Domnia Shondei Rhimes pare a continua la ABC chiar şi în absenţa sa, reprezentanţii postului anunţând reînnoirea a celor trei proiecte semnate de aceasta – How to Get Away with Murder, For the People şi Station 19. Cele trei i se alătură lui Grey’s Anatomy reînnoit anterior.

Descriere For the People: Cu acţiunea plasată în cadrul Tribunalului Districtual al Statelor Unite din New York (The Mother Court), proiectul are ca protagonişti o nouă categorie de avocaţi, unii care lucrează atât pentru apărare cât şi pentru Procuratură. Ocupându-se de cele mai importante ori mai mediatizate cazuri federale din district, nu de puţine ori limitele dintre viaţa personală şi cea profesională dispar. Cele şase tinere vedete ale sistemului judiciar american sunt împărţite în două tabere sub atente supraveghere a judecătorului Nicholas Byrne şi a Tinei Kirssman, grefiera curţii. De partea avocaţilor apărării le avem pe cele două bune prietene Sandra Bell şi Allison Adams alături de Jay Simmons şi supraveghetorul lor, Jill Carlan, tabăra procuraturii fiind condusă de Şeful Diviziei de Criminalistică, Roger Gunn alături de Seth Oliver, Leonard Knox şi Kate Littlejohn.

Descriere How to Get Away with People: Dreptul predat de Annalise Keating nu este unul obișnuit pentru facultățile de profil, motiv pentru care aceasta își redenumește cursul How to Get Away with Murder. Serialul este un thriller legal care pune în centru o profesoară genială, dar cu o istorie extrem de complicată, cu multe încrengături. Mai mult, datorită piedestalului pe care este așezată de întregul campus universitar Middleton, este o onoare în rândul studenților să fie remarcați de Keating, ceea ce implică o cursă dificilă pentru a-i intra în grații. O dată ajunși printre cei mai buni, cinci studenți vor descoperi că viețile lor nu vor mai fi niciodată la fel, ca urmare a unei crime în care au devenit implicați și în care fiecare are propria sa parte de vină. Viețile lor se complică, fac lucruri la limita legalității și a moralității, într-o lume în care șantajul, minciuna (chiar și sub jurământ) și înșelătoria sunt la ordinea zilei, ceea ce oferă serialului dinamism și intrigă.

Descriere Station 19: Spin-off Grey’s Anatomy, plasat în Seattle, noul proiect urmăreşte povestea unui grup de pompieri, cazurile, relaţiile din cadrul departamentului, vietile personale precum şi interferenţa celor două lumi.

Sezonul curent din HTGAWM s-a finalizat pe 15 martie (4×16 ‘Nobody Else Is Dying’), urmând ca zilele acestea să se finalizeze şi For the People (22 mai, 1×10 ’This Is What I Wanted To Say’) şi Station 19 (17 mai, 1×10 ‘Not Your Hero’), cele două având o comandă de 10 episoade.

Sursa