Game of Thrones – ultimul sezon va avea premiera pe 14 aprilie

#ForTheThrone

În exact trei luni de acum, va fi începutul sfârșitului pentru un serial care va intra în istorie: ultimul sezon din Game of Thrones va avea premiera pe 14 aprilie 2019.

Data a fost anunțată prin intermediul unui teaser lansat cu câteva ore în urmă de HBO. Clipul îi arată pe Jon Snow, Arya și Sansa Stark în catacombele Winterfell-ului, la pas printre statuile celor din familia Stark, ajungând în cele din urmă față în față cu propriile lor statui, oferind și sugestia că White Walkers sunt mai aproape ca oricând. Promo-ul vine în completarea celui lansat în noaptea Globurilor de Aur, care prezintă în câteva secunde momentul în care Daenerys și Sansa fac cunoștință.

Ce se știe despre acest ultim sezon?

Despre sezonul 8 al hitului Game of Thrones știm că va fi compus din șase episoade, CEO-ul postului declarând că vom vedea practic șase filme, deoarece durata tuturor va fi de peste o oră. Toate teaser-ele lansate de HBO până în prezent sugerează în fond același lucru: va fi o luptă între gheață și foc. Mai mult, conform unor articole publicate de Entertainment Weekly, sezonul 8 va debuta în Winterfell, făcând o serie de trimiteri la episodul-pilot al serialului, dar în loc de sosirea lui Robert Baratheon, vom asista la venirea lui Daenerys, care ajunge în nord cu armata sa – astfel, cel mai probabil vom vedea exact scena din teaser-ul HBO lansat cu ocazia Globurilor. Producătorii au mai relatat că episodul va continua printr-un mix de personaje, cunoscute și nu numai, în timp ce Sansa nu se arată tocmai încântată că Jon și-a declarat loialitatea față de Dany. Mai mult, aceștia au declarat despre bătălia finală că este „cea mai susținută scenă de acțiune din toate timpurile”.

Unde am rămas?

Finalul sezonului al șaptelea s-a desfășurat pe mai multe planuri:

  • în King’s Landing, după ce Cersei promite lui Daenerys și lui Jon că își va mobiliza armatele pentru a-i sprijini în lupta contra lui Night King, aceasta îi dezvăluie lui Jaime că nu se va ține de promisiune, pregătind armata Golden Company, pe care Euron urmează să o aducă din Essos, pentru lupta cu cei care vor ieși învingători din lupta dintre gheață și foc. Jaime este dezgustat de trădarea surorii sale și pleacă spre nordul Westeros-ului singur, în timp primii fulgi de zăpadă încep să cadă peste King’s Landing;
  • în Dragonstone, Daenerys ia decizia să călătorească spre Winterfell cu Jon pentru a-și uni forțele în nord;
  • în Winterfell, Sansa și Arya complotează pentru a-l acuza de trădare pe Littlefinger, în pofida încercărilor lui de a le întoarce pe surori una împotriva celeilalte. Sansa îi mulțumește în schimb pentru lecțiile pe care le-a învățat, iar Aria îi crestează gâtul folosind sabia de oțel valyrian. Sam Tarly ajunge în Winterfell și confirmă o teorie pe care fanii au speculat-o demult: Jon Snow este fiul lui Rhaegar Targaryen (fratele lui Viserys și al lui Daenerys și cel mai mare fiu al lui Mad King, Aerys II Targaryen, ucis de Jaime, detronat de rebeliunea lui Robert Baratheon) și al Lyannei Stark (sora lui Ned Stark). Rhaegar era căsătorit cu Elia Martell, însă mariajul a fost anulat în secret și acesta s-a căsătorit cu sora lui Ned, conform viziunilor lui Bran Stark, care dezvăluie și numele lui Jon Snow, pe care i l-a dat Lyanna: Aegon Targaryen. Bran realizează că, deoarece este fiul legitim al lui Rhaegar, Jon este moștenitorul tronului;
  • Eastwatch este distrus de către armata morților vii, Night King făcându-și apariția pe Viserion, înviat de către white walkers. Fostul dragon al lui Dany a distrus o secțiune a zidului, iar armata de gheață are drum liber către cele șapte regate.

Trei luni ne mai despart de premiera ultimului sezon, iar acum putem spune cu adevărat că winter is coming.

Surse: 1, 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s