Happy Festivus 2017!

happy-festivusIată că a mai trecut un an și, cu bune și rele, am ajuns la o nouă ediție de Festivus. 🙂 Sper că ţineţi minte primele articole dedicate sărbătorii de Festivus din anii trecuţi, de pe TvBlog, un top inițiat și publicat anual de zanduka. Am decis că merită sărbătorit în continuare chiar dacă acum suntem TvAddicted Blog, pentru simplul fapt că în fiecare an ni se oferă motive peste motive, mai ales în lumea serialelor.

Pentru cine a uitat sau nu a citit articolele de pe TvBlog dedicate sărbătorii, Festivus este opusul Crăciunului, e sărbătoarea inventată de Frank Costanza, tatăl lui George din Seinfeld. El şi-a dorit o sărbătoare pentru toţi cei care sunt obosiţi de Crãciun şi de festivul impus de acesta. Aşa că de Festivus, care se sărbătoreşte cum bine aţi ghicit pe 23 decembrie, oamenii împodobesc un stâlp de metal, nu îşi fac cadouri, iar în ritualul numit Airing of Grievances îşi reproşează unul altuia (şi lumii întregi) toate dezamăgirile din timpul anului.

Ca şi în anii trecuţi, vom adapta Festivus la tematica noastră, adică vă invit să vă exprimaţi toate dezamăgirile din 2017 legate de seriale: anulări, seriale noi slabe, seriale vechi care au devenit slabe, actori care nu se potrivesc în rol, personaje preferate ucise sau scoase din serial, finaluri ratate. Orice nu v-a plăcut, aici e locul, în jurul stâlpului metalic! 😀


Zanduka:

 • dezamăgirea 8: Cum i-au scos pe cei doi asiatici din Hawaii. Nici nu mă uit la serial în mod regulat, dar tot m-a enervat rău faza.
 • dezamăgirea 7: The Walking Dead mă chinuie din ce în ce mai tare. Mi-am promis că-l văd până la capăt, dar mi-e tot mai greu. :))
 • dezamăgirea 6: Se termină The Middle. Nu era comedia mea preferată, dar era acolo şi îmi plăcea.
 • dezamăgirea 5: Lucifer. După două sezoane excepţionale, brusc fac eforturi să duc episoadele la capăt. Poate o fi vina mea, nu a serialului.
 • dezamăgirea 4: Sincer? Sezonul actual de GoT. Mult mai comercial decât până acum, nu ceea ce îmi doream de la serialul ăsta.
 • dezamăgirea 3: Traduc Dynasty şi îmi mor neuroni la fiecare episod. Se sinucid. Şi ţipă a disperare în prealabil.
 • dezamăgirea 2: Faptul că nu am destul timp pentru seriale… 😀
 • dezamăgirea 1: Iron Fist! Ferească sfântul, mi-a stricat şi The Defenders… Şi a mai primit şi sezonul 2.

Raisa:

 • dezamăgirea 5: finalul The Vampire Diaries (nu mi-a displăcut, dar parcă nici nu mi-a plăcut atât de mult încât să-l reiau)
 • dezamăgirea 4: Lucifer sezonul 3 (ceva lipsește)
 • dezamăgirea 3: nicio veste pentru Marvel’s The Defenders
 • dezamăgirea 2: concedierea lui Danny Masterson de Netflix
 • dezamăgirea 1: Anularea Last Man Standing

