Netflix anunță prima serie de proiecte made by Shonda Rhimes

La mai puțin de un an de când a fost anunțată venirea Shondei Rhimes la Netflix, reprezentanții platformei de streaming au făcut publice primele informații despre seria de opt proiecte pe care Netflix le va produce în următorii ani în colaborare cu Rhimes și compania acesteia, Shondaland.

Creatoarea și producătoarea unora dintre cele mai cunoscute titluri broadcast – Grey’s Anatomy, Scandal, How to Get Away with Murder ș.a.. – Shonda Rhimes este considerată a fi unul dintre cei mai prolifici creatori şi scenarişti TV, proiectele sale acumulând de-a lungul timpului numeroase premii şi recunoaştere internaţională, rulând un timp îndelungat pe micul ecran precum având şi TGIT, cunoscuta seară de joi pe care o domină din punct de vedere al audienţelor. Acestea sunt doar câteva din realizările lui Rhimes din ultimii ani, prin prisma cărora producătoare consideră că a realizat tot ce era de obţinut la o televiziune publică (broadcast) fiind momentul pentru o nouă provocare în cariera sa.

Pentru moment niciun actor nu a fost atașat vreunui titlu și nici nu au comunicate informații privind lansarea/premiera. De menționat că titlurile vor fi lansate la nivel global, putând fi accesate de fiecare abonat Netflix.


1.Untitled Shonda Rhimes project
How Anna Delvey Tricked New York’s Party People prezintă povestea Annei Delvey, pe numele real Anna Sorokin, apărută în lumina reflectoarelor în octombrie 2017 pretinzând că este o moștenitoare germană care, prin minciuni și înșelăciune a reușit să escrocheze persoane din elita new yorkeză (bănci, afaceriști, prieteni), devenind rapid noua ‘it girl’ din Manhattan. Tânăra a reușit chiar să îl atragă în planurile sale pe Neffatari ‘Neff’ Davis, fost portar la 11 Howard, ajungând să îi fie partener. În ciuda dovezilor aduse de Procuratură, Delvey a pledat nevinovată, în prezent fiind încarcerată la Rikers având pe numele său mai multe capete de acuzare și fără posibilitatea eliberării pe cauțiune. Un articol complet dedicat acestui titlu poate fi citit aici.

-echipa de producție va fi condusă de Shonda Rhimes în calitate de creator, scenarist și EP


2.Untitled Bridgerton project
Bazat pe seria scrisă de Julia Quinn, proiectul aduce în prim-plan povești din înalta societate a Londrei din secolul 19, văzute prin ochii celor din cunoscuta familie Bridgerton.

-echipă de producție va fi condusă de Chris Van Dusen (Scandal), în calitate de scenarist și producător. Dusen va fi de asemenea cel care va adapta seria semnată de Quinn pentru micul ecran.


3.The Warmth of Other Suns
Bazat pe cartea cu același nume, scrisă de Isabel Wilkerson (câștigătoare a premiului Pulitzer), serialul urmărește migrația de zeci de ani a afro-americanilor care părăsesc Jim Crow South în căutarea unei vieți mai bune, între anii 1916 și 1970.

-unul dintre producătorii executivi ai titlului va fi chiat Anna Deavere Smith, câștigătoarea medaliei National Humanities, a premiului MacArthur Genius Grant și dubla câștigătoare a premiului Drama Desk.


4.Pico & Sepulveda
Cu acțiunea stabilită în 1840, în Mexic, serialul urmărește finalul unei ere idilice, când forțele armate americane încearcă să își revendice zona.

-unul dintre producătorii executivi atașați proiectului este scriitoarea Janet Leahy, câștigătoare a premiului Emmy.


5.Reset: My Fight for Inclusion and Lasting Change
Netflix și Shondaland au achiziționat drepturile de imagine pentru memoriile lui Ellen Pao, în care autoarea povestește despre viață și carieră, dar și despre procesul pe care l-a intentat fostului ei angajator, eveniment care a fost intens mediatizat și care a condus la mișcarea Time’s Up. Mai multe detalii, aici.


6.The Residence
Netflix și Shondaland au câștigat drepturile de imagine pentru renumita carte de non-ficțiune scrisă de Kate Andersen Brower – The Residence: Inside the Private World of the White House. Cartea oferă informații reale din interiorul Casei Albe și prezintă viața locatarilor într-una dintre cele mai renumite case din istorie.


7.Sunshine Scouts
În acest serial de comedie cu umor negru, niște adolescente aflate într-o tabară sunt nevoite să își testeze abilitățile de supraviețuire, după ce scapă de un dezastru apocaliptic.

-scriitoarea și actrița Jill Alexander este atașată acestui proiect în calitate de creator și co-producător executiv.


8.Hot Chocolate Nutcracker
Acest documentar este despre culisele spectacolului de balet realizat de Debbie Allen Dance Academy, o reinterpretare a Spărgătorului de Nuci, care aduce povestea clasică în era contemporană, cu ajutorul unei distribuții inclusive și de toate vârstele.

-echipa de producție va fi condusă de Oliver Bokelberg, în calitate de producător și director de imagine.


Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea noi informaţii şi materiale promoţionale.


-Shonda Rhimes:
„Ne-am dorit ca noul Shondaland să fie un loc în care să putem diversifica poveștile pe care le spunem, unde colegii noștri pot să evolua creativ, și unde noi, ca echipă, să venim la birou plini de entuziasm. Ted, Cindy și toată echipa Netflix sunt partenerii ideali pentru a face lucrurile să se întâmple. Acesta este Shondaland 2.0.”

-Betsy Beers:
„La Shondaland avem posibilitatea de a explora noi lumi și de a spune povești în moduri cât mai diferite. Suntem extrem de norocoși să lucrăm cu niște oameni atât de talentați și cu minunata echipă de la Netflix. Nu aș putea fi mai încântată de atât!”

-Cindy Holland, Vice President, Original Content, Netflix:
„A fost emoționant să începem această aventură cu Shonda, Betsy și cu echipa lor și să urmărim cum se bucură de întreaga libertate creativă care este posibilă la Netflix. Inspirată de sensibilitatea de care dă dovadă Shonda, compania Shondaland se transformă în ceva cu adevărat special, care va reuși să încânte membrii Netflix din toată lumea”.

One thought on “Netflix anunță prima serie de proiecte made by Shonda Rhimes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s