Felicity Huffman, arestată / Lori Loughling, acuzată (Updated)

LE: În ciuda declarațiilor anterioare, se pare că doar Felicity Huffman a fost arestată, nu și Lori Loughlin – de la reședință a fost ridicat soțul acesteia, Mossimo Gianulli. Acuzațiile la adresa lui Loughlin rămân valabile. (sursa)

Am văzut cu toții prin filme și seriale cât de greu este să ajungi la o facultate din Ivy League, iar copiii celor cunoscuți nu primesc nicio dispensă specială. Lăsând politica la o parte, după cazul lui Jussie Smolett, un nou scandal a luat azi cu asalt publicațiile de peste ocean, mai multe nume celebre fiind implicate într-un nou dosar de corupție, mai exact de dare de mită. Printre numele devenite parte în acest dosar se numără și actrițele Felicity Huffman și Lori Loughlin, cele două fiind arestate cu puțin timp în urmă, acuzațiile aduse putând duce la o condamnare de cinci ani.

Investigația vizează 33 de persoane acuzate că au plătit milioane de dolari pentru admiterea copiilor la universitățile americane de elită, destinația mitei fiind către antrenorii sportivi ai instituțiilor, admiterea fiind făcută în baza burselor sportive. Este de precizat că respectivii copii nu sunt atleți de performanță. Printre universitățile în cauză se regăsesc Stanford, Georgetown, UCLA, Yale și USC – informații noi continuă să apară, și se pare că, cu excepția USC (University of Southern California), instituțiile nu au fost implicate în această schemă. Pe lângă sumele de bani trecute drept donații, activitatea Fundației Key Worldwide condusă de William Singer (cel care gestiona întreg procesul), avea în plan inclusiv angajarea unor persoane pentru a da examenele de admitere în locul viitorilor studenți.

Din cele declarate astăzi, Loughlin alături de soțul său au fost de acord să plătească aproximativ 500.000$ pentru admiterea celor două fiice în cadrul USC (University of Southern California).

Cazul este instrumentat de FBI în colaborare cu Procuratura din Massachusetts.


-U.S, Attorney Andrew Lelling:
“These parents are a catalog of wealth and privilege. They include, for example, CEOs of private and public companies, successful securities and real estate investors, two well-known actresses, a famous fashion designer and the co-chairman of a global law firm. There are more than that, but I’m not prepared to give you a total (…)“it remains to be seen whether we charge any of the students.”


Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea mai multe informații.

Sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s