Lansat şi promovat ca o miniserie, se pare totuşi că se viza o reînnoire, episoadele disponibile devenind sezonul 1 iar seria transformându-se în una antologică de tipul American Crime sau American Horror Story. Din păcate aceasta nu a fost cazul, cei de la Netflix luând decizia de a nu mai continua cu acest proiect însă Seven Seconds va intra in cursa premiilor Emmy ca miniserie cu final închis (limited series).

Descriere: Având la bază filmul rusesc din 2013 The Major (Майор), Seven Seconds prezintă cum viaţa unei familii afro-americane se schimbă într-o clipită după ce fiul acestora este rănit grav de un poliţist alb. Pe fundalul presiunilor şi a evenimentelor din ultimele luni, noul proiect Netflix se axează pe tensiunile rasiale din micul orăşel american, pe încercările unora de a muşamaliza întregul caz şi, nu în ultimul rând pe judecata definită ca procesul secolului.

Seven Seconds a fost lansat integral pe 23 februarie şi a primit rapid un feedback pozitiv atât de la critici cât şi de la public.


Cindy Holland, vice-preşedinte Netflix pe segmentul de conţinut propriu (original):
“We loved working with Veena Sud, Regina King and the cast and crew of Seven Seconds. Together they created a compelling, timely and relevant crime drama. The first season is a complete, stand-alone story that we are proud to feature on Netflix for years to come.”

Surse: 1, 2