Cine stă în spatele succesului ‘Fear the Walking Dead’?

Orice serial și cu atât mai mult un spin-off al unui titlu ce a făcut istorie pentru pasionații morților vii, are o adevărată armată în spatele camerelor de filmare, o echipă de producție care încearcă săptămână de săptămână să aducă pe micile ecrane o poveste captivantă și efecte din cele mai senazaționale pentru micul ecran. Cine sunt cei responsabili pentru cel mai nou sezon Fear the Walking Dead?

Mai multe despre povestea sezonului 4 și evoluția personajelor, aici.


Echipa de producție Fear the Walking Dead:

1.SCOTT M. GIMPLE, Chief Content Officer/Producător executiv:
Scott M. Gimple este chief content officer al serialului AMC „The Walking Dead” și supraveghează ambele producții din acest univers („The Walking Dead” și „Fear the Walking Dead”), dar și potențialele extensii de brand, pe toate platformele unde acestea sunt prezente. În aprilie 2017, AMC a anunțat că va deveni producător executiv al serialului „Fear the Walking Dead”.

Gimple a devenit parte a echipei „The Walking Dead” în 2011, pe post de co-producător și scenarist. În următorii 2 ani, a preluat mai multe sarcini, scriind episoade apreciate de fani („Clear”, „This Sorrowful Life” și „Pretty Much Dead Already”) și devenind showrunner la începutul sezonului 4 din serial. Sub conducerea sa, producția a continuat să fie apreciată de critici, să aibă ratinguri record și să devină un succes global. După ce a fost showrunner timp de 5 sezoane, a fost numit chief content officer, ocupându-se de universul extins al poveștii cu zombi și de crossover-ul personajului Morgan Jones (Lennie James) în serialul original „Fear the Walking Dead”.

Și-a început cariera TV în animație, scriind și producând pentru Walt Disney Television Animation și Nickelodeon. A creat și produs serialul nominalizat la the Emmy „Fillmore!” (Disney), apoi apucându-se de live-action. A mai lucrat pentru Bongo și Marvel Comics, seria de benzi desenate „Heroes Anonymous” și a scris scenarii pentru serialele „Life” (NBC) și „FlashForward” (ABC).


2.ANDREW CHAMBLISS, Showrunner/Producător executiv:
Andrew Chambliss și-a început cariera TV făcând parte din echipa de scenariști a remake-ului NBC „Bionic Woman”. A crescut profesional, ocupându-se apoi de „Dollhouse” (de Joss Whedon), „Spartacus” (Starz) și „The Vampire Diaries” (CW). Recent a petrecut 6 sezoane pe ocupându-se de serialul „Once Upon a Time” (a fost și producător executiv în ultimele 2 serii). Pe lângă scenariile TV, Chambliss scrie și benzi desenate (sezonul 9 din „Buffy the Vampire Slayer”, publicate de Dark Horse).


3.IAN GOLDBERG, Showrunner/Producător executiv:
Ian Goldberg și-a început cariera TV făcând parte din echipa de scenariști a serialului Fox „The Sarah Connor Chronicles”. Apoi a lucrat pentru serialele „FlashForward”, „Criminal Minds: Suspect Behavior” și „Once Upon a Time” (ABC). A fost co-creator și producător executiv al poveștii „Dead of Summer” (Freeform) și este co-creatorul serialului „Krypton” (Syfy, care se va lansa în 2018). A scris și filmele „The Autopsy of Jane Doe” (cu Brian Cox și Emile Hirsch, 2017) și „Eli” (Paramount, 2019).


4.ROBERT KIRKMAN, Producător executiv/Co-creator:
În primul rând creator de benzi desenate, Robert Kirkman este omul din spatele unor francize de succes inspirate de desenele sale. În 2010, seria lui premiată cu trofeul Eisner, „The Walking Dead”, a fost transformată într-un serial de către AMC și a devenit un fenomen mondial, fiind cel mai urmărit serial dramatic de pe posturile de cablu din istorie şi cel mai urmărit de către telespectatorii de 18 – 49 de ani.

Kirkman este și producător consultant al emisiunii „Talking Dead”, popularul talk-show prezentat de Chris Hardwick, care analizează fiecare episod din „The Walking Dead” și „Fear the Walking Dead”. Kirkman este co-creator, scenarist și producător al serialului înfrățit cu ”TWD”, „Fear the Walking Dead”. În plus, este producător executiv al seriei-documentar marca AMC „Robert Kirkman’s Secret History of Comics” și al dramei coreene pre-apocaliptice „Five Year”. Populara lui serie de benzi desenate „Outcast” a fost adaptată și este difuzată de postul Cinemax.

