San Diego Comic-Con 2018: Nightflyers

Invitați: Eoin Macken, Gretchen Mol, David Ajala, Jodie Turner-Smith, Angus Sampson + Jeff Buhler (showrunner/EP), Gene Klein (EP), David Bartis (EP)

Materiale speciale: trailer oficial + mai multe sneak peeks + clip GRRM

-> Sezon 1, premieră: toamna 2018


Unul din multe așteptatele titluri ale toamnei este proiectul Nightflyers, o co-producție SyFy/Netflix după nuvela semnată de GRRM și inclusă în seria de povestiri scurte publicate în 1985, Nightflyers. După ce mai multe materiale promoționale au fost lansate zilele trecute, a venit momentul ca echipa Nightflyers să îsi facă prezența la San Diego Comic-Con pentru a povesti la ce trebuie să ne așteptăm de la noul proiect – ei nu au venit cu mâna goală, mai în timpul panelului fiind rulate mai multe clipuri video.

-în ciuda faptului că serialul merge pe cadrul și povestea de bază din nuvela lui GRRM, au fost făcute totuși o serie de schimbări în plan narativ. Una dintre acestea este plasarea evenimentelor în anul 2093, încercându-se o abordare mai realistă atât din punct de vedere al evenimentelor cât și al tehnologiei, fiind vorba de doar 75 ani diferență de prezent – acțiunea lui Martin are loc undeva la 1000 de ani în viitor.

-Jeff Buhler, showrunner și scenarist a menționat de altfel că plasarea evenimentelor în viitor ajută de altfel să se adreseze unor probleme sociale și ecologice curente. Nu este serialul tipic post-apocaliptic unde nimeni nu mai poate supraviețui pe Terra, ci mai degrabă un loc unde nu mai există sustenabilitate și este necesară crearea unor habitate în afara lumii.

-se pare că în adaptarea Nightflyers s-a apelat la unele dintre titlurile de seamă din domeniu, fanii genului urmănd să recunoască influențe din The Shinning și Alien.

-de menționat că Jeff Buhler a fost numit showrunner după ce Daniel Cerone a optat să părăsească proiectul. Alături de Buhler, din echipa de producție mai fac parte în calitate de producători executivi Brian Nelson, Mike Cahill, Andrew McCarthy, Gene Klein, David Bartis, Doug Liman, Alison Rosenzweig, Michael Gaeta, Lloyd Ivan Miller și Alice P. Neuhauser. George R. R. Martin a publicat seria de povestiri scurte Nightflyers în 1985. În România, volumul a fost tradus sub titlul Zburătorii Nopţii fiind tipărit şi distribuit de editura Teora, respectiv Nemira. Acesta poate fi achiziţionat accesând acest link.


Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea noi informaţii şi materiale promoţionale.


Surse: 1234

2 thoughts on “San Diego Comic-Con 2018: Nightflyers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s