Indru

 • dezamăgirea 10: Degradarea Star Wars Rebels Sezonul 3 din Rebels a fost cel mai slab de până acum, și nu pot să nu mă bucur că se termină. I just can’t stand it anymore, dar îl urmăresc pentru continuitate.
 • dezamăgirea 9: Sezonul 2 din F is For Family – alt serial care pornise cu dreptul (un fel de familia Bundy în anii 70, varianta animată), și care a capitulat în fața political corectness-ului. În sezonul 2, soțul pierde slujba și soția prinde (ca prin magie) un job, ea susținând financiar familia. Întreg laitmotivul sezonului 2 a fost despre cât de tari sunt femeile și cum reușesc ele mereu să-și atingă scopurile, chiar și în cele mai grele circumstanțe. Double-standard much? În primul rând că un bărbat, în america anilor 70, chit că-și pierdea un loc de muncă, ar fi găsit relativ ușor altul. Poate nu la fel de bine plătit, dar ar fi găsit. Ăsta întreg sezonul nu găsește nimic. Nici măcar la împins vagoane sau ceva. În al doilea rând că există oameni care se descurcă și oameni care nu se descurcă, dar nu înseamnă neapărat că prima categorie sunt doar femei și a doua doar bărbați. Toți bărbații care au intrat în contact cu tipa erau prezentați ca niște scursuri ale societății, pe când ele, femeile, erau cele care țineau societatea pe picioare. Mi-e dor de glumele apolitice din primul sezon. Mi-a lipsit mult imparțialitatea.
 • dezamăgirea 8: Reacțiile la 9JKL – O comedie foarte funny, care deși nu e în Top 10 pe mine mă face să râd de fiecare dată. Nu înțeleg notele colosal de mici de pe Metacritic/Rotten Tomatoes. Serialul e de nota 7.
 • dezamăgirea 7: Degradarea The Blacklist & Anularea The Blacklist Redemption  – În mod clar n-a fost anul Blacklist. Serialul-părinte a scăzut mult în calitate (de unde anii trecuți spuneam că e, și mă autocitez: „nothing short of a masterpiece”, anul ăsta a fost poate cel mai slab din istorie), iar serialul-copil, care pornise pe o premisă interesantă, a fost înnăbușit din fașă. Am încă speranțe față de Blacklist, Spader încă face rolul vieții, dar cred că aș vrea niște scenarii mai interesante.
 • dezamăgirea 6: Afacerea #MeToo – Un subiect delicat care a impactat și lumea serialelor TV. Dezamăgirea vine din două direcții aici: Prima, din direcția acelor bărbați pe care îi credeam fără pată și mulți îi respectam, ca să aflăm ulterior că sunt violatori în serie sau mai știu eu ce, iar a doua, din direcția fenomenului în sine, care poate i-a judecat prea aspru pe unii și s-a lăsat cu distrugeri de cariere acolo unde nu prea era cazul (Louis CK e un exhibiționist masturbator, dar n-a violat pe nimeni și oricum știam toți că se masturbează, nu e ca și cum era secret de stat. Spacey la fel, sunt multe aspecte discutabile acolo).
 • dezamăgirea 5: Anularea APB – Ceea ce a fost probabil cel mai inovativ serial nou din 2017 a fost tăiat brusc atunci când abia începuse să răsară. Păcat de distribuție și de scenarii. Putea fi ceva frumos. A fost Forever-ul lui 2017.
 • dezamăgirea 4: Finalul de la Liar – ăsta putea fi un serial care să se desprindă de turmă și să aducă ceva nou. Din păcate, deși a început foarte bine, a avut un final surprinzător de „anti-climactic”, cum ar spune englezul. Dezamăgitor. They took the easy way out. The Orville deals with sensitive issues way better than this one.
 • dezamăgirea 3: 24: Legacy – slăbuță revenire. Nu mai e Jack, și asta se vede și se simte. 24:Legacy a fost o miniserie OK, dar a trăit în umbra lui Bauer, și asta nu i-a priit. Nu a fost el cel mai slab serial, dar a fost trist pentru un serial 24 să aibă mai puțin de 24 de episoade și niște scenarii care lasă de dorit. Bun de văzut pentru fanii 24, dar e departe ce ne-am fi dorit. Personal am preferat sezonul 5 din Prison Break, măcar a fost mai intens și în același ton.
 • dezamăgirea 2: Anularea Dark Matter – a doua cea mai mizerabilă treabă din 2017. SyFy a anulat cel mai bun serial pe care îl aveau, ca să dea două sezoane în plus unui serial mediocru. După cum văd eu lucrurile, cea mai bună variantă era să dea câte un sezon la fiecare și să le termine pe ambele cum e normal. Oricum, orice dar nu anularea celui mai bun serial din grilă.
 • dezamăgirea 1: Atitudinea criticilor la adresa The Orville – probabil cea mai mizerabilă treabă din 2017. E prima dată în istorie când suspectez de luare de mită niște critici de televiziune. Captura de mai jos spune tot. Și în timp cifrele au stat și la 2.3 vs 9.5 Nu știu dacă cei de la CBS au fost atât de prost inspirați încât să finanțeze review-uri negative pentru „competiție”, dar atât calitatea slabă a lui Star Trek Discovery, cât și tributul lui Seth Macfarlane către adevăratul Trek i-au făcut să piardă clar competiția. Cel mai bun serial Star Trek este The Orville.