Pe marele ecran, Kirkman va produce „Invincible”, film bazat pe longeviva lui serie de benzi desenate, proiect care va fi scris, regizat și produs de Seth Rogen și Evan Goldberg (pentru Universal Pictures). S-a mai ocupat și de filmul „Air” (cu Norman Reedus și Djimon Hounsou).

Alte benzi desenate marca Robert Kirkman: „Super Dinosaur”, „Battle Pope”, „Astounding Wolf-Man” și „Thief of Thieves”.


5.GALE ANNE HURD, Producător executiv:
În 1984, după ce a lucrat pe diverse funcții pentru producătorul legendar Roger Corman, Gale Anne Hurd a produs şi a scris în parteneriat primul ei film, „The Terminator” (care a fost ditamai succesul de box-office şi a devenit de atunci un clasic al genului).

Acest succes a fost urmat rapid de „Aliens” (care a primit 7 nominalizări şi două Premii Oscar) şi de oscarizatele „The Abyss”, „Terminator 2: Judgment Day” şi „The Ghost and the Darkness”. Alte filme de lungmetraj semnate de Hurd sunt: „Armageddon„, „The Incredible Hulk”, „Tremors”, „Dante’s Peak”, „Æon Flux”, „The Punisher”, „Dick” şi „The Waterdance” (care a câştigat Premiul Independent Spirit pentru „cel mai bun film”, Premiul Publicului şi un trofeu pentru scenariu la Festivalul de Film Sundance).

Pe lângă „Fear the Walking Dead”, Hurd este producător executiv al serialului „The Walking Dead”, care este cel mai urmărit serial dramatic de pe posturile de cablu din istorie şi cel mai urmărit de către telespectatorii de 18 – 49 de ani. Producția începe filmările la sezonul 9 în această primăvară. În plus, este producător consultant al talk-show-ului AMC „Talking Dead” (a doua cea mai urmărită producție e pe posturile de cablu duminica, după „The Walking Dead”).

Compania ei, Valhalla Entertainment, are un contract cu Universal Cable Productions, pentru dezvoltarea de noi producții TV şi digitale. Hurd este și producător executiv al serialului dramatic „Falling Water” (USA Network). Cel mai nou serial al ei este „Lore” (bazat pe podcastul lui Aaron Mahnke cu același titlu, difuxst de Amazon și prelungit recent cu sezonul 2).

Pe lângă munca TV, Hurd a adunat cu succes bani pentru documentarul ei despre amerindieni, „Mankiller”, care urmărește viața extraordinară a primei femei care a devenit șef de trib printre indienii Cherokee. Sprijinit de Vision Maker Media, „Mankiller” este difuzat la festivaluri de film din întreaga lume și a rulat pe PBS în martie 2018.

Hurd a deţinut numeroase poziţii de conducere în cadrul Academiei Americane de Film (care acordă Oscarurile): a făcut parte din Consiliul de Administraţie, a prezidat Bursa Nicholl Screenwriting, a făcut parte din Comisia de Investiţii și din Comitetul Executiv al Producătorilor. Hurd deţine momentan o funcţie în cadrul comitetului Investiţiilor şi Burselor pentru Festivaluri şi este administrator al Producers Guild of America.

În 2015, Hurd a primit prestigiosul Premiu David O. Selznick din partea Producers Guild of America, pentru realizările ei cinematografice, alăturându-se asstfel unor nume ca Steven Spielberg, Clint Eastwood și Kathleen Kennedy. Mai are în CV Premiul Jaeger-LeCoultre Glory 2015, acordat la cea de-a 21-a ediţie anuală a Festivalului de Film de la Los Angeles. A fost onorată și de către National Women’s History Museum, în cadrul galei anuale „Women Making History” din 2015, alături de oscarizata Viola Davis. Hurd face parte din International Women’s Forum Hall of Fame din 2014, alături de nume ca Rosa Parks, Ruth Bader Ginsburg și Audrey Hepburn. În 2013, Hurd a acceptat Premiul Cartier, în cadrul Festivalului de Film Deauville American, alături de Cate Blanchett şi Nicolas Cage, iar în 2013 a primit un DiGamma Kappa Award din partea Grady College al Universităţii  din Georgia, locul de baștină al Premiilor Peabody.

