Parfumul: romanul lui Patrick Suskind, nou proiect Netflix

Pe unul îl anulează, pe trei le reînnoieşte şi achiziţionează constant titluri noi. Cam aşa se prezintă Netflix la acest moment, reprezentanţii platfomei online anunţând achiziţionarea drepturilor de distribuire ale miniseriei ce are la bază volumul semnat de Patrick Suskind, Parfum şi, ce este şi mai important pentru fanii poveştii, distribuţia. Actorii ataşaţi serialului sunt Wotan Wilke Mohring (Valkyrie), August Diehl (Inglourious Basterds), Friederike Becht (The Reader), Christian Friedel (The White Ribbon) şi Ken Duken (Inglourious Basterds).

Co-producţie Constantin Film şi ZDEneo şi distribuit internaţional de Netflix (în afara statelor europene vorbitoare de germană), este de menţionat mai ales pentru fani că noul proiect nu va fi o ecranizare per se, scenariul fiind bazat vag volumul omonim.

Miniserie în şase părţi şi cu o premieră aşteptată în această toamnă, povestea lui Suskind este plasată în Franţa secolului XVIII şi are protagonist un criminal în serie şi a sa putere de a identifica şi manipula oamenii cu ajutorul unei game variate de esenţe şi parfumuri. Adaptare modernă, Oliver Berben aduce povestea în zilele noastre, păstrând aptitudinea criminalului, în prezent un tânăr profiler investigând o serie de crime brutale ale cărui piste îl conduce la un internat şcolar şi către un grup restrâns de băieţi care au experimentat manipularea celor din jur cu ajutorul a diferite tipuri de esenţe umane.

Filmările s-au încheiat, proiectul aflându-se în prezent în etapa de post-producţie. Volumul lui Patrick Suskind a mai fost ecranizat în 2006, producţia cinematografică avându-i protagonişti pe Ben Whishaw şi Dustin Hoffman.

Vândut în peste 16 milioane de exemplare şi tradus în 47 de limbi, printre care şi română, romanul lui Suskind poate fi achiziţionat la noi de la editura Humanitas.

Sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s