[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 15×14 ‘I Want a New Drug’

Omul caută fericirea oriunde. Căutăm acea stare de high, de fericire absolută, de beatitudine radioasă care să ne schimbe percepția asupra vieții, chiar și pentru câteva secunde. Când sursele tale de fericire nu îți mai ajung, sau când nu mai regăsești fericirea în lucrurile simple, dar care au un impact emoțional puternic asupra rutinei de zi cu zi, tentația de a recurge la metode artificiale de a deveni high este mare. Dependența e la un pas distanță și ceea ce nu înțelege percepția generală a societății este că dependența este o boală. Greu de tratat, cu consecințe asupra propriei persoane și asupra celor din jur, dependența nu este un moft sau o fază.

Victimele unui supradozaj în masă apar una după alta în unitatea de primiri urgențe a Grey Sloan Memorial, ceea ce instaurează o panică generalizată – din nou – în spital, situație gestionată cu brio de Owen – care a rămas fără Leo – și de Teddy, pe care o vedem acționând ceva mai mult în episodul de față. Dat fiind faptul că dependența a fost un subiect abordat deseori în serial, sub diverse forme, scenariștii au trecut la nivelul următor, iar medicii au fost asaltați de multitudinea de cazuri care au ajuns la porțile spitalului. Printre ele, și Betty, care ajunge în stare gravă la spital. Amelia a fost chemată urgent de Hunt, dar aceasta a venit la pachet cu părinții fetei, care o regăsesc după ce dispăruse fără urmă. A fost de apreciat intervenția lui Teddy, care nu a lăsat-o pe Maggie să o opereze pe Betty, deoarece urma o chirurgie complicată, sugerându-i lui Pierce să îi fie alături Ameliei în cazul în care finalul nu va fi unul fericit.

Deși supradozajul este universal și oamenii au căzut pe capete, poveștile lor sunt cu totul și cu totul diferite. De la Linus, iubitul lui Betty, care a nutrit sentimente reale pentru aceasta, dar pentru care iubirea față de substanțele care dau dependență a fost ceva mai mare, la o mamă care voia să își mai atenueze din dureri, poveștile celor din parc fac parte din realitatea de zi cu zi. Toate acestea rezonează cu medicii care sunt nevoiți să facă față pleiadei de pacienți: Karev, Jo, Richard și Amelia au avut de-a face la un moment dat în mod direct sau indirect cu dependența, răscolind amintiri din vremuri mai puțin fericite.

În timp ce haosul se desfășoară continuu pe holurile spitalului, Meredith face minuni în sala de operații. Această Wonder Woman (jos pălăria, Bohkee!) a spitalului Grey Sloan Memorial a depășit recordul existent pentru cea mai lungă operație unică din istoria instituției, reușind să stea în picioare peste 27 de ore, fără întrerupere, asistată de DeLuca și de Helm, care a cedat ceva mai devreme. Miracolele există – dar sunt înfăptuite tot de oameni.

Poate că fericirea este, într-adevăr, o stare de fapt, dar în momentul în care omul conștientizează că fericirea nu este doar materială și că se găsește și în cele mai mici lucruri și gesturi, viața devine mult mai ușor de înfruntat.

-B

PS: Ne pregătim pentru 15×15, episodul care va face istorie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s