The Romanoffs, miniserie: ce știm până acum?

Un nou proiect de anvergură începe să capete contur la Amazon, asta după ce mai bine de nouă luni am avut informații dezvăluite numai cât să nu uităm că The Romanoffs continuă să fie parte din portofoliul serviciului de streaming. Echipa de producție este condusă de veteranul Mad Men, Matthew Weiner, atât în calitate de creator al titlului cât și ca showrunner,  regizor și producător executiv.

-premiera este programată pentru 12 octombrie


După aproape 300 de ani de domnie, istoria ne spune că Țarul Nicolae al II-lea, împărăteasa Alexandra și cei cinci copii ai lor au fost trimiși în exil și uciși în mod brutal de către bolșevici în iulie 1918. Timp de un secol, legenda Romanovilor a continuat să fie o atracție la povestea căreia s-au adăugat numeroase elemente și versiuni, mulți considerând că fiica Anastasia a supraviețuit masacrului și a trăit sub o altă identitate.

Cu o  acțiune ce face înconjurul lumii, The Romanoffs este o colecție de opt povești separate ai căror protagoniști sunt considerați descendenți ai familiei imperiale care a condus Rusia din 1613 și până în 1917, când bolșevici au preluat puterea în teritoriu. Fiecare poveste se întinde pe durata unui singur episod, se desfășoară într-o altă locație și cu o nouă distribuție, fără să existe vreo intercalare a personajelor la un moment dat.

The Romanoffs a fost filmat pe trei continente și nu mai puțin de șapte țări, echipa din spatele camerelor de filmare colaborând cu multiple case de producție locale. Echipa de producție este condusă de Matthew Weiner în calitatea de showrunner, regizor și producător executiv, având de altfel în componență nu mai puțin de alți 14 membrii ai staffului Mad Men cu care acesta a colaborat pe durata celor șapte sezoane ale premiatului serial AMC. Cu un buget de ~50 milioane $, proiectul va fi lansat în peste 200 de țări și teritorii, cu dublaj străin pentru o parte dintre locații.

Aparent considerat a fi un proiect istoric, Weiner a declarat că nu dorește ca The Romanoffs să fie un titlu de epocă ori o revizitare a istoriei dinastiei imperial, ci mai degrabă un proiect care se centrează pe felul în care oamenii simt și sunt conectați cu strămoșii lor.


Distribuție:

lead/protagoniști per episod

guest stars/ invitați

Diane Lane Noah Wyle
Aaron Eckhart Kathryn Hahn
Isabelle Huppert Kerry Bishé
Marthe Keller Jay R. Ferguson
Christina Hendricks Ben Miles
John Slattery Mary Kay Place
Jack Huston Griffin Dunne
Amanda Peet Cara Buono
Corey Stoll Ron Livingston
Andrew Rannells Jon Tenney
Mike Doyle Clea DuVall
JJ Feild Radha Mitchell
Janet Montgomery
Paul Reiser

Surse: 1, 2, 3

One thought on “The Romanoffs, miniserie: ce știm până acum?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s