How I Met Your Mother, Last Man Standing, Younger și alte seriale vor fi adaptate pentru piețele TV din Asia

Piața serialelor TV din Asia va primi în viitorul apropiat o puternică influență cu iz american, conform noutăților din cadrul Asia Television Forum, un eveniment găzduit de statul Singapore.

Twentieth Century Fox Television Distribution a semnat recent acorduri cu multiple țări pentru noi producții, inspirate din titluri cunoscute de la Hollywood: How I Met Your Mother va fi adaptat pentru China, Last Man Standing a fost vândut către studiori din India și Vietnam, iar proceduralul Awake va ajunge în Rusia. Cât despre piața europeană, același studio a anunțat acorduri cu Franța și Olanda pentru This Is Us, după ce drama NBC a fost deja adaptată în Turcia.

Nu numai 20th are succes în a-și vinde formatele pe plan internațional, ci și Endemol Shine International se poate lăuda cu un acord pentru sitcomul Younger, în spatele căruia se află același creator care a produs și Sex and the City. Producția lui Darren Star va ajunge în Coreea de Sud, fiind primul acord al grupului Endemol cu un studio din această țară, subliniind succesul pe care l-a înregistrat Younger în toată lumea, versiunea americană fiind deja distribuită în 160 de țări.

Conform studioului Twentieth Century Fox, există un interes tot mai mare pe piața globală pentru producțiile americane, deoarece reprezintă un succes garantat al ratingurilor și al popularității, iar calitatea ridicată a scenariilor permit o adaptare facilă a serialelor TV, care atrag o atenție din ce în ce mai mare producătorilor locali.

Adaptările internaționale nu vin, însă, în sens unidirecțional, căci și peisajul media TV din SUA este influențat de producții asiatice: după The Good Doctor, un format original din Coreea de Sud, propus de producătorul Daniel Dae Kim (Hawaii Five-0), ABC va dezvolta drama Exhibit A, a aceluiași producător, bazată tot pe un format corean, denumit My Lawyer, Mr. Jo. Serialul va spune povestea unui fost procuror devenit avocat după ce așa-zișii „brokeri” corupți de putere au lucrat din greu pentru a-i sabota cariera, însă după ce își pune laolaltă o echipă fidelă de ajutoare, acesta devine vocea curajoasă a celor care nu au puterea să vorbească.

Surse: 1, 2, 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s