Episoade noi pentru 15 seriale proaspăt lansate

Patru săptămâni au trecut de la intrarea în sezonul de toamnă pentru serialele TV, iar televiziunile par a se întrece în decizii ce anunță suplimentarea titlurilor proprii cu noi episoade. Seria comunicatelor a fost deschisă de către The CW care a anunțat suplimentarea scenariilor pentru noile titluri All American, Charmed și Legacies chiar cu două săptămâni înainte de lansarea acestora, televiziunii lui Pedowitz urmându-i cei de la Fox și NBC care au luat o decizie similară pentru dramele medicale New Amsterdam și The Resident (S2), indiferenți nerămânând nici cei de la CBS care în ciuda scandalului sexual ce a învăluit în ultima lună televiziunea și studiourile, a anunțat nouă scenarii extra pentru drama procedurală FBI.

Cam așa au arătat primele două săptămâni ale noului sezon TV 2018/19 și, tocmai când credeam că va trebui să mai așteptăm până la alte decizii, avalanșa de știri a izbucnit. Dar, să o luăm cu începutul.

Dacă celelalte televiziuni le-a luat-o înainte, ABC a așteptat, iar zilele acestea a anunțat suplimentarea episoadelor comandate inițial pentru sezoanele secunde ale comediei Splitting Up Together și a spin-offului Grey’ Anatomy, Station 19, precum și pentru cinci dintre proiectele noi ale postului, mai exact toate cele care au avut lansarea programată pentru toamna aceasta – A Million Little Things, Single Parents, The Conners, The Kids are Alright și The Rookie.

Descrisă și prezentată de critici ca un This is Us wannabe, drama A Million Little Things care a adunat în distribuție nume și fețe cunoscute pentru pasionații de TV, a reușit să câștige treptat simpatia publicului și să se distanțeze de drama fenomen a celor de la NBC, astfel că după cinci episoade difuzate, ABC a decis extinderea comenzii inițiale de la 13 la 17 episoade. O decizie cu adevărat surprinzătoare a fost și pentru The Rookie, drama procedurală care îl readuce în atenția telespectatorilor ABC și nu numai pe Nathan Fillion și The Kids are Alright, cele două primind trei scenarii după doua episoade difuzate. De menționat chiar că episodul pilot al The Rookie a înregistrat o audiență de 8.6 milioane telespectatori, făcând ca premiera acestuia să aibă cele mai ridicate cifre în mai bine de șapte ani.

O situație tensionată a fost și pentru noul The Connors, moștenitorul revival-ului reînnoit și apoi anulat Roseanne ca urmare a unor afirmații făcute în spațiul public chiar de protagonistă. The Connors a reușit să își păstreze ratingul, ABC răsplătindu-l cu un scenariu extra, ce se adaugă la cele 10 episoade comandate inițial, numărul redus de episoade extra datorându-se disponibilitîții reduse a actorilor din distribuție care semnaseră anterior pentru alte proiecte. Singurul titlu nou marca ABC care a primit un sezon complet de 22 de episoade este comedia Single Parents, acesteia fiindu-i suplimentat numărul cu nouă scenarii noi – serialul a reușit ca după primele săptămâni să se stabilizeze la ~5.6 milioane telespectatori în una dintre cele mai grele seri și anume cea de miercuri, Single Parents având ca și competitor One Chicago de la NBC (Chicago Fire/Med/PD), Star (Fox), All American (The CW) și SEAL Team de la CBS.

Dacă Splitting Up Together a primit trei scenarii extra, asemeni majorității titlurilor ABC, Station 19, alături de Single Parents, pare a fi ajuns la un sezon complet de 22 de episoade. Integrarea sa în TGIT pare a-i fi priit, drama procedurală cu pompierii și paramedicii din Seattle reușind chiar să se stabilizeze și dupa premieră la ~6 milioane telespectatori, iar 2×02, episodul crossover cu Grey’s Anatomy devenind cu ușurință cel mai vizionat al întregii serii.

De cealaltă parte a zip codului îi avem pe cei de la CBS care, după suplimentarea numărului de episoade pentru noul proiect cu potențial de franciză, FBI, a luat o decizie similară pentru reboot-ul Magnum P.I., God Friended Me și pentru comedia The Neighborhood.

