UpFronts 2018/19: Roswell, New Mexico (The CW)

Poate mai mult decât în orice alt loc de pe pământ, Roswell New Mexico este punctul zero pentru cei care caută dovezi că extratereștrii există și se află printre noi. Originară din acest mic oraș de la graniță, Liz Ortecho a preferat să plece din Roswell acum mai bine de zece ani, decesul surorii sale mai mari, Rosa, fiind imboldul de care avea nevoie pentru a nu se uita înapoi. Cu tatăl bolnav, Liz se vede nevoită a se reîntoarce, totul rău spre bine, aceasta reluând legătura cu Max Evans, băiatul pe care l-a plăcut încă din liceu și care acum este ofițer de poliție. Chimia și atracție celor doi este inevitabilă, însă rapid, Liz descoperă că Max este mai mult decât pare sau mai bine zis decât ceea ce pare a fi – el este un extraterestru cu puteri inumane, o identitate pe care a reușit să o păstreze secretă, atât el cât și cei asemeni lui, Isobel și Michael. Pe măsură ce relația lor avansează, lui Liz îi vine tot mai greu să păstreze acest secret față de prietena cea mai bună, Maria De Luca și de fostul său iubit din liceu, Kyle Valenti. În postura unei identități secrete și un mister ce le-ar putea zgudui întreaga existență se regăsesc și Isobel și Michael, aceasta nedezvăluindu-i adevărul nici măcar soțului său Noah, în timp ce Michael a adoptat un comportament de bad boy pentru a-i tine la distanță pe cei din jurul său. În Roswell lucrurile nu se rezumă doar la o romanță complicată, o conspirație guvernamentală de lungă durată condusă de maestrul Sgt. Jesse Manes, alături de frica și ura celor diferiți amenință să-i expună și să-i distrugă pe cei trei. 

O poveste de iubire ameninţată de frica desconspirării identităţii celor trei, o aventură presărată cu secrete şi conspiraţii care duc până la cel mai înalt nivel, pe lângă latura supranaturală a proiectului, noul Roswell doreşte a evidenţia şi câteva dintre dificultăţile realităţii unei tinere care provine dintr-o familie de imigranţi fără acte precum şi greutăţile cu care se confruntă versiunea fictivă a micului orăşel din New Mexico.

Proiectul are la bază seria de cărţi Roswell High a autoarei Melinda Metz şi este un reboot al serialului omonim produs şi difuzat în perioada 1999-2002 de UPN/WB. Din echipa vechiului serial, singurul ataşat noii versiuni Roswell este producătorul executiv Kevin Kelly Brown. Pentru mulţi debutul în actorie, Roswell a adus în atenţia publicului mai mulţi tineri actori precum Katherine Heigl, Shiri Appleby, Colin Hanks Jason Behr, Brendan Fehr, Emilie de Ravin, Majandra Delfino, Nick Wechsler sau Adam Rodriguez.

  • Liz Ortecho (Jeanine Mason): o tânără cercetătoare în domeniul biomedical şi fiica unor imigranţi nedocumentaţi, viaţa lui Liz este bântuită de un accident tragic peste care nu pare a putea trece. Revenită în oraş, nu durează mult până descoperă că bărbatul pentru care a făcut o pasiune încă din liceu este un extraterestru ce posedă puteri cu adevărat inumane. Fără să stea pe gânduri, Liz decide să îi păstreze secretul lui Max şi să lucreze alături de el pentru a descoperi originile sale şi modalitatea în care a ajuns în Rosewell.
  • Max (Nathan Parsons): lider înnăscut şi unul dintre ofiţerii de politiei dedicaţi trup şi suflet oraşului Rosewell, Max şi-a păstrat dintotdeauna originile şi puterile nu tocmai umane, un secret faţă de cei din jurul său.
  • Alex Manes, sergent (Tyler Blackburn): revenit acasă din Orientul Mijlociu după o traumă fizică şi psihică, Alex încearcă din răsputeri să se ridice la nivelul aşteptărilor create de tatăl său, chiar dacă a-i face pe plac acestuia înseamnă să îşi abandoneze visele şi chiar posibilitatea unui viitor alături de bărbatul pe care îl iubeşte.
  • Isobel (Lily Cowles): rafinată şi misterioasă, Isobel nu a fost clădită pentru viaţa dintr-un mic orăşel, însă chiar şi aşa aceasta îşi duce existenţa în cel mai graţios mod cu putinţă şi cu doza perfectă de entuziasm pentru a masca şi a păstra secretul adevăratei sale origini.
  • Michael (Michael Vlamis): de-o inteligenţă surprinzătoare, supravieţuirea unei copilării grele nu l-a lăsat pe Michael fără câteva probleme şi demoni de înfruntat, în prezent făcându-şi în secret un scop din a evada de pe planeta şi de lângă oamenii care l-au dezamăgit, pentru a se reîntoarce la căminul misterios pe care nu l-a cunoscut niciodată dar de care este convins că reprezintă acasă.
  • Maria (Heather Hemmens): cea mai bună prietenă a lui Liz şi o cunoscătoare a reţelelor sociale, Maria este un spirit liber şi o fire amuzantă, care pare totuşi a uita de lucrurile bizare din trecutul nu tocmai îndepărtat al oraşului.
  • Kyle Valenti (Michael Trevino): popular şi fără de grijă, Kyle este fiul şerifului care începe a pune totul sub semnul întrebării în moment în care află adevărata istorie a familiei sale.
  • Jesse Manes, sergent major (Trevor St. John): încăpăţânat şi obişnuit cu stilul cazon ca lucrurile să se facă la comanda sa, Manes moşteneşte muşamalizarea armatei asupra existenţei extratereste pe pământ, însă lucrurile se schimbă, noul său plan vizând eliminarea definitivă a acestei rase.
  • Noah Bracken (Karan Oberoi): fermecător, atrăgător şi un bărbat devotat soţiei sale, Isobel, el simte că aceasta îi ascunde un secret, fapt care încet-încet îi înstrăinează.

Echipă: Carina Adly MacKenzie (scenarist/EP), Justin Falvey (EP), Darryl Frank (EP), Lawrence Bender (EP), Kevin Kelly Brown (EP), Julie Plec (regizor/EP)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s