#SDCC 2017: The Exorcist

Invitaţi: Alfonso Herrera, Ben Daniels, Kurt Egyiawan, John Cho, Brianna Hildebrand + Jeremy Slater (EP), Sean Crouch (showrunner S2/EP)

Pentru mulţi, reînnoirea The Exorcist a fost cu adevărat o surpriză, mai ales după anularea colegului de grilă şi mult mai bine primit de critici, Pitch. Chiar şi asa, echipa din spatele serialului promite un sezon secund care ne va ţine în suspans şi în această toamnă.

->Sezonul 2 are premiera pe 29 septembrie. Deja anunţaţi pentru distribuţia noilor episoade au fost actorii John Cho, Brianna Hildebrand şi Zuleikha Robinson. Cum serialul are oarecare valenţe antologice, cei de la Fox au prezentat de asemenea povestea ce va sta la baza noilor episoade aferente S2.

Noile episoade vor debuta cu părintele Ortega alături de Marcus Keane plecaţi în căutarea Răului, cei doi părăsind oraşul Chicago. Noua misiune îi va conduce la Andrew Kim, un fost psiholog pentru copii care în prezent are grijă de cinci tineri din plasament pe o insulă privată şi izolată de pe coasta oraşului Seattle, acţiunea sezonului secund începând în momentul în care unul din aceşti copiii devine victima unei noi forţe puternice. De cealaltă parte a oceanului, părintele Bennett are propria sa misiune de a-i înlătura din Vatican pe cei ce au întors spatele credinţei şi Lui Dumnezeu .

Seattle, noua locaţie. Despre mutarea noii poveşti în Seattle, mai precis pe o insulă împădurită şi izolată de pe coasta oraşului Seattle, noul showrunner al serialului, Sean Crouch a precizat că noua locaţie le permite să îşi asume mai multe riscuri în plan creational şi imagistic, mare parte din producţiile horror japoneze având ca element definitoriu natura, aspect care va influenţa puternic sezonul 2. Axându-se îndeosebi pe aventurile în aer liber, S2 va surprinde mai mult incidente ce ţin de mediul natural. – posterul lansat pentru convenţie fiind un bun indicator pentru ce va avea să vină
Sean Crouch: “(…) the blues and greens make it feel more cinematic. It opens the sandbox to play in other types. A lot of Japanese horror is nature-based, and that can influence where we’re going this season.”
Jeremy Slater: “We get some Cabin in the Woods horror, some creepy forest horror, some cute kids in peril horror, [and] some stuff that we didn’t get to play with last year.”

Reveniri. Atât Slater cât şi Crouch au menţionat că este foarte posibil ca unul sau chiar doi membrii ai familiei Rance din sezonul 1 să îşi facă apariţia prin scurte momente de tip cameo. Nu au oferit mai multe detalii privind aspectul acestora sau episoadele în care vechile personaje vor apărea.
Jeremy Slater: “We want to make sure there’s a story reason behind it and not a gratuitous one.”

Vatican. Cu Părintele Bennett a cărui nouă misiune ţine de demascarea celor cu scopuri ascunse din cadrul Vaticanului, noul sezon va cuprinde în poveste Departamentul special de Exorcizare vechi de sute ani, precum şi efectele pe care exorcizarea în sine le are asupra Bisericii Catolice şi a credinţei propovăduite.

Părintele Marcus. Avându-L pe Dumnezeu singura constantă din viaţa sa, sezonul 2 urmează a ne prezenta consecinţele excomunicării sale din Biserică, o parte din aceste efecte regăsindu-se în relaţia pe care o are cu Tomas.

Părintele Tomas. Dacă în sezonul 1 Tomas a fost destul de reticient privind misiunea pe care a avut-o, de această dată atitudinea sa va fi cu mult mai deschisă spre noile evenimente însă riscurile pe care şi le va asuma se vor dovedi a fi premergătoare haosului ce va avea să vină. Spre deosebire de S1 când personajul său era unul împlinit, cu o congregaţie şi o comunitate asupra cărora veghea, de această dată el va fi singur, avându-l de partea sa doar pe Marcus, amândoi plecaţi într-o călătorie periculoasă. Evoluţia şi noul arc narativ al personajului va avea ca punct de plecare decizia luată sezonul trecut. De asemenea, Tomas va continua să lucreze la abilităţile sale de exorcist.

Relaţia Marcus/Tomas. Înţelegerea şi perspectivele diferite pe care le au asupra lucrurile vor genera tensiuni şi posibile divergenţe între cei doi, conducând treptat la consecinţe asupra modalităţii în care lucrează şi se completează ca echipă.

Personaje noi. Din păcate nu au fost dezvăluite alte informaţii despre noile personaje, Brianna adăugând la descrierea oficială că personajul Verity pe care îl va interpretea are o atitudine cu adevărat dificilă. Ca fană declarată a genului horror, actriţa a mărturisit că abia aşteaptă filmările S2.

  • Verity: aproape de împlinirea a 18 ani şi de încheierea perioadei sale de şedere în casa lui Andrew, Verity este genul de personaj a cărui atitudine poate părea distantă şi nonşalantă însa în sinea sa, aceasta ţine cu adevărat la Kim şi la ceilalţi copii din casă.
  • Mouse: un personaj misterios şi pragmatic ce pare a duce propria luptă împotriva patriarhatului susţinut de Biserica Catolică. Dedicată cauzei pentru care luptă, la sfârşitul zile Mouse se va dovedi a fi loială doar sieşi.
  • Andrew Kim: un fost psiholog pentru copii care în prezent are grijă de cinci tineri din plasament pe o insulă privată şi izolată de pe coasta oraşului Seattle.


-John Cho şi-a cunoscut noii colegi de platou la venirea sa la Comic-Con.

-întrebat de cei de la Deadline care consideră a fi motivul pentru succesul serialului, Alfonso a motivat că totul stă în echipa The Exorcist, a celor care se află atât în fata cât şi în spatele camerelor de filmare.
Alfonso Herrera: I think because I’m a huge soccer fan and we always say that if you have good locker rooms, you’re going to have a great team, and I think that this is the case of The Exorcist. I think we have great locker rooms. We have great camaraderie, and I’m pretty sure that the second season is not going to be the exception.
http://ew.com/tv/2017/07/21/the-exorcist-comic-con/

Paneluri video. Day 1: Colony, Marvel’s Inhumans, Teen Wolf, The Strain
Sesiune foto TvLine. Day 1: Teen Wolf, Shadowhunters, Timeless, Stitchers, The Exorcist, Legion, Fear The Walking Dead, Preacher
Clipuri video Day 1: Colony, Ghosted, Krypton, Marvel’s Inhumans, Shadowhunters, Teen Wolf, Van Helsing

Surse: 1, 2, 3

One thought on “#SDCC 2017: The Exorcist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s