[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 15×03 ‘Gut Feeling’

Instinct is a bitch. Desigur, instinctul este încoroporat cumva în subconștientul nostru și de cele mai multe ori nu dă greș, ba chiar aș putea spune că este un ajutor de încredere,  în special când vine vorba de luat decizii. De obicei, instinctul ne îndreaptă către direcția în care vrea să o ia și sufletul nostru, însă nu neapărat și mintea. Instinctul ne îndrumă atunci când nu știm încotro să o luăm, dar asta nu înseamnă că este o soluție infailibilă, deoarece stă la baza unor decizii care pot să ne afecteze viața într-o secundă și care, uneori, ar trebui gândite mai cuprinzător.

De multe ori, instinctul îți va spune să fugi – cel puțin asta a făcut Jackson, care și-a luat un surprinzător concediu după ce și-a pus la îndoială non-credința în episodul trecut. Evident, cea mai surprinsă este Maggie, fiindcă nu a existat niciun moment de rămas-bun, acesta preferând să își anunțe absența printr-un e-mail sau, în cazul lui Maggie, printr-un mesaj audio. Curiozitatea care apare în acest caz este legată de faptul că am crezut că povestea asta cu criza de încredere a lui Avery a luat sfârșit odată cu episodul trecut, dar se pare că plot-ul continuă – oare Jackson îi face o vizită lui April? Evident, Pierce este șocată și nervoasă, iar instinctul îi spune, de asemenea, să fugă de propriile-i probleme și să își reverse frustrările pe Amelia. Mai exact, Maggie este ferm convinsă că Owen și familia ad-hoc pe care au întemeiat-o cei doi nu este o soluție pe termen lung pentru fericirea „surorii” ei, motiv pentru care încearcă să o apropie pe Shepherd de DeLuca și de… Link. Totul capătă o întorsătură cât se poate de penibilă, în special în sala de operații, iar Maggie se vede nevoită la final să își vadă de situația în care se află, fiindcă va trebui să îi facă față într-un anumit mod.

De multe ori, instinctul îți spune să te arunci cu capul înainte. Cam asta face Alex, în calitatea lui de șef (interimar). Nu este neapărat o funcție pe care și-a dorit-o, dar se bucură de toate avantajele care vin cu postul, de la locul de parcare la a fi superior foștilor săi formatori – Webber simțind pe propria piele „șefia” lui Karev, însă din dorința de a fi prieten cu toată lumea, aduce bugetul spitalului aproape de limita de avarie într-o singură zi, spre disperarea lui Bailey, care se vede nevoită să stea în umbra lui, mai ales că efectele neatenției lui Alex se resimt în logistica și organizarea spitalului. Mai mult, din cauza faptului că soțul său este all over the place, Jo se simte neglijată de către Miranda, care trebuie să coordoneze stagiul de cercetare pentru care este plătită Wilso… pardon, Karev.

De multe ori, instincul îți spune că lucrurile sunt evidente. Webber este însă o enormitate printre medicii din Sloan Grey Memorial, motiv pentru care nu judecă după aparențe și preferă să cerceteze mai îndeaproape cazul medical al episodului, al unui profesor de lucrări practice care a cauzat un accident și a rănit mai mulți elevi, deoarece avea o cantitate considerabilă de alcool în sânge, însă nu prezenta comportamentul unui alcoolic. Richard s-a dedicat cazului și, deși chiar și el a judecat după aparențe, și-a schimbat perspectiva și a găsit adevărata cauză a concentrației mari de alcool din sângele pacientului. În acest caz, instinctul a dat greș, drept dovadă că, precum toate-n viață, nu există o rețetă universală a binelui.

De multe ori, instinctul îți spune să renunți. Deși toate șansele erau împotriva ei, Meredith găsește soluția potrivită pentru a continua dializa pacientei sale, pe care a angajat-o drept pețitoare. Evident, la cât de sentimentală este Mer, s-a săturat rapid de toate întrebările lui Cece, însă cum nici Grey nu a renunțat în a căuta metode pentru a o salva pe ea, nici pețitoarea noastră nu a renunțat să îi găsească lui Meredith un ales, dar a schimbat abordarea și a convins-o să înceapă din exterior către interior, și nu invers, cum proceda în mod obișnuit. Iar povestea lui Cece continuă.

Instinctul tău ce zice?

-B

2 thoughts on “[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 15×03 ‘Gut Feeling’

  1. Instinctul meu spune ca: pana la urma iese ceva intre Mer si DeLuca, la fel si pentru celalalt ortoped si ochelarist, Karev va gasi o solutie sa mai ajunga si prin sala de operatie, Jackson nu a parasit distributia, asa cum se zvoneste,

    Pana una, alta… merci pentru cronica, care, din nou, este mai buna. decat episodul in sine.

    Liked by 1 person

  2. Multumesc si eu, Cristina! Subscriu la “premonitiile” tale, cred ca o sa fie ceva intre Mer si DeLuca, respectiv Glasses si ortopedul… 😛

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s