‘Nightflyers’: misiunea lui GRRM ia sfârșit la Syfy

Colaborarea lui George R.R. Martin cu cei de la Syfy pare să fi fost una cu un termen de valabilitate destul de scăzut, reprezentanții postului anunțând anularea Nightflyers. Lansat inițial ca o miniserie/ series event, reînnoirea cu noi episoade și tranformarea din miniserie în sezonul 1 este o practică destul de întâlnită în ultimii ani, posturile britanice, CBS All Access și History fiind unii dintre cei mai cunoscuți utilizatori ai ei – Victoria, Salvation, SIX, Knightfall ș.a., însă din păcate, chiar dacă era în cărți, acest lucru nu s-a întâmplat și pentru Nightflyers, ecranizarea nuvelei omonime semnate de autorul faimosului Game of Thrones. La baza deciziei par să se regăsească încă o dată ratingurile modeste înregistrate de serial la difuzarea pe post, în ciuda diverselor artificii de marketing și promovare pregătite de Syfy.

Contrar procesului de producere a noilor titluri cu episoade pilot filmate și ulterior alese ori respinse pentru grila postului, Nightflyers a primit rapid o comandă straight-to-series, reprezentanții Syfy comunicând la scurt timp și o colaborare cu Netflix pentru distribuția internațională a titlului.

Cu o comandă de 10 episoade lansate în US în decembrie, Nightflyers a ajuns în portofoliul Netflix Romania în luna februarie.

Descriere: Având la bază nuvela semnată de GRRM, povestea are ca protagonişti un grup de cercetători care, însoţiţi de un telepat înzestrat, se îmbarcă la bordul navel The Nightflyer, având ca scop descoperirea vieţii extratereste. Obiectivul misiunii le este deraiat în momentul în care evenimente violente şi terifiante încep a se produce, îndoiala şi teama fiindu-le semănată în subconştient, iar ceea ce părea o misiune exploratorie va deveni una de supravieţuire.

Nightflyers nu este singurul proiect SyFy, aceştia mai având în producţie adaptări TV pentru romanele The Raven Cycle, Sand şi Lord of the Light, precum şi un titlu original, Sirens of Titans, după un scenariu semnat de Dan Harmon (Community). O comandă de serial este aşteptată şi pentru acestea. – prezentarea proiectelor, aici

George R. R. Martin a publicat seria de povestiri scurte Nightflyers în 1985. În România, volumul a fost tradus sub titlul Zburătorii Nopţii fiind tipărit şi distribuit de editura Teora, respectiv Nemira. Acesta poate fi achiziţionat accesând acest link.

Sursa


Link-uri utile: Facebook / Twitter / Instagram / Netflix

Pentru mai multe comentarii şi recomandări despre proiectele şi titlurile existente în grila Netflix România, vă invităm pe grupul Netflix Recomandări.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s