TvAddicted Blog / TvBlog: Top 10 cele mai bune seriale din 2018

Ca de obicei, sfârșitul de an aduce în prim plan ceea ce a fost mai bun și ceea ce a fost mai puțin bun sub formă de topuri și recapitulări, în așteptarea decernării premiilor din industriile care ne-au ținut în fața ecranelor sau ne-au luat cu asalt playlist-urile.

Evident, nici TvAddicted Blog nu putea face excepție de la regulă, motiv pentru care am apelat, din nou, la oamenii frumoși și pasionați de la TvBlog, pentru a realiza un clasament al celor mai bune seriale care au marcat anul 2018. Marele absent din acest an a fost, bineînțeles, Game of Thrones, care nu a fost difuzat în 2018, dar care va fi poate cel mai așteptat serial al anului 2019, cei de la HBO promițând un ultim sezon de excepție. Așadar, marele câștigător al anului este un serial nou, care a fost și printre  preferatele criticilor și jurnaliștilor de peste Ocean: Killing Eve. Imediat sub serialul BBC America, se clasează The Good Fight, al platformei CBS All Access, în timp ce podiumul este completat de acum anulatul Daredevil, super-eroul Marvel care a rezistat trei sezoane pe platforma Netflix.

Top 10 seriale ale anului 2018:

 1. Killing Eve
 2. The Good Fight
 3. Daredevil
 4. Better Call Saul
 5. The Americans
 6. Billions
 7. Bodyguard
 8. One Day at a Time
 9. Altered Carbon
 10. Berlin Station

Clasamentul a fost realizat prin adunarea punctajelor oferite de editori în topurile individuale, astfel: locul 1 – 10 puncte, locul 2 – 9 puncte, locul 3 – 8 puncte… locul 10 – un punct. Clasamentul final rezultat a fost compus din 77 de seriale și poate fi regăsit mai jos, precum și clasamentele individuale ale fiecărui editor. Așteptăm și topurile voastre în rubrica de comentarii!

Poziție Seriale Punctaj
1 Killing Eve 38
2 The Good Fight 27
3 Daredevil 20
4 Better Call Saul 18
5 The Americans 18
6 Billions 17
7 Bodyguard 17
8 One Day at a Time 16
9 Altered Carbon 15
10 Berlin Station 15
11 The Good Place 12
12 Bull 10
13 Grey’s Anatomy 10
14 Sharp Objects 10
15 The Haunting of Hill House 10
16 YOU 10
17 Escape at Dannemora 9
18 FBI 9
19 Gomorra 9
20 The Deuce 9
21 American Crime Story 8
22 Atlanta 8
23 Jack Ryan 8
24 New Amsterdam 8
25 Santa Clarita Diet 8
26 Superior Donuts 8
27 Superstore 8
28 UnReal 8
29 Genius 7
30 Good Girls 7
31 House of Cards 7
32 La casa de papel 7
33 Last Week Tonight 7
34 Tell Me a Story 7
35 The Expanse 7
36 The Romanoffs 7
37 Trial & Error 7
38 Maniac 6
39 Patrick Melrose 6
40 Schitt’s Creek 6
41 Silicon Valley 6
42 The Last Kingdom 6
43 The Resident 6
44 Travelers 6
45 Animal Kingdom 5
46 Press 5
47 The Handmaid’s Tale 5
48 The Little Drummer Girl 5
49 The Middle 5
50 The Rookie 5
51 American Horror Story 4
52 American Housewife 4
53 Barry 4
54 Disenchantment 4
55 Modern Family 4
56 Shameless 4
57 Sneaky Pete 4
58 Unbreakable Kimmy Schmidt 4
59 9-1-1 3
60 A Discovery of Witches 3
61 Claws 3
62 El chapo 3
63 Homecoming 3
64 Narcos: Mexico 3
65 S.W.A.T. 3
66 Supergirl 3
67 Cobra Kai 2
68 Madam Secretary 2
69 Man with a Plan 2
70 Ray Donovan 2
71 Black-ish 1
72 Divorce 1
73 Harrow 1
74 Last Man Standing 1
75 Luke Cage 1
76 Stargate: Origins 1
77 The Man in the High Castle 1

