UpFronts 2017: Proiecte şi seriale Showtime

Împreună cu White Famous şi Matting, SMILF a fost unul din proiectele anunţate în cadrul turneului de presă din vara anului trecut, Television Critics Association. În urma episoadelor pilot filmate, cei de la Showtime au ales să meargă mai departe cu SMILF şi White Famous, celor două adăugându-li-se drama The Chi şi miniseria specială Twin Peak. Din portofoliul Showtime mai face parte şi drama Purity al cărui protagonist este actorul Daniel Craig – pentru moment nu există informaţii noi despre lansarea sa.

Reînnoiri: Billions, Dice, Homeland, Ray Donovan, Shameless, The Affair

Comedii: SMILF, White Famous
Drame: The Chi, Twin Peaks + I’m Dying Up Here


-2017/18-

1.SMILF
SMILF o are ca protagonistă pe Bridgette Bird, o tânără ce încearcă să găsească un echilibru între carieră, dorinţa unei relaţii stabile, nevoile personale şi noul său rol de mamă. Proiectul este o comedie semi-autobiografică a lui Frankie Shaw, aceasta fiind creatoarea, protagonista şi unul din producătorii executivi ai serialului.

Serialul are la bază filmul scurt cu acelşi nume, premiat cu Short Film Jury Award în cadrul ediţiei din 2015 a Festivalului de Film de la Sundance. Cu o durată de doar 9 minute, acesta a reuşit să ofere o imagine nefiltrată a vieţii lui Bird şi a încercărilor sale de a avea viaţa dorită.

 • Bridgette Bird (Frankie Shaw): o tânără din Boston ce încearcă să găsească un echilibru între carieră, dorinţa unei relaţii stabile, nevoile personale şi noul său rol de mama, dându-şi rapid seama că realitatea noii sale vieţi este cu mult mai dificilă decât este prezentată.
 • Tutu (Rosie O’Donnell): mama lui Bridgette, aceasta face rabat de la convenţiile sociale atunci când vine vorba de fiica sa. În ciuda concepţiilor şi a educaţiei sale, Tutu îi este alături fiicei şi nepotului său, chiar dacă de cele mai multe ori aceasta nu se ridică la standardele lui Bridgette.
 • Jesse (Alex Brightman): fost coleg de liceu, acesta a avut dintotdeauna sentimente pentru Bridgette. Reluând legătura, Jesse este convins că asta este şansa sa de a avea o relaţie cu Bird.
 • Ben (Kyle Vincent Terry): întâlnindu-se şi flirtând cu Bridgette la un teren de baschet, între cei doi se creează instant o legătură.
 • David (Graham Rogers): student la cinematografie, David este câştigătorul unei concurs în urma căruia are de filmat un clip PSA (public service announcement).
 • Nelson Rose (Samara Weaving): proaspăt absolventă de facultate şi având în faţă o carieră sportivă promiţătoare, Rose se îndrăgosteşte de Rafi, considerându-l pe acesta noul său proiect.
 • Rafi (Ismael Cruz Cordova): imatur pentru cei 28 de ani pe care îi are, Rafi este fostul iubit al lui Bridgette şi tatăl lui Larry, fiul de doi ani pe care îl au împreună.

Echipă: Frankie Show (creator/regizor/EP), Lee Eisenberg (EP), Janice Williams (EP), Gene Stupnitsky (EP), Michael London (EP)
Premieră: toamna 2017
Comandă: 10 eps (30 min/ep.)


2.WHITE FAMOUS
Bazat pe experienţa personală a lui Jamie Foxx în industrie, proiectul îl are ca protagonist pe Floyd Mooney, un tânăr comic de culoare cu o carieră în plină ascensiune, aflat acum în postura de a găsi o cale pentru a-şi păstra credibilitatea dar totodată a se putea bucura şi de succesul oamenilor albi.

