UPDATE: Şi iată că mult aşteptata comandă straight-to-series a venit, Nightflyers intrând astfel în producţie. Informaţiile comunicate anterior rămân valide, proiectul fiind o co-producţie SyFy-Netflix, platforma de streaming urmând să aibă drepturi de difuzare în afara graniţelor US. FIlmările vor avea loc în Irlanda.

Comunicatul lansat a fost însoţit  şi de numele primilor actori ce s-au alăturat proiectului:

  • Gretchen Mol (aka Dr. Agatha Matheson)
  • Eoin Macken (aka Karl D’Branin)
  • David Ajala (aka Roy Eris)
  • Sam Strike (aka Thale)
  • Maya Eshet (aka Lommie)
  • Angus Sampson (aka Rowan)
  • Jodie Turner-Smith (aka Melantha Jhirl)
  • Brían F. O’Byrne (aka Auggie)

Sursa


Deja nu mai este un secret că proiectele semnate de GRRM sunt vânate de mai multe studiouri şi televiziuni, acesta fiind şi unul din motivele pentru care cei de la SyFy nu au stat prea mult pe gânduri în decizia de a cuprinde în portofoliul postului proiectul Nightflyers.

Dacă în luna iunie cei de la SyFy anunţau că se lucrează la un scenariu, o lună mai târziu proiectul avea să primească undă verde pentru filmarea episodului pilot, de această dată veştile sunt oarecum la superlativ, serialul fiind în cărţi pentru o comandă straight-to-series, anunţul oficial fiind întârziat doar de ultimele detalii ale televiziunii în contractul cu cei de la Netflix, serviciul online de streaming disponbil în 190 de ţări urmând să fie co-producător şi să îl distribuie internaţional. SyFy şi Netflix nu sunt la prima colaborare de acest tip, în vară fiind anunţat Superstition, o altă colaborare televizată.

Condusă de Dan Cerone ca showrunner/realizator, echipa de producţie Nightflyers îi va avea pe Jeff Buhler ca scenarist, pe Mike Cahil care va regiza episodul pilot, pe Robert Jaffe, scenaristul şi producătorul filmului omonim din 1987, acestora alăturându-li-se David Bartis, Doug Liman, Gene Klein, Alison Rosenzweig, Michael Gaeta, Lloyd Ivan Miller şi Alice P. Neuhauser.

Descriere: Având la bază nuvela semnată de GRRM, povestea are ca protagonişti un grup de cercetători care, însoţiţi de un telepat înzestrat, se îmbarcă la bordul navel The Nightflyer, având ca scop descoperirea vieţii extratereste. Obiectivul misiunii le este deraiat în momentul în care evenimente violente şi terifiante încep a se produce, îndoiala şi teama fiindu-le semănată în subconştient, iar ceea ce părea o misiune exploratorie va deveni una de supravieţuire. Un trailer lansat cu scopul de a promova romanul, poate fi urmărit mai jos.

Nightflyers nu este singurul proiect SyFy, aceştia mai având în producţie adaptări TV pentru romanele The Raven Cycle, Sand şi Lord of the Light, precum şi un titlu original, Sirens of Titans, după un scenariu semnat de Dan Harmon (Community). O comandă de serial este aşteptată şi pentru acestea. – prezentarea proiectelor, aici

George R. R. Martin a publicat seria de povestiri scurte Nightflyers în 1985. În România, volumul a fost tradus sub titlul Zburătorii Nopţii fiind tipărit şi distribuit de editura Teora, respectiv Nemira. Acesta poate fi achiziţionat accesând acest link.


Sursa