Bgdi (Bogdan):

 • dezamăgirea 7: Umbre – pentru un serial românesc, primul sezon din Umbre a fost excelent: o poveste atipică, dar nu neobișnuită pentru România, sprijinită de tipologii de personaje cel puțin interesante, însă sezonul secund este un terci fără sens și fără direcție, vrând să fie o incursiune și mai adâncă în suferința personajelor, însă eșuează lamentabil și cade în penibil.
 • dezamăgirea 6: Mr. Robot – singurul serial pe care l-am abandonat în 2017, deoarece îl urmăream doar din inerție. Dacă primul sezon a fost bunicel, al doilea a fost dezamăgitor, iar al treilea s-a dus și mai mult în jos, motiv pentru care am mai făcut loc în programul săptămânal.
 • dezamăgirea 5: Twin Peaks – oh boy, Lynch really did outlynch himself! Twin Peaks este o somitate pentru genul său, însă The Return a depășit cu mult nivelele suportabile de ciudățenii, dubioșenii și fenomene inexplicabile, plus că nu a mai avut aceeași substanță ca sezoanele precedente, iar povestea a avut multe hibe. De apreciat episodul 8, care a oferit câteva explicații mai mult sau mai puțin logice, într-o manieră cum numai Twin Peaks putea să o facă.
 • dezamăgirea 4: Midnight, Texas – cum NBC o dă în bară cu orice serial cu elemente supranaturale, nici cu Midnight nu putea să facă excepție: efecte speciale ok-ish, scenariu scris de începători, multe plot holes și credibilitate zero.
 • dezamăgirea 3: Suits – telenovela cu avocați continuă!
 • dezamăgirea 2: Fargo – a început bine, s-a terminat prost.
 • dezamăgirea 1: American Horror Story – cea mai mare dezamăgire de anul acesta a fost Cult, fiindcă nu credeam că o să existe vreun sezon mai slab decât Coven, dar se pare că m-am înșelat. Întregul sezon a fost o catastrofă: personaje fără esență, poveste exagerată din toate punctele de vedere, horror zero, scenariu scris pe genunchi și totul a culminat cu un deznodământ penibil. Am mari așteptări de la Murphy cu cele două sezoane din American Crime Story din 2018, sper să iasă cel puțin de nivelul setat de People v OJ.

Mirela:

 • dezamăgirea 10: Orphan Black – Pentru ca l-au anulat, de aia. Desi in ultima perioada cam trena.
 • dezamăgirea 9: ZOO – Pentru ca ultimul sezon a fost foarte prost. Bine ca l-au terminat.
 • dezamăgirea 8: Travelers – Sezonul asta mi s-a parut incalcit, multe episoade de umplutura. Spre sfarsit s-a mai indreptat putin dar totusi…
 • dezamăgirea 7: Killjoys – Nu stiu de ce dar nu am reusit sa termin sezonul. Poate ca m-am suparat pentru ca au anulat Dark Matter si l-au pastrat pe asta?
 • dezamăgirea 6: Quantico  – M-am straduit zau dar nu am putut sa termin sezonul, asa ca pa, pa…
 • dezamăgirea 5: House of Cards – L-am abandonat mai demult dar “Huoo, Kevin Spacey”!!
 • dezamăgirea 4: Hawaii Five-0 – Nu pot sa ma obisnuiesc cu noua echipa si ma tot bate gandul sa renunt la el.
 • dezamăgirea 3: Sense8  – Prea multe orgii in defavoarea povestii + anulare. Macar ii fac un film de incheiere.
 • dezamăgirea 2: Dark Matter – Pentru anulare exact cand devenea mai interesant.
 • dezamăgirea 1: Fargo  – Plictisitor tare in comparatie cu sezoanele trecute.

mArS (Marius):

 • dezamăgirea 3: Marvel’s Iron Fist
 • dezamăgirea 2: Prison Break S5
 • dezamăgirea 1: Bright

Aron:

