Escrocheriile Annei Delvey, primul proiect Netflix al Shondei Rhimes

La aproape un an de când se făcea publică plecarea Shondei Rhimes de la ABC pentru a se alătura echipei Netflix, iată că avem și primele informații privind noul său proiect sub egida brandului internațional de streaming online – povestea Annei Delvey și a felului în care acesta a escrocat elita new yorkeză. Scenariul este axat pe articolul jurnalistei Jessica Pressler, How Anna Delvey Tricked New York’s Party People publicat la sfârșitul lunii mai în revista New York Magazine.

Shonda Rhimes va scrie scenariul noului proiect, menționat a fi primul proiect semnat integral de către Rhimes încă de la Scandal, cele pentru Station 19, The Catch, How Get Away with Murder, For the People și alte proiecte lansate prin compania Shondaland venind de la alți creatori din echipă.

How Anna Delvey Tricked New York’s Party People prezintă povestea Annei Delvey, pe numele real Anna Sorokin, apărută în lumina reflectoarelor în octombrie 2017 pretinzând că este o moștenitoare germană care, prin minciuni și înșelăciune a reușit să escrocheze persoane din elita new yorkeză (bănci, afaceriști, prieteni), devenind rapid noua ‘it girl’ din Manhattan. Tânăra a reușit chiar să îl atragă în planurile sale pe Neffatari ‘Neff’ Davis, fost portar la 11 Howard, ajungând să îi fie partener. În ciuda dovezilor aduse de Procuratură, Delvey a pledat nevinovată, în prezent fiind încarcerată la Rikers având pe numele său mai multe capete de acuzare și fără posibilitatea eliberării pe cauțiune.

Din momentul publicării articolului lui Pressler, povestea lui Delvey a fost dorită de mai multe companii și case de producție, în vederea unei ecranizări TV și chiar cinematografice, licitația fiind în cele din urmă câștigată de Netflix.

Tot despre înșelătoriile lui Delvey a mai scris și Rachel DeLoache Williams pentru Vanity Fair, un alt articol cu potențial de ecranizare, actrițe precum Jennifer Lawrence și Margot Robbie arătându-se interesate de rolul principal și povestea din spatele fostei ‘it girl’ a New Yorkului.

Pentru moment niciun actor nu este atașat proiectului Netflix.


Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea noi informaţii şi materiale promoţionale.

Jennifer Presler, New York Magazine – How Anna Delvey Tricked New York’s Party People
Rachel DeLoache Williams, Vanity Fair – “As an added bonus, she paid for everything”: My bright-lights misadventure with a magician of Manhattan

Surse: 1, 2, 3

One thought on “Escrocheriile Annei Delvey, primul proiect Netflix al Shondei Rhimes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s