God Friended Me, disponibil de asemenea și pe ecranele din România via Film Now, a reușit încă de la lansare să se stabilizeze treptat la un rating mai mult decât satisfăcător pentru CBS, aducând săptămânal în fața televizioarelor ~10 milioane de telespectatori, crescând chiar cifra telespectatorilor pe intervalul orar 8-9PM cu 8% față de anul trecut. Aceeași situație și pentru varianta modernă a detectivului din Hawaii, Magnum P.I. crescând cifrele CBS pe intervalul orar de luni 9-10PM cu 50% față de aceeași perioadă în sezonul 2017/18, oficialii postului considerând că titlul ce îl are protagonist pe Jay Hernandez își merită cu prisosință episoadele extra, mai ales că se întrevede la orizont un crossover cu veteranul Hawaii Five-0. Dintre cele două comedii lansate toamna aceasta, o decizie a fost luată doar pentru The Neighborhood, titlu care a reușit să se stabilizeze la ~8milioane telespectatori (plus o creștere de 18% pentru intervalul 8-8:30PM față de 2017), în timp ce situația lui Happy Together rămâne neclară, ratingurile scăzute devenind problematice pentru titlul ce îl are protagonist pe Damon Wayans Jr.. Ratinguri mici au fost înregistrate și de revivalul Murphy Brown, cei de la CBS anunțând că acesta va rămâne la comanda inițială de 13 episoade.

God Friended Me și Magnum P.I. au primit șapte scenarii extra, sezonul 1 ajungând pentru cele două la 20 de episoade, în timp ce comedia The Neighborhood, titlul ce îi unește pe micul ecran pe Cedric, Beth Behrs (2 Broke Girls) și pe Max Greenfield (New Girl) a primit nouă scenarii, ajungând astfel un sezon complet, de 22 episoade.

După extinderea numărului de episoade pentru The Resident, cei de la Fox par aș fi îndreptat privirea și către noua comedie cu seniori, The Cool Kids, hotărând suplimentarea comenzii inițiale cu nouă scenarii, titlul ce îi are protagoniști pe David Alan Grier, Martin Mull, Vicki Lawrence, Leslie Jordan ajungând la un sezon complet de 22 episoade, asemeni revival-ului condus de Tim Allen, Last Man Standing. În ciuda suișurilor și a coborâșurilor din cifre, cele două sitcom-uri au reușit să facă ca Fox să fie lider de piață pentru trei săptămâni consecutive în serile de vineri, lucru de care Fox nu s-a mai bucurat de mai bine de 10 ani.

Dacă cei de la NBC au început seria suplimentării episoadelor cu New Amsterdam, drama medicală ce îl are protagonist pe Ryan Eggold, iată că în cele din urmă, mult așteptata și promovata dramă cu influențe supranaturale, Manifest, a reușit să îndeplinescă toate criteriile necesare unei comenzi de scenarii extra, mai exact extinderea comenzii de la 13 la 16 episoade, reprezentanții NBC declarându-i un sezon complet – a devenit deja o practică ca un sezon complet să nu însumeze neapărat 22 episoade, exemple având suficiente în ultimii ani, printre acestea regăsindu-se This Is Us, How to Get Away with Murder, Empire ș.a..

Titlurile menționate mai sus nu sunt singurele care au făcut istorie, sezonul acesta părând că încearcă să dărâme orice record posibil, premiera Manifest reușind să înregistreze nu mai puțin de 18.4 milioane telespectatori multiplatform, lucru ce nu s-a mai întâmplat pentru NBC din 1999, mai precis de la lansarea cu 20.6 milioane a dramei Third Watch.

În ciuda numărului ridicat de titluri lansate sau de revenirile unor seriale îndrăgite de public, în România putem viziona la TV pe Film Now, God Friended Me, Manifest (ro.Destinația) și Lethal Weapon (ro.Armă mortală), iar online, via HBO Go, All American (ro.Spencer) și Legacies (ro.Moșteniri) iar via Netflix, Legends of Tomorrow, Supergirl, Black Lightning, The Flash, Riverdale, Crazy Ex-Girlfriend și Dynasty.

Surse: 1, 2, 3

2 thoughts on “Episoade noi pentru 15 seriale proaspăt lansate

  1. Îmi place God Friended Me, e lejer și mă binedispune. Manifest, în schimb, o cam lălăie cu drama de familie și așa ajung să fiu atent doar la juma’ de episod…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s