 • dezamăgirea 10: Ten Days in the Valley – dupa 3 episoade am renuntat, actiunea este foarte lenta, actorii (chiar si Sedrick) joaca prost.
 • dezamăgirea 9: The Orville – Am vazut 12 episoade, si…
 • dezamăgirea 8: Black-ish – André e mult prea isteric, nu mai rad cum radeam sezoanele trecute
 • dezamăgirea 7: Grey’s Anatomy – Tot asteptam sa se intoarca aia in Irak
 • dezamăgirea 6: The Mindy Project – parca nimeni nu mai avea chef de serial
 • dezamăgirea 5: FEUD – razi tu dar nu-i rasul tau Mr. Murphy
 • dezamăgirea 4: HBO – pentru ca au decis continuarea Big Little Lies pe cont propriu si fara Jean-Marc Vallée
 • dezamăgirea 3: Twin Peaks – too much
 • dezamăgirea 2: Friends form College – urat
 • dezamăgirea 1: Scandal – Ma uit pentru ca stiu ca se termina

Cristian:

 • dezamăgirea 1: X-Files

Andrei (raiden):

 • dezamăgirea 9: Formatul asta de top care ar trebui sa faca lucrurile mai simple, dar ma enerveaza la maxim
 • dezamăgirea 8: Nu pot termina The Handmaid’s Tale, e probabil cel mai anost serial pe care l-am incercat anul asta
 • dezamăgirea 7: lipsa de comedii bune
 • dezamăgirea 6: Episodes
 • dezamăgirea 5: Broad City
 • dezamăgirea 4: You’re the Worst
 • dezamăgirea 3: 12 Monkeys
 • dezamăgirea 2: Iron Fist
 • dezamăgirea 1: Nu mai am timp pt. seriale

Dan P:

 • dezamăgirea 5: Scandal
 • dezamăgirea 4: Outcast
 • dezamăgirea 3: Mr. Robot
 • dezamăgirea 2: The Shannara Chronicles
 • dezamăgirea 1: American Horror Story

Dan C:

 • dezamăgirea 6: Designated Survivor
 • dezamăgirea 5: Stranger Things
 • dezamăgirea 4: Marvel’s Agents of SHIELD
 • dezamăgirea 3: Anularea The Middle
 • dezamăgirea 2: Suits
 • dezamăgirea 1: Kevin Spacey si modul cum a distrus House of Cards

4 thoughts on “Happy Festivus 2017!

 1. Dezamagire 1: *** BBC America, pentru ca a anulat Dirk Gently
  Dezamagire 2: *** SyFy pentru ca a anulat Blood Drive
  Dezamagire 3: Walking Dead inca exista in ciuda faptului ca e o mizerie
  Dezamagire 4: Fear the Walking Dead la fel ca la No. 3
  Dezamagire 5: Lucifer inca exista desi livreaza un episod decent per sezon
  Dezamagire 6: ultimul sezon de Arrow *** atat de masiv
  Dezamagire 7: cel mai previzibil sezon de Game of Thrones. ever.

  Admin edit: te rog ai grija la limbaj – fara cuvinte obscene sau exprimari vulgare.

  Like

 2. Nu stiu cum, dar chiar mi-a scapat acest articol… Hai sa incerc si aici ceva !

  Dezamagire 1 – finalul de la The Vampire Diaries – atat de fortate au parut a fi scenele dintre libelula si Ian, ca mi s-a facut greata. Nu mai zic, parca au vrut sa sublinieze ca aparitia Elenei in viata vampirilor inseamna sfarsitul acestora, scapa toti de furia lui Klaus, dar mor din cauza dudei… Exceptand-o pe Caroline, toti s-au dus pe “partie”, ma rog, vampirii principali ai serialului. De kko tot finalul !

  Dezamagire 2 – tot in universul vampiresc, dar in The Originals, prea l-au facut papa lapte pe Klaus, m-a enervat la culme sezonul IV. A ajuns lupoaica sau ce naiba este, mai importanta ca el in luarea deciziilor… Sper sezonul 5, care reprezinta si el o dezamagire ca este ultimul, Klaus sa revina pe cai mari. Unul singur este Klaus Mikaelson – The Immortal!

  Dezamagire 3 – prea repede a sters-o Lord Melbourne din sezonul 2 al Victoriei si inca nu exista o confirmare pentru aparitia acestuia in sezonul 3. Daisy Goodwin, tre’ sa inteleaga, ca sunt aproape 15 ani de cand sunt cucerita de Rufus Sewell si ar face bine sa mi-l readuca in peisaj, mai ales ca istoric, inca isi are loc in actiunea serialului.

