[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 14×20 ‘Judgment Day’

Pour les connaiseurs: Judgment Day a fost episodul 14×20 – 420. Pun intended.

Pentru prima oară după multe episoade, am râs cu gura până la urechi la Grey’s Anatomy! Un alt experiment inedit al Shondei Rhimes, episodul de față a vrut să fie unul amuzant, poate pentru a mai destinde puțin tensiunea care s-a acumulat de-a lungul sezonului care se va termina în mai puțin de o lună.

Miroase a verde pe holurile spitalului Grey Sloan – de fapt, nu miroase, căci nu s-a apucat nimeni de fumat, ci doar… de mâncat. Pacienta înșelată de un medic de la o clinică privată și căreia i-a deschis ochii Arizona a fost foarte darnică cu aceasta și a adus o cutie cu fursecuri homemade, care conțineau și un ingredient…. ceva mai special. Evident, fursecurile au ajuns și la alți medici, care tocmai se pregăteau să asculte prezentările colegilor care concurează pentru premiul în bani oferit prin moștenirea lui Jackson de la decedatul Harper Avery.

Meredith a realizat ce se întâmplă și a întrerupt prezentările, izolând colegii care au savurat fursecurile, astfel dând naștere unor scene și replici demne de un sitcom, atmosfera generală fiind una destinsă, iar debitele verbale ale celor high au fost la extreme: fie nu se opreau din vorbit (Arizona, Maggie, April), fie erau prea tăcuți și sufereau în tăcere (Andrew).

Evident că planul lui Mer nu a funcționat, și medicii încep să se plimbe prin spital, fiecare reușind să intre într-o încurcătură sau chiar în sala de operații, care a început să se miște cu tot cu pacient, iar Meredith a încercat să preia repede frâiele, însă a fost nevoită să i le predea la fel de repede lui Jo, deoarece și-a accidentat mâna „de lucru” chiar în antecamera sălii de operații. Wilson și-a demonstrat talentul și capacitățile în situații de criză, luând decizii pertinente, gândite, chair folosindu-se de prototipul prezentat de Webber pentru a depista celule canceroase. Deși Mer nu i-a fost tocmai de ajutor, Jo a constatat că a ajuns în stadiul în care poate să ia decizii medicale și singură.

După ce s-a pus pauză prezentărilor, Catherine i-a explicat fiului său de ce nu trebuia să anuleze acordul de confidențialitate cu Rebecca Froy: Harper Avery poate că era o somitate în domeniul medical, dar Harper Avery persoana era una mai mult decât deplorabilă, abuzând sexual 13 femei, printre care și Froy și Marie Cerone. În acest mod, serialul aduce din nou în atenție un subiect tot mai discutat, tot mai disputat, despre care am zis și în trecut că trebuie să vorbim, cu toții. Jackson i-a reproșat mamei sale că a mușamalizat cazurile, dar intențiile acesteia nu au fost niciodată de a le ascunde sub preș, ci de a crea condiții – măcar confort financiar – femeilor care au avut nenorocul de a da peste titularul renumitelor premii acordate inovației medicale, în condițțile în care vocea lui Catherine nu avea puterea de acum. Este genul de situație în care nimeni nu are dreptate întru totul, dar în care granița dintre ceea ce e bine și ceea ce e rău este foarte, foarte fină.

Cum conversațiile sunt mai… sincere când sunt implicate niște substanțe, aflăm cu stupoare că Miranda practic nu mai are nevoie de finanțare pentru proiectul său, deoarece a obținut banii necesari pe ușa din dos (pun inteneded), colaborând cu o companie producătoare de jucării sexuale – până la urmă, proiectul Mirandei are câteva elemente în comun cu domeniul în care activează viitorul partener de afaceri al acesteia.

Cea mai amuzantă scenă din tot episodul le-a avut drept protagoniste pe Miranda și April – care au fost surprinse de Mer scoțând sunete care aduceau a cimpoaie. Sarah Drew (April) a declarat în mod public că este una dintre… abilitățile ei, împărtășind și cu scenariștii această informație, care au profitat de episodul high pentru a integra talentul ușor dubios al acesteia.

După Sam Bello, mai asistăm la un medic rezident care va părăsi spitalul Grey Sloan, concediat de Webber: Vikram Roy a ignorat posibilele efecte pe care le pot avea fursecurile asupra lui, iar atunci când s-a accidentat tocmai pe el însuși, situația a degenerat și adevărul a ieșit la suprafață, așa cum se întâmplă mereu, de altfel.

Amelia jonglează între un Owen panicat că va trebui să aibă grijă de un copil care nu are nici măcar un an de existență și un Karev care, după ce a degustat renumitele fursecuri, este luat pe sus din laboratorul cu echipament foarte scump și dus chiar la Hunt acasă, dând naștere unui scenariu demn de un film de comedie.

A fost un episod amuzant, plin de mărturisiri, ca la finalul episodului, abuzurile lui Harper Avery să devină publice, fiind situația cu care va trebui să se confrunte spitalul pe finalul acestui sezon. Știe cineva un specialist în managementul crizelor? 😉

-B

One thought on “[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 14×20 ‘Judgment Day’

  1. Mda, tot ce mi-a placut in acest episod a fost interactia celor “3 muschetari” – Karev, Owen si Amelia…
    Si mi s-a parut interesanta, aluzia la Callie, ori Arizona pleaca dupa ea, ori pleaca in Italia cu… italianca 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s