Bard of Blood, o nouă colaborare a lui Shah Rukh Khan cu Netflix

După ce în ianuarie 2016 Netflix a intrat pe mai multe pieţe internaţionale ajungând să fie disponibil în 190 de ţări,  noul plan de extindere vizează de această dată un portofoliu cât mai variat şi mai stufos, alcătuit din titluri locale – în ultimele luni ne-au fost puse la dispoziţie deja producţii mexicane (Club de Cuervos, Ingobernable), italiene (Suburra), franceze (Marseille), israeliene  ş.a..

Tot pe acelaşi plan, anul trecut, Netflix a semnat un contract cu Red Chillies Entertainment, compania şi studiourile de producţie ale starului bollywoodian Shah Rukh Khan, în urma căruia abonaţii platformei vor avea exclusivitate la 30 dintre lungmetrajele deja lansate şi la orice titlu produs de RCE în următorii trei ani. Acum, în cadrul acestei înţelegeri, reprezentanţii Netflix au anunţat că un nou titlu urmează să intre în producţie şi anume miniseria Bard of Blood.

Cu o comandă de opt episoade, scenariul este bazat pe volumul omonim semnat de autorul Bilal Siddiqi, filmarile urmând să aibă loc în varii locaţii ale subcontinentului indian. De menţionat că producţia va fi una bilingvă, personajele angrenate în firul narativ urmând să vorbească atât în engleză cât şi hindu, urdu ş.a..

Bard of Blood, un thriller politic ce are ca protagonist un tânăr profesor nevoit să revină pe meleagurile natale pentru a-şi salva ţara şi femeia iubită. Din descrierea Netflix este un proiect aparent simplu, însă de menţionat că volumul lui Bilal Siddiqi a văzut lumina tiparului după o lungă perioadă de cercetare şi colaborare cu agenţi de intelligence americani şi ai serviciului de informaţii indian, jurnalişti de război şi supravieţuitori din zonele de conflict, paginile volumului său purtând cititorul din birourile şi locaţiile secrete până într-una din principalele zone afectate de activitate insurgentă, Baluchistan. – mai multe detalii despre volum, aici.

Pentru moment, proiectul nu are ataşat niciun actor în distribuţie, Shah Rukh Khan urmând să stea de această dată în spatele camerelor de filmare, fiind unul dintre producătorii executivi. Până la noi informaţii oficiale, fanii lui Khan pot spera măcar la un scurt cameo? 🙂


Articolul va fi actualizat cu informaţii despre distribuţie, echipa de producţie, premieră şi materiale promoţionale pe măsură ce acestea vor fi date publicităţii.

Surse: 1, 2

One thought on “Bard of Blood, o nouă colaborare a lui Shah Rukh Khan cu Netflix

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s