Proiecte 2019/20: Prodigal Son

Sezonul acesta, Chris Fedak și Sam Sklayer, producătorii titlului Deception din grila ABC de anul trecut, serial care a încercat să aducă pe micul ecran o combinație Castle/ Now You See Me, ne propun de această dată Prodigal Son, unul dintre proiecte de mare interes din lista propusă a Fox. Cu o echipă promițătoare, este totuși de menționat că anterior, pentru rolul protagonistului fusese distribuit Finn Jones, însă a fost înlocuit ulterior de Tom Payne, acesta fiind considerat mult mai potrivit pentru rol. Se pare că rolul i-a fost oferit lui Jones fără casting, astfel că în momentul primei întâlniri și citiri a scriptului, s-a ajuns la decizia redistribuirii, scenariștii având o viziune ușor diferită pentru personajul protagonist – Payne s-a prezentat anterior la castingul pentru rolul lui Malcolm Bright, de aici decizia finală și alăturarea sa proiectului.

Listă proiecte ABC – CBS – Fox – NBC – The CW


Malcolm Bright are un dar special – el știe cum gândește un criminal și cum funcționează mintea acestora. De ce? Tatăl său este unul dintre cei mai răi și mai cunoscuți criminali în serie, supranumit The Surgeon/ Chirurgul. Crima devenind afacerea de familie, Bright este considerat unul dintre cei mai buni profileri și psihologi criminaliști, în prezent punându-și abilitățile nonconformiste în slujba Poliției din New York, ajutând detectivii să oprească pe unii dintre cei mai răi criminali. Nimeni nu are viața perfectă iar în cazul lui Malcolm acest aspect nu se rezumă doar la copilăria sa – are o mamă manipulatoare, o soră enervant de banală, un tată care încă încearcă să creeze o legătură părintească cu el iar asta nu e totul, nevrozele sale crescând constant.

  • Tom Payne aka Malcolm Bright: protagonistului seriei care, în ciuda faptului că a crescut înconjurat de crime, a reușit să își facă un renume în domeniul psihologiei criminalistice ca fiind unul dintre cei mai buni profileri. Cunoștințele îi sunt ajutate de ceea ce poate fi numit darul său special dar care vine la pachet cu o serie de nevroze. Inteligent și totuși cu trecut complicat, Malcolm are un simț al umorului aparte și spre surprinderea multora, poate empatiza destul de bine cu cei din jurul său.
  • Michael Sheen aka Martin Whitly: inteligent, înstărit, carismatic și totuși aparențele nu sunt totul – Martin se întâmplă să fie de asemenea un sociopat acuzat de uciderea a peste 20 de persoane. Înainte de toate acestea, Martin a fost un bărbat devotat familiei sale și un chirurg renumit cu o listă elitistă de client.
  • Bellamy Young aka Jessica Whitly: doamnă elegantă din elita newyorkeză ce folosește sarcasmul pe post de armă și a doua sa natură, scandalul soțului a dus la căderea sa în disgrația înaltei societăți din Upper East Side însă chiar și așa, Jessica refuză să se ascundă de adevărul celor întâmplate și își dorește ca și fiul său să îi urmeze exemplul.
  • Halston Sage aka Ainsley: jurnalistă TV de succes, emotivă, amuzantă și mult mai normală decât fratele său, în ciuda diferențelor și a faptului că Malcolm o consideră banală, cei doi au o relație bună.
  • Lou Diamond Phillips aka Gil: recent rămas văduv. Gil este un detectiv NYPD cu experiență, de modă veche și din garda veche a Poliției care îl aduce pe Bright să îi ajute să prindă un criminal imitator. Încrezător în abilitățile lui Malcolm, între cei doi se poate observa o relație părintească tată-fiu.
  • Keiko Agena aka Edrisa: legistul care colaborează cu echipa de detectivi din cadrul NYPD, Edrisa este pasionată de ceea ce face și putem spune chiar fascinată de Bright și abilitățile sale.
  • Aurora Perrineau aka Dani: încăpățânată, curajoasă și cu experiență, Dani este o fostă dependentă, actualmente detectiv NYPD în echipa condusă de Gil. Născută și crescută în Bronx, la început este reticentă în ceea ce privește prezența lui Bright însă încet-încet este câștigată de șarmul și de abilitățile acestuia, dezvoltând o oarecare afecțiune pentru el.
  • Frank Harts aka JT: detectiv NYPD în echipa condusă de Gil, JT este confuz în ceea ce îl privește pe Bright și excentritățile acestuia, întrebându-se uneori dacă nu este și el un psihopat asemeni tatălui său. Nici copilăria sa nu a fost una ușoară, prietenii și cunoscuții alături de care a crescut fiind mai degrabă viitori infractori decât polțiști.

Echipa de producție:  Chris Fedak (scenarist/ EP), Sam Sklaver (scenarist/ EP), Greg Berlanti (EP), Sarah Schechter (EP), Lee Toland Krieger (regizor)

 


Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea mai multe informații.

Surse: 1234

One thought on “Proiecte 2019/20: Prodigal Son

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s