  Dezamagire 4 – anularea lui The Catch, chiar mi-a placut, iar dupa How to get away with murder, asta era productia preferata a cucoanei Shonda.

  Dezamagire 5 – Sezonul 3 din Lucifer chiar lasa de dorit, dupa ce ca nu-mi placea blonda inca din CPD, cumva, datorita scenariilor din primele 2 seazoane, a fost acceptabila + distributia, insa in acest sezon, chiar imi pare ca este pe langa cu totul si nici scenariile nu mai sunt de top, totusi, distributia, inca face treaba buna.

  Dezamagire 6 – ca tot s-a pomenit, chiar si pe la TV, fenomenul #MeToo… Chiar nu-l contest, insa sunt unele “doamne actrite” care parca prea tarziu s-au trezit, dupa ce, de-a lungul anilor inca s-au hizlit cu nea Weinstein, sau cum il cheama, sa faca pe mironositele. Cand s-au vazut cu caii in caruta (roluri, bani, premii) puteau face ceva, dar ele au mai asteptat si au mai lasat si pe altele s-o pateasca. Colegialitate, ce mama naibii.
  Tot in aria asta… Kevin Spacey si producatorul One tree hill si The Royals… m-au lasat masca; totusi pentru producator, valabil ce am spus mai sus. Dragi mi-au fost fetele, dar prea tardiv si-au adus aminte.

  Dezamagire 7 – finalul de la REIGN, prea pe repede inainte si tot nu stiu ce s-a intamplat cu cuplul meu preferat – Catherine & Narcisse.

  Dezamagire 8 – (sa ne ancorom si in realitatea noastra) situatia “politica” din Romania

  Dezamagire 9 – cumva m-a pierdut Designated Survivor, tre’ sa vad care-i treaba!

  Dezamagire 10 – neconfirmarea sezonului IV din Fuller House.

  Mentiune – recenta ecranizare a “Crimei din Orient Express” – am venit acasa si am revazut ecranizarea cu David Suchet, dar si pe cea cu Alfred Molina… in puiii mei, fara efecte si tot sunt mai reusite ca parodia acestui an.

  Like

 3. Daca la topul celor mai bune seriale pe 2017 mi-a fost mai usor ( deh,fara o lista probabil ca as si uita de anumite seriale in lungile pauze dintre sezoane ) aici e mai greu ptr ca nu imi notez la ce am renuntat,dar sa vedem ce iese :
  1.The Vampire Diaries – nu mai era demult serialul ala pe care il asteptam cu nerabdare saptamana de saptamana dar finalul a fost o dezamagire uriasa.In sfarsit am gasit ceva ma slab ca finalul LOST.
  2.The last ship – cum oare a mai prins si sezonul 5?
  3.House of Cards – nu are nicio legatura cu Kevin Spacey.Pur si simplu imi este greu sa il mai urmaresc.
  4.Umbre – am avut asteptari mari dupa primul sezon.Din pacate sezonul 2 a fost dezamagitor.
  5.FREQUENCY – cred ca merita un sezon 2.
  6.Fiind fan SF/Fantasy nu pot sa nu remarc lipsa unor seriale originale pe acest segment.
  7.The Blacklist – cu fiecare sezon se apropie de anulare.Slabut,scenariu previzibil.
  8.Startrek Discovery – pe bune?o gluma de serial.
  9.Criminal Minds – parca e momentul sa ocupam timpul cu alt serial.
  10 – The Handmaid’s Tale – desi mult laudat nu m-a prins.Anost,

  Liked by 1 person

  1. Legat de unele dintre titlurile tale, e normal ca dupa vreo 4-5 sezoane, calitatea unui serial se mai scada si publicul sa nu mai astepte cu aceeasi placere si nerabdare episodul urmator. Cam asa se intampla cand ai niste prime sezoane intense, cu bad villain si toata reteta. D-asta eu mereu merg pe principiul ca prefer sa am mai putin sezoane pe care sa le urmaresc cu placere decat multe cu o calitate indoielnica. 🙂

   Cat despre the Last Ship reinnoirea a venit o data cu cea pentru S4, un fel de 2 in 1. 😛

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s