[CRONICĂ] Preacher – 3×01 ‘Angelville’

Mult a fost, puțin a rămas dar iată că Preacher is back și nu oricum ci cu un debut de sezon senzațional și cu un villain cunoscut, care promite să aducă un nou suflu poveștii ce stă la baza noilor episoade. Legăturile de sânge sunt cele care îi vor crea de această dată probleme lui Jesse, mai precis, cea care se va situa de cealaltă parte a baricadei este nimeni alta decât bunica sa, Miss Marie, aceasta avându-i de artea sa pe TC și Jody. De menționat că rolul lui Miss Marie a fost redistribuit către Betty Buckley, inițial personajul acesteia fiind interpretat în sezonul 2 de Julie Oliver-Touchstone.

După finalul sezonului trecut și moartea lui Tulip O’Hare și mai exact refuzul lui Jesse de a o readuce la viață, fanii și-au făcut probleme de cum vor arăta noile episoade, iată că actrița Ruth Negga revine pe micile ecrane, personajul său fiind ajutat de însăși Miss Mary. Bineînțeles că întreaga situație Tulip rămâne o problemă pentru relația Jesse și Cassidy, una care să sperăm că se va rezolva pe parcursul noilor episoade sau cel puțin până atunci când va fi nevoie ca cei doi să revină în formă maximă.

Lucrurile nu sunt deloc ușoare nici pentru Jesse care din lipsă de alte soluții apelează la bunica sa, aceasta constrângându-l la un pact avantajos pentru ea și anume că el va trebui să facă tot ceea ce dorește aceasta. Nu durează mult până când Jesse începe să se gândească cum poate anula înțelegerea, însă cum lucrurile nu sunt nicioadată atât de simple pe cât am crede, el este avertizat că dacă încearcă să facă ceva în privința asta, vor exista consecințe…grave și mortale. Chiar credea ca va fi atât de ușor?

Dacă Jesse va avea de luptat cu propria familie, Tulip va trebui să se confrunte cu proprii demoni, perioada petrecută în Purgatoriu lăsându-și propria amprentă traumatizantă asupra acesteia, în timp ce publicul a avut ocazia să cunoască mai multe despre trecutul acestui personaj – și nu a fost deloc unul plăcut sau îmbucurător.

După cum spuneam la început, un debut de sezon promițător care s-a centrat în primă instanță pe aspectele importante, actorii care îi interpretează pe Adolf Hitler, Killer of Saint și Eugene fiind trecuți la distribuție, însă fără să apară pentru moment – ce poate fi greșit cu un Hitler scăpat din Iad care să se bucure de o America a zilelor noastre? Mai multe personaje au avut un open ending pe parcursul serialului, scenariștii lăsând de înțeles că acestea pot reveni oricând.

Sezonul 3 are o comandă de 10 episoade, cu trei mai puține decât S2, însă să sperăm că acest lucru este de bun augur, făcând astfel ca serialul să fie mai alert și să elimine momentele moarte de anul trecut care au făcut vizionare greoaie. De asemenea, vineri, echipa Preacher va fi prezentă la ediția de acesta a convenției Comic-Con din San Diego, alături de showrunnerul Sam Catlin și producătorii executivi Seth Rogen și Evan Goldberg, vor fi actorii Dominic Cooper, Ruth Negga și Joseph Gilgun. În cadrul panelului dedicat serialului vom afla mai multe despre sezonul în curs și posibil să primim o serie de clipuri video în exclusivitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s