Noi proiecte la SyFy: The Raven Cycle, Sand şi Lord of the Light

După Nightflyers a lui George R.R. Martin care a primit undă verde pentru un episod pilot, cei de la SyFy au în proiect noi adaptări TV pentru romanele The Raven Cycle, Sand şi Lord of the Light. La cele trei se adaugă şi scenariul Sirens of Titans, scris de Dan Harmon (Community).

1.THE RAVEN CYCLE
Romanul spune povestea unei tinere de 17 ani, Blue Sargent, care alături de patru băieţi privilegiaţi, elevi ai unei şcoli elitiste, pleacă în căutarea unei surse de putere mitice şi misterioase ce pare a-şi avea originea în zona rurală şi ferită din Virginia. Cu cât tinerii se apropie mai mult de scopul căutării lor şi par a recâştiga controlul asupra propriului destin, pe atât pericolele se înteţesc – atât cele fizice cât şi cele emoţionale, Blue descoperind că destinul său este să îşi ucidă unul din camarazii de expediţie. Autoarea Maggie Stiefvater va fi ataşată proiectului ca co-producător executiv.

Echipa de producţie: Andrew Miller (showrunner/EP), Michael London (EP), Catherine Hardwicke (regizor/EP), Maggie Stiefvater (autor/co-EP)


2.SAND
Într-o lume decimată de dezastre ecologice, romanul descris ca o dramă de acţiune are ca protagonişti o familie care îşi câştigă existenţa în această nouă realitate ca sand divers – un grup elitist care poate călători dincolo de deşert pentru a colecta şi a înapoia artefacte pierdute sau îngropate în nisipul vicios. Mânaţi de dispariţia tatălui lor cu ani în urmă, protagoniştii se vor susţine unul pe altul bazându-se doar pe propriile aptitdini în acestă nouă lume în care oamenii odată cumsecade, în prezent mint, sabotează ajungând chiar să ucidă pentru propria supravieţuire. Autorul Hugh Howey este ataşat proiectului ca producător executiv.

Echipa de producţie: Gary Whitta (scenarist/EP), Marc Forster (regizor/EP), Hugh Howey (autor/EP), Renee Wolf (EP), Dan Friedkin (EP), Tim Kring (EP), Justin Levy (EP)


3.LORD OF THE LIGHT
Având la bază romanul fantasy câştigător al premiului Hugo, acţiunea Lord of the Light se petrece la scurt timp după ce rasa umană s-a mutat pe o nouă planetă, avantajele tehnologice privilegiindu-i pe unii în asumarea unor titluri de zeităţi şi autoprcolamarea conducători ai noii ordini. Epuizat de noua dominaţie, un fost ‘zeu’ porneşte în propria cruciadă împotriva sistemului injust.

Echipa de producţie: Ashley Miller (scenarist/EP), Gale Ann Hurd (EP), Barry Ira Gellar (EP), Rich Angell (EP), Mark B. Newbauer (EP)


4.SIRENS OF TITANS
Sirens on Titans îl are ca protagonist pe Malachi Constant, cel mai bogat bărbat al Americii secolului 22. Cu un noroc extraordinar pe care îl atribuie unei puteri divine necunoscute, Malachi s-a folosit de acesta pentru a creşte considerabil averea tatălui său, destinul conducându-l într-o călătorie ce îl va purta de pe Pământ pe Marte şi Mercur, o călătorie premergătoare unui viitor război interplanetar. Evenimentele fac ca la reîntoarcerea sa pe Pământ, aroganţa să îi fie responsabilă pentru nemulţumirea creată celui care i-a datorat în tot acest timp norocul şi destinul său, în cele din urmă, într-o nouă călătorie spre Titan, Malachi ajungând să îl cunoscă pe acest bărbat.

Echipa de producţie: Dan Harmon (creator/EP), Evan Katz (creator/EP)

Sursa

One thought on “Noi proiecte la SyFy: The Raven Cycle, Sand şi Lord of the Light

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s