Shooter: Ce ne aşteaptă în S2?

Doar câteva zile au mai rămas până la premiera noului sezon Shooter, motiv pentru care este momentul să vedem ce promit sa aducă nou episoadele S2.

2×01 ‘The Hunting Party’ Poze Promoţionale / Promo-uri sezonul 2

Finalul sezonului 1 s-a terminat cu o victorie pentru Bob Lee Swagger însă să fie acesta finalul războiului ori doar prima luptă câştigată? Materialele promoţionale lansate în mediul online confirmă că ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut a fost doar începutul, o nouă vânătoare urmând să aibă loc o dată cu premiera S2 programată pentru 18 iulie. Noi personaje urmează să apară, conturând noi provocări pentru Bob Lee şi familia sa însă, poate cea mai importantă va fi prezenţa lui Solotov, numele său provocându-l pe Swagger sezonul trecut să accepte misiunea oferită de Isaac. De asemenea, Patricia Gregson (Beverly D’Angelo), consultant pe securitate pentru preşedintele american şi cea care a ajutat la reabilitarea numelui lui Swagger va reveni în noile episoade – de altfel şi cea pe al cărui stat de plată se află Isaac.

Având la bază cartea Time to Hunt, al treilea volum din seria semnată de Stephen Hunter, povestea S2 începe la un an distanţă de la evenimentele din S1, iar creatorul John Hlavin promite un sezon secund mai ‘rapid’ şi mai bun, ce va face din cel trecut să pară că a fost doar încălzirea pentru acţiunea adevărată. Totuşi consecinţele evenimentelor trecute vor continua să persiste în special în viaţa personală a lui Bob Lee, cele întâmplate creând tensiuni în mariajul său. În timp ce Julie pare să dea semne că şi-a revenit după teroarea şi răpirea sa, noua ameninţare la adresa familiei sale o aruncă din nou într-o stare de pură supravieţuire, stare care spre deosebire de soţul şi antrenamentele acestuia, ea nu s-a pregătit şi nici nu şi-a dorit vreodată aşa ceva. Bob Lee va continua relaţia incomodă şi dificilă de prietenie şi rivalitatea cu Isaac Johnson, fostul său comandant şi cel care l-au făcut ţap ispăşitor în conspiraţia S1. În ceea ce o priveşte pe Nadine Memphis, în ciuda faptului că l-a ajutat pe Swagger să demonstreze că asasinarea preşedintelui ucrainian a fost o conspiraţie politică plănuită până la cel mai înalt vârf al ierahiei americane şi ruse, acţiunile sale au dus la o retrogradare în cadrul Biroului Federal de Investigaţii – conform informaţiilor apărute, se pare că personajul lui Addai-Robinson se va intersecta nu o singură dată cu Patricia Gregson în acest nou sezon.


Descriere: Shooter prezintă povestea lui Bob Lee Swagger, fost puşcas marin şi un erou american decorat, convins de fostul său comandant, actualmente agent cu funcţie importantă în Serviciile Secrete, să renunţe la exilul său autoimpus pentru a-l putea ajuta să dejoace o potenţială tentativă de asasinare a preşedintelui. Lucrurile iau o întorsătură neaşteptată iar Swagger devine inamicul #1 al statului, facţiuni secrete cu reprezentanţi de rang înalt în guvernul US încercând să îl ucidă pentru a-şi putea continua planurile fără interferenţe. Serialul este o adaptare TV a filmului omonim lansat în 2007 cu Mark Wahlberg protagonist, ambele proiecte având la bază romanul “Point of Impact” semnat de Stephen Hunter. Scenariul sezonului 2 este inspirat din al treilea volum al seriei lui Hunter, “Time to Hunt”.

Alături de Ryan Phillippe şi Omar Epps, din distribuţie mai fac parte şi Shantel VanSanten şi Cynthia Addai-Robinson. Mark Wahlberg este unul din producătorii executivi ai serialului, alături de John Hlavin, Stephen Levinson şi Lorenzo di Bonaventura.


PERSONAJE S2:

  • Solotov (Josh Stewart): unul din cei mai prolifici lunetişti din lume, vinovat pentru uciderea lui Donny Fenn din timpul misiunii alături de Swagger, sezonul 2 urmează să prezinte mai multe despre legătura cecenului cu unitatea lui Bob Lee din Afganistan, precum şi circumstanţele care fac ca drumurile acestora să se întâlnească încă o dată.
  • Yusuf Ali (Patrick Sabongui): soldat şi fost coleg cu Swagger, cei doi au făcut echipă pe vremea în care Bob Lee era în activitate.
  • Angela Tio (Jaina Lee Ortiz): puşcaş marin şi parte componentă a fostei unităţii a lui Swagger, de altfel una din puţinii apropiaţi ai acestuia care îl cunosc cu adevărat.
  • Kirk Zehnder (Jerry Ferrara): fost puşcaş marin în echipa lui Swagger, acesta este specializat în descoperirea conspiraţiilor acolo unde acestea apar.
  • Colin Dobbs (Todd Lowe): fost puşcaş marin în unitatea lui Bob Lee, acesta s-a retras în Texas după lăsarea la vatră, noua sa locuinţă fiind la doar o oră distanţă de casa lui Swagger.
  • Martin Jacobs (Amin Joseph): agent al companiei ATLAS, o persoană de temut chiar şi în rândul colegilor săi de branşă.
  • Jeffrey Denning (Troy Garity): un jurnalist de investigaţii oarecum idealist care nu încetează să lupte pentru aflarea adevărului şi înfăptuirea dreptăţii.
  • Harris Downey (Jesse Bradford): membru al staffului din DC, acesta va avea o legătura amoroasă cu Nadine.

 Surse: 1, 2

One thought on “Shooter: Ce ne aşteaptă în S2?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s