Netflix anunta noi seriale din Suedia, Franta, Germania, Spania, Marea Britanie

Netflix, liderul global al rețelelor de televiziune prin internet, continuă investițiile în conținut europrean și anunță noi seriale originale din Suedia, Franța, Germania, Spania și Marea Britanie.

Erik Barmack, Vice President International Originals, a comunicat mai multe proiecte noi în discursul său din cadrul conferinței C21 din Londra. Acestea includ:

  • Young Wallander, o nouă serie originală bazată pe romanele best-seller Kurt Wallander scrise de Henning Mankell, create în Suedia contemporană și produse de Yellow Bird UK. Într-o producție nouă îndrăzneață și originală, Young Wallander urmărește povestea detectivului iconic Kurt Wallander care investighează primul său caz. Serialul dramatic filmat în limba engleză are șase episoade și include actori britanici și suedezi în distribuție. Producția începe în 2019.
  • Un nou serial original de 8 episoade despre Franța anului 1787. În timp ce investighează o serie de crime misterioase, Joseph Guillotin – viitorul inventator al faimoasei „Guillotine” – descoperă un virus necunoscut: „Sângele albastru.” Boala, care se răspândește rapid în rândul aristocrației franceze, îi face pe nobili să ucidă oameni obișnuiți și va duce curând la o rebeliune… Dacă Revoluția Franceză nu s-a întâmplat de fapt așa cum ni s-a spus?
  • Criminal, un serial polițist cu o premisă unică: acțiunea are loc în cadrul unităților de poliție. Drama se va axa pe conflictul psihologic intens între agentul de poliție și suspect și va consta în 12 povești unice care se petrec în patru țări diferite: Franța, Germania, Spania și Marea Britanie. Episoadele vor fi scrise în limba locală, create și regizate de talent local.
  • 1899, un nou serial original de la Jantje Friese și Baran bo Odar, creatorii primului serial original german Netflix DARK. 1899 spune povestea unei nave de imigranți care părăsește continentul vechi de la Londra, către New York, și este un serial European în adevăratul sens al cuvântului, cu o distribuție formată din actori din mai multe țări. Pasagerii sunt uniți de speranțele și visurile pentru un nou secol și viitorul în noua lume, însă atunci când descoperă o altă navă de imigrați în largul mării, călătoria lor ia o întorsătură neașteptată.

Alte producții noi anunțate de Netflix sunt din Norvegia și Spaniacinci noi proiecte germaneșapte noi titluri franceze, precum și sezonul 2 al serialului spaniol Elite, o nouă co-producție în UK și o colaborare cu The Roald Dahl Story Company.

Noi seriale europene care se lansează în următoarele săptămâni și vor fi disponibile abonaților Netflix din 190 de țări incud:

Erik Barmack, Vice President International Originals declară:
„Marile povești ne unesc și ne încântă, indiferent de locul din care provin sau de limba în care sunt spuse. Va exista un moment în care jumătate din serialele din top 10 la nivel global nu vor mai fi în limba engleză, iar serialele cu o distribuție internațională – și în mai multe limbi – vor deveni norma, în măsura în care tehnologi va putea aduce tehnologia în fața persoanei potrivite, într-o limbă pe care o pot înțelege. Ne bucurăm să continuăm investiția în creatori și talente europene, să aducem perspective noi și povești nespuse membrilor Netflix din toată lumea.”


Pentru mai multe comentarii şi recomandări despre proiectele şi titlurile existente în grila Netflix România, vă invităm pe grupul Netflix Recomandări.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s