorii puse la cale chiar de logodnicul său, Benjamin Jones, care dispare ştergând orice urmă a existenţei sale după ce îi fură banii şi informaţiile de acces ale clienţilor săi. Neriscând ca acest lucru să se afle de către angajatorii săi şi a-şi pierde firma şi reputaţia, alături de echipa sa, Vaughn va începe un veritabil de-a şoarecele şi pisica cu Jones, acesta la rândul său neputând să iasă definitiv din viaţa lui Alice.

Surse: 1, 2

One thought on “ABC anulează 3 drame şi 3 comedii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s