Co-producţie BBC/Netflix, semnătura platformei internaţionale de streaming este destul de evidentă atunci când vine vorba de reînnoiri tacite ale proiectelor din portofoliul propriu – exemplu The Crown, A Series of Unfortunate Events ş.a..

Fără vreun comunicat oficial privind continuarea producţiei The Last Kingdom, se pare totuşi că povestea va reveni pe micile ecrane, căutându-se deja actori pentru un nou capitol. Având la bază seria de volume semnată de Bernard Cornwell, The Saxon Stories, pentru primele două episoade ale sezonului 3 s-a căutat un actor de 22-35 ani, posibil chiar cu handicap locomotor pentru personajul unul călugăr saxon ce nu se poate deplasa. În anunţ, este specificată perioada contractuală pentru viitorul actor, fiind de asemenea dezvăluit faptul că filmările noului sezon urmează a fi derulate între 23 octombrie şi mai 2018, având ca locaţii Londra şi Budapesta.

The Last Kingdom a fost lansat în 2015, urmând ca în primăvara acestui an să revină cu opt episoade aferente sezonului 2. De la finalizarea acestora, serialul a intrat într-un con de umbră, neexistând nicio informaţie privind posibilitatea continuării ori chiar a anulării proiectului.

The Last Kingdom_S3_Casting