Şi iată că e oficial! Reprezentanţii Netflix au comunicat oficial reînnoirea cu un nou sezon a serialului Mindhunter. Pentru abonaţii platformei de streaming (şi nu numai), vestea nu este tocmai o surpriză, încă de la debutul proiectului existând deja discuţii privind o revenire cu noi episoade.

Creat de Joe Penhall şi produs de David Fincher şi Charlize Theron, Mindhunter îi are ca protagonişti pe Jonathan Groff, Holt McCallany şi Anna Torv, proiectul fiind prezentându-se ca un thriller psihologic cu îşi are povestea plasată în anii ’70.

Chiar dacă nu avem informaţii cu privire la numărul de episoade nou comandate, este oficial faptul că alături de cei trei protagonişti mai sus menţionaţi, îi vom mai revedea şi pe Hannah Gross şi Cameron Britton. În privinţa noului fir narativ, în prelungirea poveştii lui Dennis Rader, Fincher a dezvăluit într-un interviu acordat celor de la Billboard.com că îşi doreşte ca sezonul 2 să prezinte celebrul caz ATKID, mai exact cazul copiilor ucişi din Atlanta – în perioada 1979 şi 1981, aproape 30 de copii şi adolescenţi afro-americani au fost răpiţi şi ucişi în Atlanta. (file din dosarul oficial al investigaţiei conduse de FBI pot fi vizualizate aici).

Cu o comandă de 10 episoade, primul sezon a fost lansat integral pe 13 octombrie. Prin acest anunţ, Mindhunter devine al 13-lea proiect reînnoit de Netflix din totalul de 18 lansate anul acesta – două anulate în timp ce pentru trei încă se aşteaptă o decizie (Marvel’s The Defenders, Marvel’s The Punisher).

Sursa