[RECENZIE] Outlander – 3×08 ‘First Wife’ & 3×09 ‘The Doldrums’ & 3×10 ‘Heaven and Earth’

Claire s-a intors, iar Jamie, din teama de a nu o pierde din nou, decide sa nu ii spuna ca in cei 20 de anicat au stat despartiti, el a decis sa se recasatoareasca – din moment ce toata lumea o credea pe Claire moarta.

Ceea ce ma enerveaza pe mine este doar faptul ca Jamie a ales-o pe Laoghaire sa-I fie sotie… acea Laoghaire care a acuzat-o pe Claaire de vrajitorie ca sa-I fure barbatul. Din primul sezon nu am putut sa o sufar, iar acum starea a devenit si mai acuta. Prin comportamentul ei nu a facut decat sa devina si mai antipatica, in pecial ca acum are si doua fiice la fel de inguste la minte ca si mama lor. Ca sa fie situatia si mai complicata – desi din punct de vedere legal nu este sotia lui Jamie – Laoghaire mai are si cateva pretentii banesti ca sa-I acorde divortul lui Jamie. OK… o urasc 😊.

Desi ma asteptam ca situatia sa decurga un pic diferit, Laoghaire il impusca pe Jamie – nu stiu sincer ce a fost in capul ei, daca a fost ceva in capul ei in afara de tarate – dar Claire intervine si reuseste sa-l salveze pe Jamie. Situatia este putin comico-tragica, mai ales cand Jamie decide sa ii spuna toata povestea lui Claire.

Pe de alta parte, nici Jenny nu are incredere deplina in Claire deoarece stie ca ii ascunde o parte din adevar. Nu poate intelege cum timp de 2 decenii Claire nu a plecat in cautarea lui Jamie, stiind modul in care s-a comportat ea atunci cand Jamei a fost arestat de britanici si inchis la Ardsmuir. Neincrederea lui Jenny o pot intelege, iar pentru ea conteaza foarte mult loilitatea si nu poate ierta usor plecarea lui Claire, imediat dupa Culloden. Iubirea pentru fratele ei si perioada in care l-a vazut pe acesta cum a suferit dupa presupusa lui sotie moarta o determina pe Jenny sa ii acorde lui Claire o a doua sansa.

Sursa: STARZ

Ca sa ii poata asigura lui Laoghaire partea de bani cuvenita (asta dupa ce ca oricum nu are niciun drept asupra lui Jamie sau a averii sale, cele doua fete nefiind ale lui, mai ales ca tot ea l-a si impuscat), Jamie trebuie sa puna mana pe comoara de pe Insula Selkie – comoara pierduta de iacobiti in timpul primului razboi – care ar asigura traiul lor pentru o buna perioada de vreme si pensia periodica pentru Laoghaire. Comoara contine bijuterii si pietre pretioase, care se pot schimba cu usurinta in Franta pe piata neagra cu putin ajutor.

Cum Jamie nu poate sa inoate pana pe insula pentru ca nu este inca recuperat, misiunea ii revine lui Ian Jr. care reuseste sa gasesca comoara, urmand indicatiile unchiului sau, dar este rapit si dus pe o nava portugheza pentru a fi vandut ca si sclav, in timp ce Jamie si Claire privesc neputinciosi e pe margine.

OUTLANDER - SEASON 3
Sursa: STARZ

Totusi, la cateva ore distanta reusesc sa se imbarce pe o mica nava pentru a porni in urmarirea lui Ian, catre Indiile de Vest. Alaturi de Jamie si Caire, pe nava se imbarca si Fergus alaturi de proaspata lui sotie (desi nu in deplinatatatea cuvantului -inca), Marsali – fiica lui Laoghaire si a lui Jamie – care inca crede ca Claire este vrajitoare si tarfa. Socat de gestul facut de Fergus, Jamie incearca sa mai protejeze ceea ce mai poate din decenta fiicei sala – care seaman leit cu maica-sa, doar ca este un lucru greu de facut din moment ce toti marinarii cred in superstitii, iar doua femeil la bord inseamna ca va fi o caatorie plina de evenimente neplacute.

Urmarirea este intrerupa de un vas britanic. Majoritatea marinarilor de pe vasul respectiv sufera e febra tifoida, foarte multi au murit, iar Claire este singura care ii poate ajuta din moment ce ea a fost vaccinata impotriva tuturor bolilor secolului XVIII. Doar ca informatiile nu sunt de ajuns pentru capitan (un locotenent ajuns la carma vasului peste noapte dupa ce fostul capitan a murit) si decide sa o retina pe Claire cu forta pe vas, fiind singura lui sansa de zbanda, fiind nevoit sa ajunga de urgenta in Jamaica pentru a livra un mesaj urgent unuia dintre capitanii campati acolo.

Destinul nu vrea sa ii tina impreuna prea multa vreme. Desi au stat despartit 2 secole, Jamie si Claire vor trebui sa se gaseasca din nou. Care va fi destinatia lor finala si daca vor reusi sa se reintalneasca, ramane de vazut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s