[CRONICĂ] Grey’s Anatomy – 15×15 ‘We Didn’t Start the Fire’

În general, omul este astfel construit încât să țintească și mai sus decât condiția lui actuală. Tânjim la mai mult, vrem mai sus, ne dorim mai bine, căutăm să ne fie mai confortabil. Dorința de ascensiune știrbește însă din prezent, din ceea ce este fericirea lui acum și aici. Chiar și atunci când avem motive de sărbătorit, ne obsedează ideea că se putea și mai bine de atât, uitând deseori că se putea și mai rău. Acest proces auto-critic este totuși un pas către mai bine, fiindcă evoluția presupune evaluarea așa-ziselor puncte slabe, conștientizarea limitelor proprii și posibilitățile depășirii lor. Momentele demne de sărbătorit, însă, sunt multe și nu trebuie ignorate – până la urmă, nefericirea își va face loc oricum.

Pentru episodul care depășește recordul deținut precedent de ER, echipa de medici a ieșit din halate și a scos hainele de sărbătoare din șifoniere, pentru a celebra reușita – parțială, după cum a punctat însăși pacienta – lui Koracick și a lui Shepherd în a opera tumora lui Catherine. Petrecerea a fost planificată chiar de Fox, înainte să se așeze pe masa de operații, iar Jackson vrea să iasă totul perfect. Evident, socoteala din apartamentul luxos al acestuia nu se potrivește cu cea din târg: Chaterine e de negăsit, Maggie este nervoasă, medicii își împart pumni în sufragerie, mama lui Alex își face apariția pe nepusă masă, iar MerLuca… provoacă incendii.

Maggie și Owen se întrec în acest episod pentru titlul de cel mai enervant din curtea școlii. Pierce este foarte supărată pe fosta colegă și pacientă Kiki, pe care a operat-o cu succes, realizând o intervenție care părea imposibilă. Kiki a scris un articol despre reușita lui Maggie, în care își laudă medicul, însă din perspectiva pacientei, nu din a lui Pierce, ceea ce o scoate din sărite pe aceasta, care se deplasează furioasă prin grandiosul apartament al lui Avery, într-o salopetă ruptă din cele mai negre verzi coșmaruri ale oricărui designer vestimentar. Într-o oarecare măsură, Webber slavează situația, sugerându-i fiicei sale să își canalizeze energia în a scrie propriul ei articol, așa cum consideră ea.

Owen și Amelia ajung la petrecerea incendiară după ce părinții lui Britney vin să îl ia pe Leo, deci starea celor doi nu este tocmai compatibilă cu un motiv de sărbătoare, deci și Hunt își canalizează energia către altceva – sau mai exact, către altcineva: Koracick. După cum bine punctează Amelia, Pe Owen nu ar trebui să îl mai intereseze faptul că Tom vrea să plece într-o vacanță cu Teddy înainte ca aceasta să nască. Hunt joacă așa-zisa dad card, crezând că dacă Teddy va da naștere copilului său, ar trebui să aibă deplin control asupra vieții acesteia. Lucurile se încing repede, iar Tom îi aplică in pumn lui Hunt, chair în momentul când Jackson a propus un toast pentru medicii care i-au salvat mama. Surpriza cu totul și cu totul de așteptat a episodului a venit la final, când părinții lui Britney l-au adus înapoi pe Leo la Amelia și Owen, fiindcă ar fi mult prea mult pentru ei gestionarea creșterii sale, precum și a afecțiunii fiicei lor. Prea bruscă trecerea de la înverșunarea cu care își voiau fiica și nepotul înapoi la spășirea cu care l-au adus pe Leo înapoi în căminul Shepherd-Hunt, dar unor oameni poți să le spui că se află în fața unui geam, până nu se lovesc cu capul de el, nu te vor crede.

Mama lui Alex îi face o vizită surpriză acestuia, iar Karev crede că este ceva în neregulă cu ea, mai ales când aceasta repetă insistent că simte miros de plastic ars în apartament. Zâmbetul lui Alex când constată că mama sa nu delirează este de neprețuit.

Cei care au înfierbântat la propriu și la figurat petrcerea sunt Meredith și DeLuca, stăpâniți de hormoni. După ce au fost surprinși în camera de oaspeți de către Richard și aproape că au dat foc apartamentului, cei doi ajung la locuința lui DeLuca, unde sunt întâmpinați de Carina, sora lui Andrew, care și-a făcut apariția cu tatăl lor, un italiano vero pe care DeLuca nu pare încântat să îl vadă.

-B


PS: În tot acest timp, Catherine și Bailey s-au pimbat cu limuzina, au băut, au cumpărat mixere roșii, au discutat despre viitorul dildo-ului creat de Miranda și despre ceea ce cheltuim: bani și fericire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s