[CRONICA] Grey’s Anatomy – 14×23 ‘Cold as Ice’ & 14×24 ‘All of Me’

Știam de ceva timp că două actrițe importante din universul Grey Sloan Memorial vor părăsi distribuția serialului. Dacă în cazul Arizonei, ne-am dat cu toții seama de faptul că se va muta în New York împreună cu Sofia, pentru a-i asigura un viitor ceva mai bun acesteia. În ultimul episod, am realizat că nimeni alta decât Callie îi aduce zâmbetul din nou pe buze Arizonei, deci nu putem decât să ne imaginăm că acestea două vor avea parte de un final fericit, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, căci vizita inopinată a lui Nicole Herman aduce oportunități la care doar visa Robbins până acum. Personal, Arizona nu a fost neapărat un personaj pe care să îl apreciez, însă mă bucur că a fost o imagine extrem de realistă a comunității LGBT și că a adus acel strop de bună dispoziție care este necesar în orice univers fictiv. Shonda a ales să nu o căsăpească și să nu lase un copil orfan, ceea ce oferă o continuitate poveștii celor trei, chiar dacă finalul acesteia este oarecum închis.

Am văzut multe păreri legate de apariția lui Callie în acest episod – nu a fost să fie, dar vă recomand să ascultați mai cu atenție melodia de pe fundal, spre sfârșitul episodului (”The Story”), ca să ne aducem aminte și că Grey’s a fost, timp de 40 de minute, musical!

Dacă pentru Arizona am avut sentimente mixte, April Kepner a fost unul dintre cele mai enervante personaje de-a lungul sezoanelor în care a apărut. Nu neapărat din cauza convingerilor ei religioase și filosofice, deși și acelea au fost duse la penibilul extrem de multe ori, ci mai degrabă de modul cum și le-a exprimat și de cum le-a lăsat să influențeze atât propria persoană, cât și relațiile cu cei din jurul ei. April a și ales un drum fix, care nu îi lasă prea mult spațiu de îndoială și, uneori, este drumul cel mai scurt, cel mai confortabil. Însă aceste drumuri nu sunt întotdeauna sigure, fiindcă orice abatere degenerează într-un haos incontrolabil care, la April, s-a manifestat într-un mod dăunător, devenind un soi de persoană toxică, ce nu mai putea avea niciun fel de relație cu cei din jur – nici de colegialitate, nici de prietenie, iar de una amoroasă nici nu putea fi vorba. În penultimul episod, am fost convins că va părăsi definitiv lumea creată de Rhimes, dar a fost doar un pretext pentru a-l readuce în atenția noastră pe Matthew, cu care April se întâlnea în secret de ceva timp și cu care vrea să își petreacă restul vieții. Un nou final fericit pentru un alt cuplu, încheind astfel și povestea lui April în Grey’s Anatomy, care a decis să își dedice cariera celor mai puțin norocoși.

Fiindcă totuși este final de sezon, evenimentul care l-a marcat a fost nunta lui Jo și a lui Alex, care nu a fost lipsită de peripeții, însă finalul a fost unul intim, plăcut, dar cu semne de întrebare legate de viitorul celor doi, deoarece Jo a primit o oferă de a realiza cercetare timp de un an la Massachusetts General Hospital, iar Alex pare dispus să o urmeze, spre indignarea lui Mer, care face tot posibilul să îl țină pe acesta aproape, în Seattle, inclusiv să citeze din Cristina Yang – dar să fim serioși, ”he is not the sun, you are” va rămâne mereu replica acesteia, indiferent de cine o va zice.

Tot cu semne de întrebare va fi în sezonul următor și sistemul managerial al spitalului, care va suferi modificări, deoarece Miranda s-a hotărât să cedeze sarcinile de conducere timp de un an pentru a se dedica oamenilor, proaspăt regalată financiar de compania de jucării sexuale care îi produce dispozitivul pentru colonoscopie. O apariție surprinzătoare este Teddy Altman, care pare a fi omul potrivit, la momentul potrivit și la locul potrivit, căci Bailey, de nicăieri, îi oferă acesteia – care este și însărcinată, și cel mai probabil tatăl este Hunt – atribuțiile de chirurg șef. Rămâne de văzut implicațiile asupra spitalului și mai ales asupra cuplului Owen-Amelia.

Să aveți o vară liniștită, călduroasă, o vacanță excelentă și să ne recitim cu bine în toamnă!

-B

PS: Numai eu îmi doresc mai mult screen time pentru Zola?!

2 thoughts on “[CRONICA] Grey’s Anatomy – 14×23 ‘Cold as Ice’ & 14×24 ‘All of Me’

  1. Multam’ penru cronica. Asa cum am mai spus, chiar nu regret decizia de a relua acest serial. Sezonul a fost unul minunat, cu vreo 2-3 exceptii de episoade. Nici mie nu mi-a placut April, dar un final mai frumos nici ca putea sa aiba! De fapt, sunt surprinsa ca tanti Shonda a schimbat cursul finalelor de sezon, probabil a ramas in pana de inspiratie pentru tot felul de catastrofe, ceea ce pe mine ma bucura.
    Alex, nu dispare din peisaj, a semnat si el, asa ca stau linistita in privinta lui. Sper ca Teddy sa stationeze ceva mai mult, trio-ul care se intrezareste, nu este neaparat ceva ce ma tine ca pe ace, dar va fi interesant de urmarit, fiindca cei trei au chimie.

    Multam’ pentru toate cronicutele acestui sezon si sper ca si din toamna sa ne rasfeti cu ele 😀 O vara cat mai frumoasa !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s