RECAPITULARE: Outlander – Sezonul 2

Stiu ca sunteti la fel de nerabdatori ca si mine ca sa vedem ce se va intampla in cel de-al treilea sezon. Nu o sa va ofer niciun spoiler, desi cred ca aveti o idee vaga despre ceea ce se va intampla, insa pana atunci iata un rezumat al sezonului 2.

Episodul 1
In 1947, Claire s-a intors in Scotia, la Frank, asta desi este insarcinata cu Jamie. Cum de s-a intamplat una ca asta? Ramane de vazut…

2Inapoi in secolul XVIII, Jamie si Claire au ajuns in Franta si sunt pregatiti sa inceapa “campania” impotriva revolutiei iacobite. Totusi, acum ca acum ca au ajuns in Le Havre, trebuie sa faca rost si de un dusman pe mansura, in persoana Contelui de Saint Germain.

Episodul 2
Jamie il intalneste pe Printul Charles Edward Stuard, presupusul mostenitor de drept la tronul Angliei. Desi Jamie si Claire sustin cauza printului, in teorie, acestia de fapt incearca sa impiedice pornirea razboiului si astfel eradicarea tuturor clanurilor din Scotia.

Facem cunostiinta si cu Alex, fratele lui Black Jack Randall care ete in acelasi timp si protejatul ducelui de Sandrigam.

Episodul 3
Claire, plictisita si insarcinata, devine voluntar la un spital pentru cei nevoiasi.

Jamie are parte si el de ceva acte de caritate intrucat il ia sub aripa lui protectoare pe Fergus – un pustan, hot de buzunare, pe care-l intalneste intr-un bordel din Le Havre, in timp ce asista la petrecerile lui Charlie.

Episodul 4
Personalitatea lui Claire o ajuta sa-si fara repede prieteni. Aici intra in peisaj si Mary Hawkins, viitoarea sotie a lui Jack Randall – care nu este mort – cu care Claire se intelege foarte bine si datorita voluntariatului pe care-l fac amandoua. Mary este violata intr-una din serile in care paraseau spitalul nevoiasilor, iar Claire stie sigur ca vinovatul este Contele de Saint Germain.

Jamie organizeaza un dineu in vederea strangerii de fonduri pentru Campania Printului, dar rezultatul nu este cel sperat de toti cei implicati.

Episodul 5

Outlander Season 2 2016Claire si Jamie se reintalnesc cu Jack Randall la Versailles. Desi Jamie il provoaca la duel pe Jack, pentru ceea ce i-a facut in Anglia, Claire reuseste sa-si convinga sotul sa amane duelul cu un an – pentru ca Jack sa se insoare si sa aiba un urmas, iar linia sa mearga mai departe si astfel Frank sa se nasca. De dragul ei, Jamie accepta, insa nu este complet impacat cu ideea.

Episodul 6
Linistea nu dureaza mult caci Jamie il prinde pe Jack violandu-l pe Fergus si il provoaca din noul la duel. Duelul se termina cu Jamie castigator, cu Jack ranit astfel incat nu va mai poate avea mostenitori si cu Claire lesinata si in pericol de a pierde copilul.

Episodul 7
Claire pierde copilul, o fetita pe nume Faith, iar Jamie este arestat pentru duel si dus in inchisoarea Bastilliei.

4Apeland la o favoare. Claire obtine o intrevedere cu regale. In urma unor jocuri de culise, Contele de Saint Germain moare, iar ea reuseste sa obtina eliberarea lui Jamie – nu inainte de a-si achita datoria fata de rege.

Astfel eliberat, Jamie isi deschide sufletul in fata lui Claire. Ajungand la concluzia ca Franta le-a facut mai mult rau decat bine, decid sa se intoarca in Scotia si sa incerce sa opreasca revolutia direct de pe front.

Outlander Season 2 2016Episodul 8
Inapoi in Scotia, Claire si Jamie incearca sa ajunga la Lordul Lovat, unchiul lui Jamie, pentru a face rost de o armata pentru a sustine cauza lui Charles, mai mult fortati de imprejurari.

Laoghaire – tipa aia pe care Jamie a salvat-o de la biciurie si aceeasi tipa care a acuzat-o pe Claire de vrajitorie – reapare in peisaj si este clar ca inca si-l doreste pe Jamie.

Episodul 9
Armata organizata de unchiul lui Jamie este gata de lupta. In fruntea armatei sunt Jamie si Claire, in ciuda faptului ca ea sufera de stress posttraumatic, dupa cel de-AL Doilea Razboi Mondial.

6Facem cunostiinta si cu lordul John Grey – personaj care va fi foarte important in sezonul urmator.

Episodul 10
Outlander Season 2 2016Armata iacobita porneste cu dreptul in campania de recuperare a tronului britanic cu o victorie rasunatoare la Prestonpans. Totusi, Jamie incearca sa stapaneasca bucuria compatriotilor sai stiind care va fi totusi finailitatea bataliei. Desi aduce nenumarate argumente impotriva unui nou atac, este ignorant complet, iar decizia este luata de Charlie – care pot spune ca nu are habar de cum ar trebuie sa arate o armata pregatita de asediu.

Episodul 11
Claire sfarseste prin a ajunge la conacul Ducelui de Sandrigram – atrasa de duce pentru a-l fort ape Jamie sa vina dupa ea si astfel Jamie sa ajunga pe mainile britanicilor, unde se reintalneste cu Mary – care este indragostita de Alex Randall si urmeaza sa se casatoreasca cu el . Realizeaza destul de rapid ca ducele a fost in spatele atacului din Paris, dar este salvata de Jamie si Murtagh – care-l si ucide pe duce.

Episodul 12
Alex Randall este pe moarte, asa ca Jack se casatoreste cu Mary – care este deja insarcinata cu Alex – desi toti stiu ca variant asta a fost una foare proasta, dar singura disponibila in situatia data.
Outlander Season 2 2016Desi armata este distrusa, Charlie inca nu isi da seama ca este infrant. Claire obtine cateva informatii despre armata britanica de la Jack – dar din nou Jamie nu este luat in considerare atunci cand spune ca nu au nicio sansa de a castiga lupta de la Culloden.

Episodul 13
9Batalia de la Culloden este pe cale sa inceapa si toti se tem pentru viitorul lor, Ca sa fie in sguranta Claire si copilul – caci este din nou insarcinata, Jamie o trimite inapoi in secolul XX, iar el ramane pe front incercand sa mai salveze ceea ce se mai poate salva, viata lui si viitorul.

In prezent, Claire decide sa ii spuna adevarul Briannei: cine este adevaratul ei tata, care este istoria ei si de unde a venit.

Pana la startul sezonului 3 mai sunt doar cateva ore, asa ca ne auzim curand cu o noua recenzie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s