RECENZIE: Outlander – 3×01 ‘The Battle Joined’

Reusind sa supravietuiasca bataliei de la Culloden, Jamie este la mila armatei britanice, iar Claire incearca sa se reacomodeze cu viata moderna din Bostonul anilor 40 ca femeie casatorita.

Outlander - Season 3
Desi stiam ca lupta de la Culloden nu va avea sorti de izbanda pentru armata Scotiei, tot am fost foarte emotionata sa vad cum Jamie isi aminteste oroarea bataliei si momentele in care s-a razbunat pe Black Jack Randall. Chiar si dupa ce a fost salvat de pe campul de lupta, Jamie isi doreste sa moara intrucat crede ca a pierdut-o definitiv pe Claire, iar clanul lui a incetat sa mai existe.

In 1948, Claire incearca sa se reacomodeze, insa conceptiile rigide ale vremii nu ii usureaza deloc situatia. Aspiratiile lui Claire, dar si faptul ca a trait pentru multa vreme intr-un mediu unde nu era constransa de nicio regula sociala nu fac decat sa ingreuneze acest lucru. Este constienta ca nu are nicio putere, nici chiar asupra ei, si asta creaza tensiuni intre ea si Frank. Desi America se considera o tara moderna, mai are drum lung de strabatut pana la a intelege cum sta treaba de fapt cu egalitatea intre sexe si dreptul de veto al femeilor.

Outlander Season 3 2017
Asa cum ziceam, relatia dintre Frank si Claire nu este una apropiata. Claire sufera pierderea lui Jamie, iar Frank este innebunit de distanta dintre ei. Nu are rost sa spun ca nu sunt iubiti, mai ales ca nici macar nu sunt permise atingerile. Pe Jack l-am urat din tot sufletul, insa de Frank incepe sa imi placa. Nu i-a fost usor sa o primeasca inapoi pe Claire, insarcinata si instrainata. Relatia dintre ei nu va mai fi niciodata la fel ca la inceput, insa au decis sa creasca un copil impreuna, asa ca sper ca macar vor avea parte de armonie si intelegere.

Atat Jamie, cat si Claire trebuie sa decida pe ce cai vor merge pentru a putea supravietui pierderii. Dragostea este ceea ce i-a tinut in viata, insa vor trebuie sa invete sa se descurge acum fara sa se bazeze pe sustinerea celuilalt. Daca Claire gaseste un motiv de a merge mai departe prin fetita ei, Jamie nu mai are pentru ce sa traiasca, doar ca soarta are alte planuri pentru el si nu il lasa sa moara.

Outlander - Season 3
Oh, Jamie, how much we’ve missed you!

3 thoughts on “RECENZIE: Outlander – 3×01 ‘The Battle Joined’

 1. recenzie?nu am mai auzit termenul acesta de pe vremea tv blog.Felicitari.Dpmdv exista un vid pe internet de pagini romanesti dedicate serialelor.
  Cat despre Outlander ce sa spun,am inceput serialul ,l-am abandonat,as vrea sa il reiau dar timpul nu imi permite momentan.

  Liked by 1 person

  1. TvBlog…ce vremuri. Pe atunci aveam in lista de recenzat chiar si 12 seriale. Chrisstine nu a renuntat la hobby-ul sau si ne va tine la curent saptamana de saptamana cu evenimentele din noul sezon Outlander.

   Vid sau nu, sper sa mai revii pe acest blog si, de ce nu, sa il recomanzi prietenilor. 🙂

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s