[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 15×04 ‘Momma Knows Best ‘

Într-o lume perfectă, regulile sunt perfecte, motiv pentru care nu am avea motiv să le încălcăm. Într-o lume perfectă, în nuanțe de alb și negru și atât, nu ai de ce să te mulezi pe o situație aparte, fiindcă totul este ideal și idealul este tot. Dar lumea noastră și realitatea din jurul nostru ni se arată în foarte, incredibil de multe nuanțe de gri, nuanțe pictate zi de zi, viața fiind un amalgam – poate chiar un haos – de bine și rău, un amestec de imperfecțiuni care o fac unică și irepetabilă. O mare realizare pe care o poți obține în viața asta este, însă, să vezi frumosul din imperfecțiuni. Pentru că în orice „rău” există un „bine”, dar și vice-versa.

Evenimentul cross-over al Grey’s Anatomy – Station 19 din acest sezon s-a desfășurat pe parcursul celor două episoade ale serialelor, centrându-se pe eforturile comune ale medicilor și pompierilor din Seattle.

Prima parte a cross-over-ului s-a desfășurat în universul Sloan Grey Memorial, unde Meredith este gătită și pregătită pentru a ieși la o întâlnire după o perioadă relativ lungă de timp, abstinență care a fost observată și de cei din jur, deci este oarecum firească reacția surprinsă a colegilor când o văd pe aceasta radiând de la machiaj și coafură. Așadar, Merdith ascultă sfaturile lui Cece și iese la un blind date, în stil old school, neștiind decât numele acestuia. Aflăm ulterior că acesta este Ted Mosby John, un IT-ist specializat în protecția datelor (heh!), cu care aceasta petrece mult timp – mult mai mult decât s-a așteptat, motiv pentru care pierde și pariul cu Alex – și descoperă că, de fapt, John cu care s-a întâlnit nu este John-ul bun, dar întâlnirea merge mai departe până la… acel ceva. Discutând despre ceea ce ar putea să strice o astfel de întâlnire, John cade în capcana asta și aduce în discuție nevoile mamelor singure, care au, în concepția lui, necesități ceva mai speciale decât restul populației feminine. Mi se pare o ușoară hibă în scenariu, un motiv ca interacțiunea dintre cei doi să se limiteze la un singur episod, dar presupun că asta se și dorea – să ne arate că Mer este „disponibilă” și că este în stare să iasă la întâlniri. Toate ca toate, dar acest John este un idiot, de-a dreptul.

Înapoi în spital, echipa Station 19 aduce în unitatea de primiri urgențe două victime ale unui incendiu.

Primul, un tânăr cu dificultăți în respirație, cauzate de existența unei condiții anterioare prezentării lui în spital, motiv pentru care nu se poate încadra din punct de vedere financiar în asigurarea medicală pe care acesta o deține. Karev știe că nu trăim într-o lume perfectă și ignoră complet sfaturile lui Webber, sfidând regulile și acționând la limita acestora, cumva bucurându-se de calitatea sa de șef. Adevărul este mereu undeva la mijloc, trebuie doar să te mulezi și să acționezi în consecință, dar și adevărul își pierde astfel din „adevăr”.

Cea de-a doua victimă este Natalie, iar starea ei este mult mai gravă și în ciuda eforturilor lui Maggie, aceasta nu mai poate fi salvată, iar Pierce insistă ca Max, fiul lui Natalie, să fie informat cu privire la starea mamei lui, dar tatăl său este împotriva acestor vești, mințindu-l pe Max că aceasta se va însănătoși. Din acest moment, totul capătă o turnură haotică, fiindcă Max le scapă de sub supraveghere lui Herrera, Miller și DeLuca, iar epopeea continuă în episodul din Station 19, unde băiatul ajunge să fie salvat din sistemul de canalizare al orașului, de către pompierii echipajului, cu ajutorul lui Maggie și DeLuca.

De altfel, Maggie este tot mai afectată de secretele celor din jur și este, literalmente, sătulă să mai aibă de-a face cu oameni proști (heh!). Consideră că surprizele nu își au locul în viața de zi cu zi. Ar fi trebuit să știe că Jackson va pleca în lume ca să îi trimită poze cu copaci, că Max ar fi trebuit să știe despre mama lui și că Amelia ar trebui să știe că Owen va fi tată. În cele din urmă, cedează presiunii și îi spune lui Meredith despre sarcina lui Teddy Altman, prevestind norii de furtună care urmează să se abată asupra cuplului Owen-Amelia, care, evident, a început să cunoască o ușoară stabilitate, confruntându-se cu probleme specifice vârstelor copiilor pe care îi țin sub acoperiș – Amelia chiar face apel la mama lui Owen pentru sfaturi maternale.

Așadar, sunt regulile create pentru a fi încălcate?

-B

One thought on “[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 15×04 ‘Momma Knows Best ‘

  1. Sincer, au dat-o cu bata-n balta in ceea ce il priveste pe Mosby, chiar il vedeam pe termen lung in peisaj, iar motivul pentru dispartia lui, aiurea. Mer, este departe de a fi “mama cu nevoi speciale”, dar. deh… Shonda, ce pretentii sa am?
    Alex si Jo, au fost deliciu, mai ales la faza cu Webber.
    Si in sfarsit un sens pentru Link, chiar sunt curioasa ce poveste se ascunde, prefer aici sa fie ceva ce il implica, decat varianta pentru Mer.

    Multam’ de cronica!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s