În 2012, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.


6.DAVID ALPERT, Producător executiv:
David Alpert este un prolific producător de televiziune şi film. Pe lângă serialele „The Walking Dead” și „Fear the Walking Dead”, a mai produs şi „Outcast” (creat de Robert Kirkman), „Five Year”, „Dirk Gently’s Holistic Detective Agency” și seria-documentar „Robert Kirkman’s Secret History of Comics”. A produs filmele „Air” (cu Norman Reedus și Djimon Hounsou), „American Ultra” (cu Jesse Eisenberg și Kristen Stewart) și „Spare Parts”.

Pe alte platforme, Alpert a produs primul serial VR, „Gone” (Samsung Milk), dar și seria VR „Delusion: Lies Within” și scurtmetrajul VR „Dinner Party”.

Alpert este, de asemenea, CEO al Skybound Entertainment, fondat împreună cu vechiul său colaborator, Robert Kirkman (creatorul „The Walking Dead”). Viziunea lor a fost crearea unei companii care să ofere conținut pentru platforme multiple, creat de oameni pasionați. În calitate de CEO, Alpert supraveghează operaţiunile şi dezvoltarea proprietăţilor multiplatformă în cadrul Skybound.

Alpert a absolvit cu onoruri Universitatea Harvard şi Facultatea de Drept a Universităţii New York.


7.GREG NICOTERO, Producător executiv/ Supreveghetor efecte speciale (machiaj):
Având în CV peste 30 de ani în industria filmului, Greg Nicotero își aduce și acum aminte de începuturile când a lucrat cu Tom Savini și George A. Romero la „Day of the Dead”. Datorită acestui proiect, Nicotero a fost atras de lumea efectelor speciale de make-up necesare pentru poveștile horror/fantastice, unde și-a transformat pasiunea pentru monștri într-o carieră de o viață. Carieră din care fac parte și momente memorabile din istoria cinematografică: o vânătoare epică în „Dances with Wolves”, o supradoză de droguri în „Pulp Fiction” și morții-vii din „The Walking Dead”.

În timpul unei călătorii din Pennsylvania la Los Angeles, pasiunea lui Nicotero pentru filmele de gen (ca „Alien”, „The Thing” și „Dawn of the Dead”) l-a inspirat masiv și ulterior a studiat munca unor nume ca Dick Smith, Rick Baker și Rob Bottin, devenind pasionat de crearea de monștri cinematografici.

În 1988, după ce a fost freelancer pe platourile „Evil Dead 2” și „Aliens”, Nicotero și-a încurajat prietenii să deschidă alături de el un studio de efecte speciale – și așa a luat naștere KNB EFX Group. În următorii 2 ani, a ajuns în diverse locaţii, ocupându-se de realizarea şi supravegherea efectelor speciale ale unor filme semnate de cei care l-au inspirat: John Landis, Sam Raimi și Wes Craven. Nicotero a ajutat KNB să-și dezvolte capacităţile lor de a crea cadavre suprarealiste, imitaţii de capete şi animale realistice pentru peste 800 de filme și seriale TV.

În 2003, a început să și regizeze, colaborând la câteva filme, ca „Land of The Dead”, „The Faculty” și „The Mist”. Până în prezent, Nicotero a regizat 25 de episoade din „The Walking Dead”, inclusiv episodul 100 (primul din seria a opta) și ultimele episoade ale ultimelor 5 sezoane, ocupându-se în paralel de producția și supravegherea serialului laureat cu Emmy (pentru efecte speciale de make-up), care se filmează în Atlanta (Georgia).

Pe lângă rolul dublu în cadrul producției serialului „Fear the Walking Dead”, Nicotero își continuă colaborarea cu AMC la „Preacher” și este producător executiv a serialului „Better Call Saul”. În pauza de filmări de la „The Walking Dead”, Nicotero s-a ocupat de efectele speciale ale filmelor „Alita: Battle Angel” (de Robert Rodriguez/James Cameron) și „Captive State”.


Fear the Walking Dead revine cu noi episoade începând cu 15 aprilie. În România primul episod va fi difuzat în noaptea de 15 spre 16 aprilie, de la ora 05:00, iar fiecare nouă porție de morți-vii va fi apoi pe post duminică spre luni (la 04:00) și în reluare lunea (de la 22:00).

 

Sursa: AMC Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s