‘black-ish reînnoit și primește un nou spin-off (mixed-ish)

Cu Modern Family ajuns la final, cei de la ABC au început să investească în al doilea proiect de comedie de succes al postului, anunțând înainte de toate reînnoirea sa cu sezonul 6. Chiar dacă pentru moment nu avem comanda exactă privind numărul de episoade aferent acestui nou sezon ‘black-ish, anunțul reînnoirii a venit cu o altă informație de interes pentru fanii serialului, mai exact decizia ABC de a undă verde mult discutatului spin-off mixed-ish, proiect ce prezintă viața protagonistei Rainbow ‘Bow’ Johnson într-o familie mixtă în anii ‘80.

Mixed-ish este al doilea spin-off ‘black-ish, primul grown-ish ce o are protagonistă pe Yara Shahidi în rolul lui Zoey Johnson, fiind dezvotlat pentru grila ABC însă mutat ulterior pe subsidiara Freeform, fiind considerat mai potrivit cu imaginea nouă de teen pe care și-o dorea postul la acea vreme – grown-ish a primit deja o reînnoire pentru sezonul 3, pe 5 iunie urmând ca Freeform să reia difuzarea cu noi episoade aferente părții secunde a S2. Practica obișnuită atunci când creezi un spin-off este să fie produs un episod prequel cuprins în proiectul original din sezonul curent – grown-ish a avut la vremea sa 3×23 ‘Liberal Arts’, însă cum ‘black-ish este aproape de finalul sezonului, episodul prequel pentru mixed-ish, ‘Becoming Bow’ va fi integrat în sezonul 6, urmând cel mai probabil să fie difuzat la toamnă pentru o premieră în midseason și o difuzare back-to-back cu ‘black-ish (după modelul Greys Anatomy/ Station 19, NCIS/ NCIS Los Angeles, Chicago Fire/ PD și Med ș.a.).

Sezonul curent din ‘black-ish se va finaliza la ABC pe 21 mai o dată cu difuzarea episodului 5×23 ‘Relatively Grown Man’. Pentru a vedea când se termină fiecare serial urmărit, puteți consulta calendarul complet al finalurilor de sezon din această primăvară/ vară, aici.


De-a lungul celor cinci sezoane difuzate, am făcut cunoștință cu familia lui Bow, stilul de viață al acestora, dilemele și problemele cu care a crescut precum și diferențele vizibile între ea și frații săi. Mixed-ish prezintă asemeni ‘black-ish povestea copilăriei și adolescenței lui Rainbow, crescută într-o familie mixtă din America anilor ‘80, evidențiind dilemele iscate în parcursul de a rămâne fidel propriei identități ori tentația de a te schimba pentru a fi pe placul celor din jur. Pentru a fi mai bine pentru familie, părinții lui Bow, Paul și Alicia decid să se mute din comunitatea hippie în suburbii, stilul și firea libertină creându-le și lor propriile dificultăți – în timp ce părinții încearcă să facă față noilor provocări aduse de viața din noul cartier, Rainbow și frații săi au parte de propria luptă în școlile americane publice care nu îi percepe ca fiind de culoare dar nici albi, familia Johnson încercând astfel să își găsească identitatea și vocea într-o lume care nu s-a decis unde să îi încadreze.

Echipa de producție: Keny Barris (scenarist/EP), Peter Saji (scenarist/ EP), Tracee Ellis Ross (EP), Randall Winston (EP), Laurence Fishburne (EP), Helen Sugland (EP), Anthony Anderson (EP)
Distribuție: Arica Himmel (Bow), Tika Sumpter (Alicia), Gary Cole (Harrison, tatal lui Paul), Christina Anthony (Denise), Mykal-Michelle Harris (Santamonica), Ethan Childress (Johan)

Sursa: ABC

Surse: 1, 2, 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s