Premierele lunii septembrie la TV

Chiar dacă afară continuă să fie 30 de grade, sezonul TV de toamnă a început, televiziunile de peste ocean întrecându-se în premiere și noi proiecte anunțate. După cum v-am obișnuit, o parte din aceste titluri sunt disponibile și la noi, pe când altele doar peste ocean. Pentru micul ecran, premierele se împart în două categorii: premiere de sezon:, respectiv premiere de serial. Mai jos, pentru a le putea bifa pentru vizionare, o scurtă descriere pentru titlurile noi – pentru trailere și mai multe materiale promoționale, click pe titlul serialului de la descriere.

Premiere sezon nou:

 • 5.09: It’s Always Sunny in Philadephia – sezonul 13
 • 7.09: Marvel’s Iron Fist – sezonul 2 / Atypical – sezonul 2
 • 9.09: The Last Ship – sezonul 5 / The Deuce – sezonul 2 / Shameless – sezonul 9
 • 12.09: American Horror Story – sezonul 8
 • 13.09: Snatch – sezonul 2
 • 14.09: BoJack Horseman – sezonul 5
 • 23.09: 9-1-1 – sezonul 2
 • 24.09: The Resident – sezonul 2 / The Good Doctor – sezonul 2 / Bull – sezonul 3 / The Young Sheldon – sezonul 2 / The Big Bang Theory – sezonul 12
 • 25.09: The Gifted – sezonul 2 / Lethal Weapon – sezonul 3 / This Is Us – sezonul 3 / NCIS: New Orleans – sezonul 5
 • 26.09: American Housewife – sezonul 3 / The Goldbergs – sezonul 6 / Modern Family – sezonul 10 / Empire – sezonul 5 / Star – sezonul 3 / Chicago Med – sezonul 4 / Chicago PD – sezonul 6 / Chicago Fire – sezonul 7 / NCIS – sezonul 16
 • 27.09: S.W.A.T. – sezonul 2 / The Good Place* – sezonul 3 / Mom – sezonul 6 / How to Get Away with Murder – sezonul 5 / Grey’s Anatomy* – sezonul 15 / Law & Order: SVU* – sezonul 20
 • 28.09: MacGyver – sezonul 3 / Blue Bloods – sezonul 9 / Hawaii Five-0 – sezonul 9
 • 30.09: NCIS: Los Angeles – sezonul 10 / Bob’s Burgers – sezonul 9 / Family Guy – sezonul 17 / The Simpsons – sezonul 30

**Premiile Emmy, a 70-a ediție – 17.09


Premiere seriale noi:

 • 4.09: Mayans M.C. (FX) / The Purge (USA Network)
 • 9.09: You (Lifetime/Netflix) / Rel (Fox) / Kidding (Showtime)
 • 14.09: The First (Hulu) / Forever (Amazon)
 • 21.09: Maniac (Netflix) / The Good Cop (Netflix)
 • 24.09: Magnum PI (CBS) / Manifest (NBC)
 • 25.09: FBI (CBS) / New Amsterdam (NBC)
 • 26.09: Single Parents (ABC) / A Million Little Things (ABC)
 • 27.09: Murphy Brown (CBS)
 • 28.09: Last Man Standing (Fox, S7) / The Cool Kids (Fox)
 • 30.09: God Friended Me (CBS)

Rel: Noua comedie îl are protagonist pe Lil Rel, un bărbat mândru, de succes, care trăiește conform mantrei întotdeauna să crezi în tine și lucruri bune ți se vor întâmpla, însă toate aceste vor fi puse sub semnul întrebării când descoperă că soția sa are o aventură cu frizerul său. După divorț, Rel încearcă să se reinventeze, încercând să fie un tată bun în ciuda distanței care îl desparte de copilul său, să-și găsească iubirea și bineînțeles, un nou frizer. Proiectul este inspirat din viața lui Lil Rel.

Maniac: Într-o lume similară cu a noastră și într-o perioadă destul de apropiată de a noastră, Maniac spune povestea lui Annie Landsberg și a lui Owen Milgrim, doi străini care sunt prinși în etapele finale ale unui studiu farmaceutic misterios, la care fiecare participă din motive diferite. Dezamăgită și fără un țel în viață, Annie este puternic ancorată în relația dăunătoare pe care o are cu mama și cu sora ei, iar Owen, cel de-al cincilea fiu al unor industriași bogați din New York, s-a luptat toată viața cu un diagnostic de schizofrenie. Viețile lor nu s-au dovedit a fi așa cum sperau, iar promisiunea unui tratament farmaceutic nou – despre care inventatorul Dr. James K. Mantleray spune că rezolvă orice problemă a minții – îi aduce pe cei doi la sediul companiei Neberdine Pharmaceutical & Biotech pentru a trece printr-o testare de trei zile. Potrivit reprezentanților companiei, testarea este fără riscuri sau efecte adverse și promite să îi scape de problemele mintale cu care aceștia se confruntă. Totuși, lucrurile nu se desfășoară conform planului.

