Netflix: Incepe productia celui de-al doilea sezon DARK

Dark prezintă povestea unui orăşel nemţesc zguduit de dispariţia a doi copii, investigaţia cazului conducând la expunerea celor mai întunecate secrete şi a unei vieţi duble duse de membrii a patru familii.


  • Astăzi, 25 iunie, începe producția celui de-al doilea sezon DARK. Cele opt episode de câte o oră vor fi filmate în Berlin și în împrejurimi.
  • Noile episoade vor fi realizate de Baran bo Odar și Jantje Friese, creativii din spatele primului sezon DARK, care au încheiat recent primul parteneriat european cu Netflix și care vor produce seriale și proiecte noi pentru cei 125 de milioane de membri Netflix din întreaga lume. Pe parcursul episoadelor din sezonul doi vor apărea noi personaje și vor fi explorate noi perioade de timp, atât din trecut, cât și din viitor.
  • La fel ca în cazul primului sezon, toate episoadele au fost scrise de către Jantje Friese, regizate de Baran bo Odar și produse de Wiedemann & Berg Television, avându-i ca producători executivi – pe lângă Friese și Odar – pe Quirin Berg și Max Wiedemann.
  • Din distribuția noului sezon vor face parte și nume noi: Sylvester Groth, Winfried Glatzeder și Sandra Borgmann, care se vor alătura celor din primul sezon – Louis Hofmann, Jördis Triebel, Lisa Vicari și Oliver Masucci.

Despre creativii din spatele DARK

Jantje Friese și Baran bo Odar, absolvenți ai Universității de Televiziune și Film din München, lucrează împreună încă de la debutul regizoral al lui Odar, The Silence. Cel mai recent film lansat de cei doi este Who Am I – No System Is Safe cu Tom Schilling și Elyas M’Barek. Thrillerul a fost recunoscut la ediția din 2014 a Festivalului Internațional de Film din Toronto și a fost un adevărat succes în Germania, unde a fost premiat cu trei premii German Film Awards și cu premiul Bambi pentru cel mai bun film german.

Odar, care a fost inclus în topul Variety “Zece regizori de urmărit”, și-a făcut debutul la Hollywood cu Sleepless, în care joacă Jamie Foxx și care a avut premiera pe 9 martie 2017. După ce au scris și regizat cele zece episoade ale DARK, serial care a câștigat mai multe premii Grimme Awards și care are o mulțime de fani în întreaga lume, Jantje Friese și Baran bo Odar lucrează în prezent la cel de-al doilea sezon al serialului. De asemenea, ei vor produce în continuare noi seriale și proiecte pentru Netflix.

Despre Wiedemann & Berg

Quirin Berg și Max Wiedemann au fondat Wiedemann & Berg în 2003, aceasta devenind una dintre cele mai de succes companii de producție din Germania. Lives of Others, primul lungmetraj al companiei, a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai Bun Film Străin. Au urmat și alte titluri de succes, printre care și Who Am I – No System Is Safe, realizat de Baran bo Odar și Justyna Muesch. Cea mai recentă comedie produsă de Wiedemann & Berg – Willkommen bei den Hartmanns – a avut un succes răsunător în Germania, în 2016, ajungând la 3,6 milioane de bilete vândute. În 2010, cei doi producători au fondat Wiedemann & Berg Television și au început să producă o gamă largă de filme, mini-serii și seriale pentru stațiile de televiziune din Germania. În timp, au ajuns să producă și primul serial original Netflix oferit de Germania. Cei doi producători au fost premiați de-a lungul timpului cu premii Oscar, BAFTA, César, European Film Awards, LA Critics Award, Bambi, Bavarian Film Awards, German Television Award, German Film Awards, Grimme Award și Magnolia Award.


Netflix Dark_ScreenPlay_English
Sursa: Netflix

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s