— Clasamente individuale —

Andrei (raiden07)

 1. The Americans – unul dintre cele mai bune și consistente seriale din deceniul ăsta. Finalul a fost printre cele mai mulțumitoare văzute de mine
 2. Better Call Saul – alt serial caracterizat de consistență. Te-ai aștepta ca un serial despre cel mai caricatural personaj din Breaking Bad să nu poată fi atât de bun, dar BCS reușește să-l umanizeze pe Jimmy la fel de bine cum Breaking Bad ă dezumanizează pe Walt.
 3. The Good Fight – nu mă așteptam să apară pe lista întrucat anul trecut am sărit cu totul peste primul sezon după pilot. Amuzant, serios, actual și curajos, o mare surpriză pentru mine.
 4. The Expanse – cel mai bun SF actual, mulțumiri celor de la Amazon pentru reînnoire.
 5. The Good Place – un concept foarte bine gândit și executat și un cast care se completează foarte bine.
 6. Killing Eve – pentru nebunia lui Jodie Comer, face un rol electrizant.
 7. Barry – dramedie care-mi pare inspirată din Dexter, un serial foarte amuzant și dinamic.
 8. Homecoming – probabil serialul cu cea mai interesantă regie de anul asta. Modul în care este editat fiecare episod, atât vizual cât și sonor, induce o stare de maximă anxietate.
 9. Sharp Objects – oribil subiect pentru un serial, dar executat al naibii de bine. Felicitări, HBO!
 10. Altered Carbon – lăsând la o parte că personalitatea personajului interpretat de Joel Kinnaman nu se potrivește deloc cu Takeshi care apare în flashback-uri, serialul e bun, e dinamic, povestea e ok, are twisturi, toate ingredientele pentru binging.

Surpriza anului: Jodie Cormer e cea mai mare surpriză, face un rol „tâmpit” în Killing Eve. Mai vreau să menționez niște seriale foarte bune, care nu au prins topul: American Vandal, GLOW, Berlin Station, Bodyguard.

 

Aron

 1. Killing Eve
 2. The Good Fight
 3. UnReal
 4. Good Girls
 5. Grey’s Anatomy
 6. Superstore
 7. American Horror Story
 8. Claws
 9. The Middle
 10. Modern Family

Surpriza anului: Killing Eve ❤️ – mă așteptam, însă rezultatul este și mai bun.

 

Bogdan (bgdi)

 1. Daredevil – a fost cel mai bun sezon de până acum, iar anularea a venit ca un șoc. Sezonul al treilea a fost ideal: acțiune multă, scenariu mult mai dezvoltat față de sezoanele precedente și conflicte interne și externe foarte bine redate. Rămâne super-eroul meu preferat, mai ales prin prisma faptului că în cazul diavolului din Hell’s Kitchen, se manifestă cel mai mult lupta interioară dintre ceea ce e moral și ce nu, dintre un erou și un anti-erou.
 2. The Deuce – a fost superb sezonul al doilea, nu a fost un serial în 2018 pe care să îl aștept mai mult. Maggie Gyllenhaal și James Franco se remarcă în serial – încă underrated, după părerea mea – dar toate personajele au ceva aparte, sunt extrem de bine conturate, iar New York-ul anilor 1970 este foarte bine redat.
 3. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story – deși nu a fost chiar o poveste centrată pe Versace, Darren Criss a jucat excepțional. I-a lipsit imensitatea primului sezon, însă per total mi-a plăcut mai mult.
 4. House of Cards – Robin Wright este una dintre cele mai bune actrițe de televiziune și cred cu tărie că a dus singură serialul pe umeri o bună perioadă de timp. Știu că a primit mult hate, dar ultimul sezon mi-a plăcut, a fost mai complex și mai bine realizat decât altele.
 5. Maniac – o combinație halucinantă de dramă, comedie, SF și chiar fantasy, un scenariu grandios și interpretări demne de Emmy ale duo-ului Emma Stone și Jonah Hill.
 6. The Handmaid’s Tale – și ce sezon a fost! Deși nu a mai avut un volum pe care să se bazeze, a reușit să mă țină cu sufletul la gură de la început la final.
 7. Grey’s Anatomy – mult mai realist decât în precedentele sezoane, mult mai ancorat în prezent. 15 seasons and counting!
 8. Modern Family – a mai scăzut din calitate, dar este în continuare entertaining și râd copios la cea mai mare parte din episoade. Finalul se apropie, iar asta se simte.
 9. Sharp Objects – foarte lent în prima parte, dar surprinzător de bun per total, ajutat de o prestație excelentă a lui Amy Adams.
 10. Patrick Melrose – tulburător și deranjant, Cumberbatch a făcut din miniseria asta un must-see.

