Regizoare și distribuție anunțate pentru prequel-ul Game of Thrones

În așteptarea ultimului sezon al serialului care a cucerit mapamondul, Game of Thrones, apar noutăți referitoare la proiectul conex al acestuia, anunțat de HBO cu ceva timp în urmă.

Mai exact, postul a comunicat numele care vor fi în distribuția serialului, predominant feminină, precum și numele regizoarei care se va ocupa de episodul pilot: SJ Clarkson (foto).

Despre serial se cunoaște faptul că va servi drept prequel pentru evenimentele actuale din Game of Thrones, deci acțiunea va avea loc în trecut. Titlul neoficial și neconfirmat al serialului este The Long Night, preferat de George R.R. Martin, care este de altfel și implicat în producerea acestuia. Se mai cunoaște și faptul că serialul va relata perioada epocii de aur a eroilor și decăderea acesteia, dezvăluind secrete din Westeros, precum originea înfiorătorilor white walkers, misterele Estului, dar și istoricul familiei Stark. Conform scrierilor lui Martin, epoca mai sus-menționată se plasează temporal la 10 000 de ani înainte de evenimentele din A Song of Ice and Fire, însă serialul se va concentra pe evenimente care au loc cu 5000 de ani înainte de Game of Thrones. Autorul a mai ținut să menționeze că Westeros va fi înfățișat într-un mod complet diferit, deoarece la acea vreme nu existau King’s Landing, tronul de fier ori dinastia Targaryen (Valyria încă nu se ridicase ca imperiu, abia descoperind dragonii).

De regia episodului pilot se va ocupa SJ Clarkson, care a regizat anterior episoade din Orange Is the New Black, Jessica Jones, The Defenders și Dexter.

Anterior, au fost confirmați în distribuție Naomi Watts (Mulholand Drive) și Josh Whitehouse (Poldark), iar HBO a comunicat recent noi nume: Naomi Ackie (va avea rol principal în viitorul Star Wars: Episode IX), Denise Gough (Angels in America), Jamie Campbell Bower (Twilight, Sweeney Todd), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Black Mirror), Georgie Henley (seria de filme Narnia), Alex Sharp (actor britanic de teatru), Toby Regbo (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald). De remarcat și diversitatea rasială a actorilor, a cărei lipsă a adus critici serialului Game of Thrones în trecut.

Episodul pilot va fi filmat în primăvara acestui an. Proiectul încă nu a primit o comandă fermă din partea HBO – dacă postul se va hotărî asupra proiectului, un sezon complet ar urma să fie difuzat nu mai devreme de 2020. David Benioff și Dan Weiss nu vor fi implicați în acest proiect.

Surse: 1, 2

One thought on “Regizoare și distribuție anunțate pentru prequel-ul Game of Thrones

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s