ManifestCând zborul 828 Montego Air Floght aterizează în siguranţă după un zbor turbulent, echipajul şi pasagerii răsuflă uşuraţi că momentele dificile au trecut. Şi totuşi în acele câteva ore cât a durat zborul, în afara fuselajului avionului au trecut cinci ani, timp în care s-a crezut că acesta s-a prăbuşit, iar cei dragi, după ani de durere şi întrebări fără de răspuns, şi-au continuat viaţa încercând să treacă peste pierderea suferită. Faţă în faţă cu imposibilul, pentru cei din avion s-a ivit acum o nouă şansă, o realitate ce pare a fi devenit mai clară şi un mister care care învăluie o parte din pasagerii reîntorşi, aceştia realizând rapid că au fost trimişi înapoi cu un scop măreţ pe care nu l-ar fi crezut înainte. Serialul este inspirat din evenimentele zborului 370 Malaysia Airlines.

New AmsterdamInspirat de Bellevue, cel mai vechi spital public din America, proiectul îl are protagonist pe carismaticul dr. Max Goodwin, noul director al instituţiei care îşi propune să distrugă pe cât poate birocraţia sistemului, readucând spitalului gloria de altădată, axându-se cu adevărat pe ce este mai important şi anume pacienţii şi serviciile oferite acestora. Pentru doctorii şi personalul medical afiliat spitalui, planul noului director nu este ceva nou, fiind deja obişnuiţi cu astfel de promisiuni care încet-încet se sting, însă Goodwin este decis să distrugă sau cel puţin să perturbe status quo-ul, aducând o schimbare pentru acest spital subapreciat şi cu o mare nevoie de resurse umane, logistice şi financiare, de altfel singurul în măsură să trateze sub acelaşi acoperiş bolnavii de Ebola, prizonerii din penitenciarul Rikers şi chiar pe preşedintele Statelor Unite ale Americii. New Amsterdam este inspirat din volumul de memorii al doctorului Eric Menheimer, fostul director al spitalului Bellevue NY, Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital.

Single ParentsUn grup diferit şi mai degrabă disfuncţional de părinţi singuri ai cărei membrii se sprijină unul pe altul în provocările creşterii copiilor de unul singur şi în aventura căutării unei noi iubiri doar ca în cele din urmă să realizeze că supravieţuirea este posibilă doar ajutându-se. Povestea începe în momentul în care grupul face cunoştinţă cu Will, un bărbat de 30 şi ceva de ani a cărui grijă şi devotare pentru creşterea fiicei sale l-a făcut să se neglijeze complet astfel că atunci când ceilalţi află cât de rău stau lucrurile pentru el în viaţa personală şi amoroasă, îl ajută să realizeze că a fi un părinte bun nu înseamnă să te sacrifici întru-totul până în punctual în care uiţi de propria persoană.

A Million Little Things: “Friendship isn’t a big thing – it’s a million little things”… Dramedie ce se învârte în jurul unui grup de prieteni din Boston a căror prietenie s-a legat în circumstanţe neaşteptate. Unii au reuşit în viaţă, alţii încă au dificultăţi în carieră ori în viaţa personală, însă indiferent care le sunt suişurile sau coborâşurile, cu toţii se simt blocaţi în propria viaţă. După ce unul dintre ei moare în circumstanţe neaşteptate, pierderea acestuia devine pentru ceilalţi momentul în care trebuie să decidă ce vor de la viaţă şi să înceapă să lupte pentru ceea ce îşi doresc, uneori, cel mai mare duşman al propriei persoane fiind chiar noi înşine.

Last Man Standing: Last Man Standing îl are protagonist pe Tim Allen în rolul lui Mike Baxter, un bărbat familist care ne arată schimbările societțăii și toate provocarile cu care se confruntă familiile în prezent, totul din perspectiva comică a unuia dintre puținii bărbați considerați de modă veche. Înconjurat de forțe care par a-i contesta ideile cu privire la tot ceea ce crede cu tărie, Mike încearcă să scape de drama femeilor din viața sa, soția și cele trei fete, în masculinul magazin Outdoor Man, un ultim refugiu pentru vânători, pescari, excursioniști și bineînțeles, pasionați de arme. Încercând să se adapteze și să dea o șansă acestor noi schimbări, la recomandarea șefului său și luând modelul fiicei sale, acesta discută și își exprimă opiniile vis-à-vis de tot ceea ce se întâmplă pe blogul său – de la politică, egalitate, migrație și până la unele dintre cele mai controversate programe și evenimente ale președenției americane.

The Cool Kids: Trei bărbați trecuți demult de a doua tinerețe, membrii ai unei de comunități de pensionari, sunt considerați cei mai cool din zonă asta până când în peisaj, apare o nouă locatară pregătită să tulbure puțin liniștea celor din jur.

*premieră dublă

 

One thought on “Premierele lunii septembrie la TV

 1. Daca anul trecut nu urmaream nimic de la Fox, anul acesta am trei seriale a caror revenire o astept pe micul ecran (patru, daca punem si sezonul trei din Lucifer, pe care inca nu l-am vazut). De la CBS cred ca raman cu TBBT, Sheldon si Criminal Minds, de la NBC cu Chicago, iar de la ABC cu TGD, HTGAWM si cred ca atat. Din serialele noi, doar God friended me imi atrage atentia, dar eu sunt cam ghinionist atunci cand vine vorba de seriale noi, deci….

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s