Surpriza anului: Maniac – datorită combinației foarte reușite de genuri.

 

Cristian

 1. Berlin Station
 2. The Good Fight
 3. The Americans
 4. The Romanoffs
 5. The Last Kingdom
 6. The Little Drummer Girl
 7. Altered Carbon
 8. Jack Ryan

Surpriza anului: Altered Carbon.

 

Indru

 1. Bull – singurul serial la care nu rămân niciodată în urmă.
 2. FBI – De la creatorul Law & Order. Îmi place mult de tot formula și sper să stea mulți ani pe ecrane.
 3. Superior Donuts – Probabil cel mai bun sitcom din ultimii ani, păcat că l-au anulat.
 4. Last Week Tonight with John Oliver – Din lipsă de seriale amuzante îți iei porția de râs de la Oliver și Colbert. Și Trump le cam furnizează material, ce-i drept…
 5. The Resident – The show that fills the house-shaped hole in my life. Get it? House-shaped? 😀
 6. The Rookie – Am pornit serialul ăsta cu așteptări minime, dar m-a surprins extrem! Sper să dureze!
 7. Disenchantment – Best&funniest animation pe 2018!!!
 8. Supergirl – Și-a revenit masiv după sezonul anterior catastrofal, ăsta e superb!
 9. Man with a Plan – Matt LeBlanc, as funny as ever!!!
 10. Stargate: Origins – pentru simplul motiv că se încearcă ceva. Nu știu sigur ce, nu știu cum o să arate, dar sper să avem din nou Stargate, deși mi-e frică de un Stargate: Discovery.

 

Luiza (movieaddicted)

 1. The Haunting of Hill House – primul serial horror care m-a terifiat! Absolut excelent din toate punctele de vedere.
 2. Gomorra – am vazut din greșeală pe HBO Go primul episod al sezonului 2, primul, asa ca am inceput serialul cu un mare SPOILER 😉 cu toate acestea, când ma gandesc la serialul care m-a impresionat cel mai tare anul asta, Gomorra este primul care îmi vine în minte, mereu.
 3. One Day at a Time – comedie, dramă, actori excelenti și foarte mult suflet. Minunat serial!
 4. Billions – primele sezoane mi s-au parut geniale, dar în al treilea se întamplă prea multe lucruri ilegale și imorale…
 5. Schitt’s Creek – am devorat pur și simplu toate sezoanele aparute, nu înțeleg cum de mi-a luat atât timp sa ma apuc de această comedie extraordinară. Nu cred că a fost un episod care să nu îmi placă, iar personajele sunt delicioase.
 6. Berlin Station – un serial serios cu și despre spioni, cu o distribuție de excepție și un scenariu foarte bine pus la punct. Mi-a placut foarte mult.
 7. Unbreakable Kimmy Schmidt – o altă comedie pe care am descoperit-o foarte târziu, dar bineînțeles că mi-a placut la nebunie, fiind creată de idolul meu, Tina Fey ❤️ Plus, Ellie Kemper este mega extra cute.
 8. The Middle – ultimul sezon 😦
 9. Superstore – comedia mea preferata, încă de la primul sezon. Și-a mai pierdut din farmec în unele episoade, dar glumele rămân la fel de bune, personajele sunt foarte amuzante și tonul serialului este hilaro-emoționant.
 10. The Good Fight/Divorce – primul este cea mai elegantă si sofisticată dramă de la TV, al doilea este o comedie draguță și relaxantă, cu Sarah Jessica Parker într-un rol reușit.

