Nu mai este un secret pentru nimeni că Netflix a reuşit să provoace o adevărată controversă la nivel mondial cu serialul 13 Reasons Why, sezonul 2 înscriindu-se pe lista celor mai aşteptate reveniri din acest an. Ce aduce nou acest sezon şi ce ne pregătesc cei de la Netflix?

Dat fiind impactul avut, reprezentanţii platformei de streaming au anunţat aseară că 13 Reasons Why va avea şi în sezonul 2 un after show, Beyond Reasons, emisiune în cadrul căreia vor fi invitaţi actori din distribuţie alături de psihologi şi specialişti în vederea unor discuţii pe seama subiectelor ce urmează a fi abordate în S2.

Pe lângă acest after show, 13 Reasons Why va debuta în sezonul 2 şi cu un nou intro, personaje din distribuţie lansând ideea ca telespectatorii să urmărească episoadele în compania unui adult sau persoane de încredere, de sprijin. Prin intermediul acestor decizii, Netflix ne anunţă astfel că şi sezonul 2 va continua pe aceeaşi direcţie începută în 2017, profitând de succesul serialului pentru a pune în perspectivă şi a aduce în discuţie o serie de teme considerate dificile, cel puţin pentru publicul tânăr.

Sunt cunoscute controversele pe care le-a iscat serialul în anumite ţări, Netflix fiind chiar acuzat că a prezentat sinuciderea într-o perspectivă pozitivă şi de luat în calcul pentru cei care se simt împovăraţi de propria viaţă, reprezentanţii platformei de streaming  demarând astfel un studiu pentru a evalua impactul avut de serial la nivelul publicului său. Printre cele mai pregnante rezultate sunt datele conform căror 75% dintre respondenţi au declarat că serialul i-a ajutat să analizeze şi să discute pe seama subiectelor abordate, în timp ce două treimi din părinţi au fost de părere că actorii din distribuţie trebuie să prezinte tinerilor telespectatori (şi nu numai) modalitaţile prin care pot solicita şi primi sprijin. Toate detaliile şi numeroase clipuri video pot fi găsite pe platform 13ReasonWhy.info.

Raportul complet al studiului poate fi găsit aici.

Sursa