RECENZIE: Outlander – 3×02 ‘Surrender’

Desi Outlander este povestea lui Claire, acest episod se axeaza mai mult pe Jamie care isi exprima sentimentele si neputiinta printr-o tacere desavarsita.

Suntem deja in Scotia in 1752, la 6 ani dupa cele petrecute in primul episod, perioada in care Jamie a trait intr-o pestera, avand armata britanica inca pe urmele lui, fiind considerat tradator. Desi trece pe la Lallybroch din cand in cand – asta doar pentru a-si vedea familia si pentru a-si pune documentele la punct – el se simte izolat si descurajat, iar infatisarea lui de om al cavernelor exprima cel mai bine asta.

Outlander Season 3 2017

Nici la Lallybroch atmosfera nu este mai buna. Armata britanica il aresteaza constant pe Ian sperand ca astfel el va dezvalui ascunzatoarea lui Jamie (cunoscut sub numele de #RedJamie sau #TheDunbonnet). Jenny, care este din nou insarcinata, incearca sa-si acopere fratele cat mai bine cu putiinta, cu riscul de a fi arestata – ea si intreaga familie.

Outlander Season 3 2017
Sursa: STARZ

Il revedem si pe Fergus, care se pare ca a luat de la Jamie tot ceea ce era mai rau. Profita de orice ocazie de a-si bate joc de britanici, insa sortii ii sunt potrivnici, iar unul dintre soldati ii taie mana. In momentul in care Jamie il vede pe Fergus ranit, isi da seama ca inca mai are pentru ce sa traiasca si se sacrifica pe el pentru a-i ajuta pe ceilalti: o pune oe Jenny sa-l denunte ca sa poata pune mana pe recompensa.

Totusi, inainte de a “se preda”, Jamie are parte de o vizita conjugala in caverna. Mary, femeia care o ajuta pe Jenny (care a fost salvata de sotul ei care o maltrata), se ofera sa-l faca pe Jamie sa uite, cel putin pentru o perioada, de necazuri si de pierderea lui Claire. Asa ca, dupa o noapte senzuala, proaspat barbierit si aranjat, Jamie este arestat de armata britanica si inchis pentru inalta tradare.

Outlander, Season 3, Episode 302
Sursa: Starz

Pe de alta parte, in 1949, Claire inca ii simte lipsa lui Jamie. Desi incearca sa lege o relatie intima cu Frank, acestuia nu ii convine ca in timp ce face sex cu el, Claire face dragoste de fapt cu Jamie. Relatia lor este din ce in ce mai precara si Claire decide sa se exeze pe viata profesionala. Se inschrie la Facultatea de Medicina, dar dat fiind ca actiunea se petrece la inceputul sexolului XX, toti sunt reticenti in a primi femeile la cursuri… femeile si barbatii negrii.

Cat de curanj vom face cunostiinta si cu Lordul John Grey, unul dintre personajele care va avea un pare impact in poveste, pe o perioada destul de lunga de timp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s