 

Marius (mArS)

 1. YOU
 2. Escape at Dannemora
 3. Bodyguard
 4. La casa de papel (Money Heist)
 5. Killing Eve
 6. Animal Kingdom
 7. Sneaky Pete
 8. El Chapo
 9. Travelers
 10. The Man in the High Castle

Surpriza anului: My Brilliant Friend – a fost excelent. Mă convinsese pilotul să încerc mai mult, dar nu mă așteptam să mă fascineze atât de mult restul episoadelor, fiind și un „period piece”, plus bazat pe cărți… must-see!

 

Mirela (GRRM)

 1. Altered Carbon
 2. Bodyguard
 3. Killing Eve
 4. Tell Me a Story
 5. Sharp Objects
 6. Press
 7. Travelers
 8. A Discovery of Witches
 9. Ray Donovan
 10. Harrow

 

Raisa:

 1. Daredevil
 2. Killing Eve
 3. New Amsterdam/Santa Clarita Diet/One Day at a Time
 4. Trial & Error
 5. The Good Place
 6. Jack Ryan
 7. American Housewife
 8. 9-1-1/S.W.A.T.
 9. Madam Secretary
 10. Superstore/Black-ish/Last Man Standing

**Robert D. (un cititor fidel)

 1. Billions – Paul Giamatti și Damian Lewis într-o forma de zile mari. Sezonul 3 este cel mai bun de până acum. Aștept cu nerăbdare acțiunea din sezonul 4.
 2. Better Call Saul – Un nou sezon foarte bun: de la scenariu și cinematografie, până la Bob Odenkirk și Rhea Seehorn, care pun în joc un duo de excepție.
 3. Atlanta – Donald Glover își merită toate laudele, iar cu Atlanta reușeste să atingă toate subiectele actuale, integrate într-un scenariu original.
 4. Genius: Picasso – Antonio Banderas ftw!!!
 5. Silicon Valley – M-am obisnuit cu glume bune și ipostaze inedite din partea lor, iar sezonul 5 nu dezamăgește.
 6. Patrick Melrose – Un scenariu impecabil și Benedict Cumberbatch într-un rol senzational.
 7. Shameless – Surprinde plăcut ca în fiecare an.
 8. Narcos: Mexico – Mi-a placut povestea traficanților din Mexic, dar mai ales interpretarea realizată de Michael Pena și Diego Luna.
 9. Cobra Kai – Am vazut sezonul în cateva ore. Un serial reușit, care te va face să stai lipit de ecranul televizorului.
 10. Luke Cage – Sezonul 2 a fost o surpriză neașteptat de bună. Pacat ca s-a anulat, aveam mari așteptări de la sezonul 3 având în vedere plot twist-ul de la final.

Clasamente din anii anteriori: 2017, 2016.

Un An Nou fericit tuturor! La mulți ani!

Echipa TvAddicted Blog

6 thoughts on “TvAddicted Blog / TvBlog: Top 10 cele mai bune seriale din 2018

 1. 1. Bodyguard
  2. New Amsterdam
  3. The Good Doctor
  4. Resident
  5. Bull
  6. A Discovery of Witches
  7. The Good Fight
  8. Daredevil
  9. Burden of Truth
  10. Condor

  O mentiune speciala: LINE OF DUTY, un serial ce da clasa industriei americane.
  Foarte putine seriale britanice sunt aduse in prim-plan, din pacate.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s