[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 14×21 ‘Bad Reputation’ & 14×22 ‘Fight for Your Mind’

Cele mai recente două episoade ale serialului au tratat subiecte la fel de actuale și ancorate în realitate precum ne-a obișnuit cel puțin pe parcursul acestui sezon – de altfel, mi se pare cel mai real sezon de până acum. Iar întrebarea pusă de Meredith în monologul celui de-al 22-lea episod m-a dus inevitabil cu gândul la cât de pregătiți suntem, de fapt, să înfruntăm dificultățile? Sau mai mult, cât de pregătiți suntem în a trăi viața de zi cu zi, care reprezintă o provocare anxioasă pentru mulți dintre noi, ce aleg să sufere în tăcere, poate din teamă, din indiferență sau din ignoranță.

După discuția legată de bugetul de nuntă, Alex și Jo pornesc în căutarea mamei lui Karev, care nu și-a mai încasat cecurile primite de la fiul ei, ceea ce îl îngrijorează pe Alex și îl determină să realizeze că a aruncat cu banii într-o problemă pe care a ales să o ignore, din comoditatea pe care i-o asigura mamei sale. Acesta află cu stupoare că mama sa și-a recuperat locul de muncă și că și-a stabilit un ritm zilnic, o rutină din care nu iese pentru a nu se lăsa acaparată de fantomele trecutului. Inițial, Alex este frustrat și consideră că este mult prea târziu ca mama sa să mai repare din greșeli, dar Jo îi arată partea plină a paharului, că este totuși un pas înainte. Totuși, aceasta refuză invitația la nunta celor doi tocmai pentru a nu-și ieși din rutina zilnică.

Între timp, în locuința lui Hunt, care a devenit brusc populată cu 4 locatari, are loc procesul de dezintoxicare a lui Betty, mama copilului care a ajuns în grija lui Owen, sub stricta supraveghere a Ameliei, care știe că va avea de-a face cu demonii sevrajului, însă care scapă din vedere rebeliunea specifică vârstei lui Betty. Aceasta profită de momentele de neatenție și evadează din chinurile de a avea de-a face cu schimbările neplăcute.

Pășind pe holurile spitalului, o găsim pe Meredith, care, în pregătirea prezentării pentru proiectul ficaților în miniatură, o zărește pe Marie Cerone și devine mult mai empatică decât era înainte în ceea ce o privește pe prietena mamei sale, motiv pentru care dorește ca lumea medicală să recunoască metoda Grey ca fiind metoda Grey-Cerone. Deși i-a recunoscut eforturile, este evident faptul că Mer nu mai vrea să aibă de-a face cu Marie, ceea ce este perfect de înțeles, mai ales prin prisma faptului că Grey este foarte reticentă în ceea ce privește realizările mamei sale. De altfel, acest gest face parte din noua campanie de marketing a Grey Sloan Memorial, care depune eforturi consistente pentru a promova noua Fundație care stă drept pilot de sprijin financiar al spitalului și care poartă numele lui Catherine. Din campanie face parte și competiția de cercetare, și recunoașterea faptului că Harper Avery a fost un hărțuitor, și mai ales redenumirea premiilor care purtau numele acestuia – toate fac parte dintr-o strategie de marketing destul de meticuloasă, astfel încât să nu poată fi percepută de publicul larg drept o campanie ca oricare alta, ci mai degrabă ca un angajament pe care și-l asumă Grey Sloan Memorial în a face dreptate acolo unde au existat abuzuri, de orice fel ar fi ele.

Arizona se simte copleșită: Sophia a fost suspendată de la școală pentru că a furat bani, pe care dorește să îi folosească pentru a cumpăra un bilet de avion pentru a reveni la viața ei din New York, cu Callie. Arizona intră într-un conflict intern adânc, deoarecenu știe cum să-și facă fericită fiica, iar în timp ce se străduiește să fie un părinte ca la carte, își pune problemele personale deoparte pentru a trata o pacientă care se luptă cu deciziile ei materne: aceasta suferă de tomofobie (frica de proceduri chirurgicale), iar copilul ei nenăscut suferă de o afecțiune care ar putea duce la paralizie dacă nu o tratează înainte de a se naște, dar pacienta în cauză este înspăimântată și se auto-externează. Hotărâtă să facă ceea ce este mai bine pentru pacient și pentru copil, Robbins îi face o vizită la domiciliu, unde se folosește de experiențele sale din copilărie pentru a o determina, cu pași mici, dar siguri, să revină în spital și să se opereze. Ajutându-și pacienta să-și depășească teama, Arizona își dă seama că ar fi cazul să facă sacrificii pentru fiica sa.

În cele din urmă, Miranda reușește să aplaneze conflictul cu proaspătul concediat și re-angajat Vikram Roy, care reușește să supraviețuiască și fără intens ceruta scuză din partea conducerii spitalului.

Știm sigur că actrițele care le interpretează pe Arizona și April vor părăsi distribuția serialului la sfârșitul acestui sezon. Dacă în cazul Arizonei am primit deja un indiciu cu modul cum va ieși din peisajul medical, rămâne de văzut cum vor trata scenariștii dispariția lui April, iar promo-ul pentru penultimul episod al sezonului nu aduce vești prea bune pentru aceasta.

-B

One thought on “[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 14×21 ‘Bad Reputation’ & 14×22 ‘Fight for Your Mind’

  1. Inca din episodul cand au mancat “negrese” am spus ca iesirea Arizonei va fi facuta prin intermediul lui Callie, cumva, chiar si indulcita, tot la Callie era cu gandul.
    Pana una alta, ca dispare Kepner, chiar nu pot spune ca ma necajeste… drum bun !

    Multam’ pentru cronica !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s