 • Floyd Mooney (Jay Pharoah): cu o carieră promiţătoare, Floyd este nevoit să găsească un echilibru între imaginea pe care o promovează pe scenă şi dorinţa de a profita din plin de succesul său.
 • Jamie Foxx: actorul va interpreta o versiune a sa, urmând să fie un personaj recurring cu mai multe apariţii.
 • Sadie (Megalyn Echikunwoke): fosta iubită a lui Floyd şi cea pe care încă o iubeşte, cei doi având împreună un fiu.
 • Malcolm (Utkarsh Ambudkar): agentul lui Floyd, deseori frustrat de deciziile clientului său, acesta mergând pe premisa că în industrie faci tot ceea ce este necesar pentru a ajunge să fi cineva de succes.
 • Ron Balls (Ming-Trent): colegul de apartament al lui Floyd, Ron lucrează ca poştaş.
 • Peter King/Stu Beggs (???) (Stephen Tobolowsky): producătorul celui mai nou film al lui Jamie Foxx, Peter este unul din producătorii de succes de la Hollywood. Chiar dacă iniţial personajul lui Tobolowky a fost numit Peter King, există zvonuri că acesta va fi cel care va face legătura cu fostul proiect de succes al postului, Californication, actorul revenind în pielea personajului Stu Beggs.

Echipă: Tom Kapinos (showrunner/realizator), Jamie Foxx (EP)


3.I’M DYING UP HERE
Comedie neagră plasată în lumea stand-upului din Los Angelesul anilor ’70, perioadă în care cariera multor comici a fost lansată. Serialul o are protagonistă pe Goldie, patroana unui club de comedie şi mentor pentru mulţi aspiranţi ce îşi doresc faimă, audienţă şi cu ceva noroc o poză alături de Johnny Carson, pe scurt, un viitor de succes  în această industrie. Scenariul primului episod este inspirat din volumul omonim de non-ficţiune semnat de William Knoedelseder.

Distribuţie: Melissa Leo, Ari Graynor, Clark Duke, Michael Angarano, Andrew Santino, RJ Cyler, Al Madrigal, Stephen Guarino, Lacy and Griffin
Echipă: Dave Flebotte (creator/scenarist/EP),  Jim Carrey (EP), Michael Aguilar (EP), Christina Wayne (EP), Jonathan Levine (regizor)
Premieră: 4 iunie


4.THE CHI
Dramă ce prezintă povestea a şase personaje interconectate din sudul oraşului Chicago.

Distribuţie: Sonja Sohn, Jenn An, Jahking Guillory, Armando Riesco, Ntare Guma, Mbaho Mwine, Jacob Latimore , Yolonda Ross
Echipă: Lena Waithe (scenarist/showrunner/EP), Elwood Reed (showrunner/EP), Common (EP), Aaron Kaplan (EP), Rick Famuyiwa (regizor/EP), Adam Glass (coEP)


5.TWIN PEAKS
Miniserie eveniment, noile episoade sunt asemeni unei odisei – pierdut, Cooper revine în micul orăşel în care o tânără a fost ucisă în urmă cu 27 de ani. 

Cele 18 episoade au fost filmate asemeni unui lungmetraj, ulterior fiind luată decizia de cum să fie împărţit întreg materialul în episoade de 45-50 minute.

Distribuţie: Kyle MacLachlan, David Lynch, Miguel Ferrer, Harry Goaz, Kimmy Robertson, Mädchen Amick
Premieră: 21.05.2017
Comandă: 18 episoade
Materiale promoţionale: promo/poster

*premieră dublă (1×01/02), urmând ca după difuzare, să fie puse la dispoziţia abonaţilor platformei digitale Showtime şi episoadele 1×03 şi 1×04. Din 28 mai, se va difuza săptămânal câte un episod.

Surse: 1, 2, 3, 4

3 thoughts on “UpFronts 2017: Proiecte şi seriale Showtime

 1. Ma tenteaza mereu ” personaje interconectate”, dar nu cunosc nicinul dintre actori (si nici fan Sense8 nu sunt).
  Twin Peask 18 episoade? Pff, prea multe ore de rezistat la atatea ciudatenii

  Like

  1. Hmm cred ca vor sa faca ceva de genul This Is Us. Initial proiectul avea alta descriere insa au modificat-o o data cu anuntul distributiei.

   Cat despre TW si eu am fost mirata, comparand numarul de episoade cu alte rebooturi/revival: Prison Break, Heroes, The X-Files. Aici e sezon serios, nu gluma. 😛

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s