‘Roseanne’ reînnoit, dar anulat (definitiv!)

Uneori, e prea mult iar consecințele sau responsabilitatea unor acțiuni nu mai pot fi puse pe seama comediei. Ultimele ore au fost unele pline pentru fanii, actorii și echipa din spatele revivalului Roseanne, recenta controversă creată de însăși protagonista Roseanne Barr ducând la anularea serialului – asta după ce ABC a oferit o reînnoire proiectului chiar înainte de difuzarea episodului secund, cu mult înainte de sezonul de UpFronts.

Cunoscută pentru afilierea sa politică precum și pentru agresivitatea mesajelor postate via Twitter, Roseanne Barr a comis-o din nou, însă de această vorbele sale nu au mai fost trecute cu vederea, mai multe vedete și nume cunoscute de la Hollywood taxând-o și cerând de la ABC o sanctiune la adresa sa. Totul a început de la un mesaj postat într-un topic online anti-Obama în care Barr a comparat-o cu o maimuță pe Valerie Jarrett, membră a administrației de la Casa Albă conduse de Barack Obama.

msg1

Lucrurile au escaladat rapid, astfel că în primele ore, mai mulți membrii ai echipei de producție Roseanne, s-au retras din proiect – printre care și Wanda Sykes, scenaristă și consultant cheie al serialului. În urmă cu nicio săptămână Whitney Cummings, co-showrunner, își anunța de asemenea plecarea din proiect, dând vina pe un program încărcat ce nu îi permite să revină pentru sezonul 2(11).

După ce au luat calea Twitter-ului și câțiva dintre actorii distribuției Roseanne, cei de la ABC au anunțat oficial anularea proiectului și comanda aferentă de un nou sezon, eliminând de asemenea titlul de pe site-ul și platforma online a postului.

Channing Dungey, președinta ABC: “Roseanne’s Twitter statement is abhorrent, repugnant and inconsistent with our values, and we have decided to cancel her show,” ABC Entertainment president Channing Dungey just announced.

La scurt timp după această decizie apreciată și aplaudată de multe dintre numele sonore ale televiziunii americane, cei de la ICM Partners, compania care o reprezenta pe actriță au încheiat contractul cu Barr, ABC a suspendat campania de susținere a showului la premiile Emmy, iar Viacom și Hulu au încetat difuzarea episoadelor Roseanne disponibile în portofoliu.

După ce a anunțat că părăsește platforma Twitter, Roseanne Barr a ținut să revină pentru a-și cere scuze pentru cele întâmplate și pentru felul în care a escaladat întreaga situație.


https://twitter.com/therealroseanne/status/1001691333059334144
https://twitter.com/therealroseanne/status/1001678566298406912
https://twitter.com/therealroseanne/status/1001660453506830336
https://twitter.com/therealroseanne/status/1001471669641216005

Surse: 1, 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s