Lansat pe 6 ianuarie 2017 şi reînnoit trei luni mai târziu, fanii One Day at a Time nu au mai primit nicio informaţie despre îndrăgita comedie a celor de la Netflix. Cum ne apropiem de tumultosul sezon de toamnă ce va aduce cu sine nenumărate premiere şi episoade noi, informaţia revenirii pe micul ecran a familiei Alvarez pare a se fi pierdut în zecile de ştiri şi materiale promoţionale publicate zilnic în presa de peste ocean.

Cu o comandă de 13 episoade, similară celei iniţiale, One Day at a Time revine cu sezonul 2 în ianuarie 2018, o dată exactă urmând a fi comunicată. Norman Lear, Gloria Calderon Kellet, Mike Royce, Brent Miller şi Michael Garcia vor continua să facă parte din echipa de producţie a serialului şi pentru noile episoade.

Dacă primul sezon a abordat subiecte delicate precum imigrarea, descoperirea şi acceptarea sexualităţii precum traumele şi sindromul post-traumatic de care mulţi soldaţi reveniţi acasă din război suferă, echipa din spatele camerelor de filmare promite un sezon secund la fel de captivant şi emoţionant. În ciuda faptului că numele noului preşedinte nu va fi rostit cu exactitate, administraţia lui Donald Trump şi reformele acestuia privind îndeosebi imigranţii din America şi efectele asupra unei familii hispanice vor continua să aibă un loc special în scenariul S2. De menţionat că producătoarea Gloria Calderon Kellett a devăluit cu prilejul prezenţei sale în cadrul turului de presă de vară Television Critics Association că părinţii săi au imigrat din Cuba în programul numit Operaţiunea Peter Pan, program amintit şi în sezonul 1 al comediei, personajul Ritei Moreno venind astfel în Statele Unite ale Americii – Operaţiunea Peter Pan/Pedro Pan s-a desfăşurat în perioada 1960-1962 şi a avut ca obiectiv trimiterea a peste 14000 de adolescenţi minori, neînsoţiţi, din Cuba în America.

Descriere: Netflix aduce pe micul ecran o nouă versiune a producţiei semnate de Norman Lear, One Day at a Time, comedia centrându-se pe o familie cubano-americană ce o are protagonistă pe Penelope Alvarez, fost soldat în armata americană care, recent divorţată, încercă să facă faţă noilor provocări pe care le aduce cu sine statutul de mamă singură a doi adolescenţi. O fiica implicată social ce militează pentru drepturile celor ce nu au o voce şi un fiu antreprenor care nu încetează să uimească cu ideile sale, distribuţia este completată de Rita Morena în rolul Lydiei Riera, mama extravagantă a lui Penelope şi de Schneider, administratorul locaţiei şi un prieten fără beneficii care încearcă permanent să îşi facă de lucru în casa Alvarez.


ODAAT_S2

Sursa