Două dintr-o lovitură pentru Sofia Carson, cei de la Freeform anunţând distribuirea acesteia într-un rol guest-star în cel mai nou sezon Famous in Love dar şi în episodul pilot al spin-offului Pretty Little Liars, The Perfectionists.

În Famous in Love, Carson o va interpreta pe Sloane, fiica unui mogul din cetatea filmului, a cărei viaţă se va intersecta cu Paige şi anunturajul acesteia. În primă instanţă guest-star, personajul Sofiei poate fi promovat ca recurring cu mai multe apariţii.

Cu Mona şi Alison în roluri principale, lăsând în spate Rosewood, noua acţiune va fi plasată în Beacon Heights, un orăşel aparent perfect, unde în esenţă, nimic nu este ceea ce pare a fi. Presiunea de a păstra aprenţa vieţii utopice va conduce la prima crimă din Beacon Heights, o crimă care va zdruncina viaţa tuturor rezidenţilor săi. În spatele fiecărei Perfecţioniste se află un secret, o minciună şi… nevoia unui alibi. Conform lui Marlene I. King, ar fi de menţionat că din cele patru Perfecţioniste pe care le vom cunoaşte, una dintre ele va muri până la sfârşitul episodului pilot.

În cadrul Pretty Little Liars: The Perfectionists, Sofia o va interpreta pe Ava, o frumoasă bloggeriţă şi trendsetter pentru tânăra generaţie a cărui scop şi vis este să devină un fashion icon.

În ciuda faptului că serialul se bucură de popularitatea şi comunitatea de fani a recent finalizatului Pretty Little Liars, cei de la Freeform au comandat pentru moment doar un episod pilot, o decizie în privinţa proiectului urmând a fi luată în luna mai la Upfronts. Pentru 1×01 doar cu Alison şi Mona, Marlene I. King a promis în cadrul unui eveniment al postului că dacă proiectul va primi undă verde, este posibil să revedem şi alte personaje cunoscute din Rosewood. La celălalt pol, deja cu o comandă straight-to-series se află spin-offul The Fosters, ale cărui protagoniste vor fi tinerele Mariana (Ciera Ramirez) şi Callie (Maia Mitchell) – mai multe detalii, aici.

La baza scenariului stă seria omonimă semnată de însuşi Sara Shepard, autorea celebrelor volume din colecţia Pretty Little Liars. Echipa PLL se va reuni încă o dată, scenariul urmând să fie adaptat de Marlene I. King, aceasta fiind atât realizator/showrunner cât şi producător executiv alături de Leslie Morgenstein şi Gina Girolamo. – mai multe infos despre volume, aici

Cu o comunitate de fani fideli, 11 milioane de followers pe reţelele sociale, un contract cu Hollywood Records/Republic Records şi peste 345 milioane de vizualizări pentru videoclipurile sale, Sofia Carson este cunoscută publicului pentru rolul lui Evie din seria Descendents, fiica Reginei Malefice din Alibă ca Zăpada.

Sursa